2023-12-13 13:41:07

Профспілка працівників державних установ України

Профспілка працівників державних установ України, за дорученням  IV пленуму ЦК Профспілки, враховуючи вкрай напружену ситуацію з прогнозованими обрахунками  оплати  праці державних службовців, зокрема місцевих державних адміністрацій у 2024 році, звернулась до Кабінету міністрів України та Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

2023-12-13 10:16:13

ФПУ ДОЛУЧАЄТЬСЯ ДО ПРОВЕДЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ КАМПАНІЇ ДЕРЖПРАЦІ

До СПО об’єднань профспілок звернувся голова Державної служби України з питань праці Ігор Дегнера з пропозицією профспілкам долучитись до проведення  інформаційної компанії: «Трудовий договір: твій пасок безпеки у світі праці!», започаткованої Держпраці з 1 грудня ц.р.

Головною метою кампанії є попередження та/або усунення порушень законодавства про працю при оформленні трудових відносин шляхом інформування обох сторін трудових відносин про взаємні права і обов’язки.

2023-12-11 10:26:52

Подарунки на передову – від профспілки і Святого Миколая

Є певний символізм у тому, що День Збройних сил України після переходу Православної Української Церкви і Української Греко-Католицької Церкви на новий церковний календар співпадає з Днем Святого Миколая. І Миколай-Чудотворець приносить не лише подарунки під подушку дітлахам, а й не забув про наших військових.

Про це подбав колектив КНП «Центр первинної медико-консультативної і діагностичної допомоги»: передали свої профспілкові солодкі подарунки від Святого Миколая на передову. До кожного пакуночка долучили жовто-блакитні побажання, написані власноруч від щирого серця.

Окрім того, працівники центру зібрали кошти в сумі 34 тисячі 400 гривень, за які закуплено медикаменти, засоби такмеду, засоби гігієни, шкарпетки, печиво, солодкі гарячі напої тощо.

2023-12-11 10:04:15

ВІДКРИТО БЛОГ ГОЛОВИ ФПУ Г.В.ОСОВОГО НА ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛІ KORRESPONDENT.NET

70 000 біженців прихистила у своїх закладах Федерація профспілок з початку війни. Водночас вже біля 9000 воїнів пройшли в санаторно-курортних закладах ФПУ соціально-психологічну реабілітацію.

Федерація профспілок України з перших днів повномасштабного вторгнення чітко визначилася, що конкретно потрібно робити для допомоги військовим, які боронять нашу країну, нашу незалежність, нашу свободу і право бути  в Європейській родині.

Про це Голова ФПУ Григорій Осовий розповів журналісту Інтернет-видання Korrespondent.net .

2023-12-11 09:08:38

З ДНЕМ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ!

7 грудня голова обласної організації Профспілки працівників державних установ Ніна Гушпіт разом з міським головою Івано-Франківська Русланом Марцінківим, народним депутатом України Оксаною Савчук та представниками місцевої підшефної військової частини взяла участь у привітанні працівників міської ради, де діє одна із найбільших  первинних профорганізацій, з їх професійним святом. Тут низка працівників виконавчих органів міської                                                                                                                                                                                                                     ради були відзначені за сумлінну працю грамотами  та подякам міського голови і обласного комітету Профспілки.

2023-12-07 09:17:58

ПРИЗУПИНЕННЯ ДІЇ ПОЛОЖЕНЬ КОЛЕКТИВНОГО ДОГОВОРУ ЩОДО ПЕРЕРАХУВАННЯ КОШТІВ РОБОТОДАВЦЯ НА КУЛЬТУРНО-МАСОВУ, ФІЗКУЛЬТУРНУ ТА ОЗДОРОВЧУ РОБОТУ НА ПЕРІОД ВОЄННОГО СТАНУ

 

 

На «гарячу профспілкову лінію» звертаються з питанням чи автоматично призупиняється дія положень колективного договору в частині перерахування профспілковій організації коштів роботодавцем на культурно-масову, фізкультурну та оздоровчу роботу у період воєнного стану.

Згідно зі статтею 10 КЗпП України, колективний договір укладається на основі чинного законодавства, прийнятих сторонами зобов`язань з метою регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин і узгодження інтересів трудящих, власників та уповноважених ними органів.

2023-12-06 09:52:58

Шановні захисники та захисниці України!

Сьогодні ми вшановуємо пам'ять Миколи Чудотворця і водночас відзначаємо важливе державне свято – День Збройних Сил України.

Це свято нашої великої гордості і пошани до воїнів, свято, яке з початком широкомасштабної російської агресії набуло особливого значення. Адже українські воїни – це справжні мужні сини та доньки,які стали на захист Батьківщини та дають відсіч російським загарбникам.

У лавах ЗСУ воює значна кількість членів профспілок, які з перших днів війни перебувають на фронті, а профспілкові організації фінансово і матеріально допомагають нашій армії не рахуючись з часом і витратами.

У цей святковий день прийміть найщиріші слова вітань і вдячності, наші доблесні і хоробрі воїни і воїнки. Ми пишаємося вами, ми пам’ятатимемо завжди тих, які полягли на полі битви заради світлого майбутнього нашої держави! Дякуємо за життя, дякуємо за Україну!

Слава Україні! Слава ЗСУ!

МИ віримо, що перемога буде за нами.

З повагою,

Голова Ради профспілок Івано-Франківської області

Володимир Уєвич

 

2023-12-04 09:35:31

АКТУАЛЬНА ТЕМА. ПАРЛАМЕНТ ВНІС ЗМІНИ ДО ЗАКОНУ ПРО ОРГАНІЗАЦІЮ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

Як ми повідомляли, Верховна Рада України 22 листопада 2023 року ухвалила в цілому як закон законопроект 8313 щодо впорядкування надання та використання відпусток, а також інших питань, ініціатором якого виступила голова «соціального» Комітету ВР Г.Третьякова.

Отже, депутати внесли зміни до статті 12 Закону «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15 березня 2022 року №2136-IX (із змінами, внесеними Законом від 1 липня 2022 року №2352-ІХ), яка визначає, що у період дії воєнного стану надання працівнику щорічної основної відпустки за рішенням роботодавця може бути обмежено тривалістю 24 календарні дні за поточний робочий рік, і якщо тривалість щорічної основної відпустки працівника становить більше 24 календарних днів, надання не використаних у період дії воєнного стану днів такої відпустки переноситься на період після припинення або скасування воєнного стану.

2023-12-01 09:28:35

СТАРТУЄ ВІДКРИТИЙ МАРАФОН З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ

За повідомленням Профспілки працівників освіти і науки України, з 1 до 24 грудня 2023 року триватиме IV Відкритий марафон з української мови. Мета марафону – розвинути в учнівства та студентства мотивацію і прагнення до вивчення української мови, сформувати компетентності комунікативних навичок у різних життєвих ситуаціях і сферах спілкування.

2023-11-30 10:24:29

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про державний бюджет України на 2024 рік.

 Головні пункти закону: збільшення доходів на 22 млрд грн - до 1,768 трлн грн, зменшення дефіциту державного бюджету на 22 млрд грн до 1,57 трлн грн. Видатки при цьому майже залишились такими самими - 3,35 трлн грн.

"Зовнішні запозичення зменшили на 103,5 млрд грн (з 42,9 млрд дол. до 41 млрд дол.), щоб погодити з МВФ. Перекрили за рахунок збільшення внутрішніх запозичень на 81,4 млрд грн",