2020-12-03 10:30:12

До уваги профактиву!

Шановні колеги!  Для профспілкових лідерів, працівників і активістів Підприємство «Профінформ» готує до друку практичний посібник: Застосування нових інформаційних технологій в роботі профспілок», де в доступній формі подаються знання і пояснюється прості кроки, які може зробити кожен, щоб розмістити свою інформацію у соціальних мережах.

2020-12-01 18:02:24

ШІСТЬ ПИТАНЬ ДО ФПУ. ВІДПОВІДАЄ КЕРІВНИК ДЕПАРТАМЕНТУ КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ ТА МАЙНА ФПУ ДМИТРО ДОВГАНЕНКО

Печерський районний суд міста Києва наклав арешт на Будинок спілок та ряд інших об’єктів нерухомості, які на законних підставах належать Федерації профспілок України. Дайте, будь ласка, юридичну оцінку цій резонансній події що, на Вашу думку, лежить в її основі?

2020-12-01 17:56:46

ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ ВІД ІМЕНІ ПОНАД 4 МІЛЬЙОНІВ СПІЛЧАН ВИМАГАЄ ВІД ВЛАДИ:

1Забезпечити в умовах карантину конституційне право на працю кожному громадянину. Зберегти та примножити робочі місця в реальному секторі економіки, промисловості, підприємництві. Ухвалити закони на підтримку працівників, підприємців та безробітних в умовах пандемії шляхом надання кредитів, компенсацій економічних втрат, забезпечення соціальної підтримки.

2020-12-01 13:54:37

2-3 грудня -АКЦІЯ ПРОТЕСТУ ПРОФСПІЛОК

2-3 грудня 2020 року відбудуться акції протесту профспілок з метою гідної відсічі обмеженню прав спілчан – працівників різних галузей та у зв’язку з розглядом у парламенті низки законопроектів, ініційованих Урядом і окремими народними депутатами, що продовжують політику наступу на права працівників і профспілок, неврахуванням пропозицій профспілок у проекті Державного бюджету на 2021 рік, особливо щодо підвищення заробітної плати та державних соціальних гарантій.

2020-11-30 14:17:20

Заява у зв’язку з наступом влади на права працівників та профспілок

У черговий раз провладна більшість, вдалася до порушення конституційних та міжнародних норм, що стосуються  трудових і соціально-економічних прав працівників і діяльності профспілок.

Головна причина цього - принципова позиція Федерації профспілок України, яка повстала проти політики максимального зниження соціальних норм та мінімального контролю за їх додержанням, яка є «падінням на дно». В Україні намагаються запровадити найбільш огидні форми експлуатації праці робітників, які використовувалися в кінці ХІХ і на початку ХХ століття, та знищити профспілки.

2020-11-30 14:13:18

Про протидію Федерації профспілок України черговому наступу влади на права працівників та профспілок

Останнім часом політична більшість діючої влади синхронно з правоохоронними органами цілеспрямовано здійснюють політику порушення конституційних та міжнародних норм щодо захисту трудових і соціально-економічних прав працівників і діяльності профспілок.

Головною причиною таких дій є принципова позиція Федерації профспілок України,  яка повстала проти проведення антисоціальних реформ, урізання державних соціальних норм і гарантій, просування політики дешевої праці та руйнування системи соціального захисту в угоду вітчизняному бізнесу і транснаціонального капіталу.

2020-11-29 10:38:16

ПРО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПЕНСІЙНИХ ПРАВ У ЗВ’ЯЗКУ ІЗ ЗАПРОВАДЖЕННЯМ ЩОКВАРТАЛЬНОЇ ЗВІТНОСТІ З ЄДИНОГО ВНЕСКУ

З початку 2021 року набувають чинності зміни до законодавства, згідно з якими роботодавці подаватимуть звітність про сплату єдиного внеску раз на квартал, замість щомісячної.Такі зміни можуть призвести до порушення прав застрахованих осіб на своєчасне та в повному розмірі призначення та перерахунок пенсій з урахуванням наявного страхового стажу та заробітку.

2020-11-29 10:32:02

СИТУАЦІЮ НАВКОЛО СКАНДАЛЬНОГО РІШЕННЯ ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙСУДУ ПРО АРЕШТ ПРОФСПІЛКОВОГО МАЙНА ОБГОВОРЕНО В ЕФІРІ ПЕРШОГО ДІЛОВОГО

 

Керівник Департаменту корпоративних прав та майна ФПУ Дмитро Довганенко і адвокат Дмитро Слюсаренко в ефірі телеканалу Перший діловий - про ситуацію навколо скандального рішення Печерського райсуду про арешт об'єктів нерухомості Федерації профспілок України. Детальніше - тут:

https://www.youtube.com/watch?v=QfwfwXjZFB4

Прес-центр ФПУ

2020-11-27 09:29:29

ПРОФСПІЛКА ВИМАГАЄ ВИКОНАННЯ ВЛАДОЮ НОРМ СТАТТІ 61 ЗАКОНУ «ПРО ОСВІТУ»

Постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2020 № 1149 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 р. № 822 та зупинення її дії»,всупереч позиції профспілки про неприпустимість зволікання з реалізацією положень статті 61 Закону України «Про освіту» та неодноразовими зверненнями до органів влади, знову відтерміновано ще на один рік, а саме до 31 грудня 2021 року, реалізацію постанови № 822.

2020-11-20 11:52:06

ПОЗИЦІЯ АГРАРІЇВ ЩОДО РИНКУ ЗЕМЛІ

З відповідним зверненням до суддів Конституційного суду України звернулися представники провідних об'єднань сільськогосподарських виробників, аграрних асоціацій, профспілок, громадських організацій. 

Аграрії підкреслили, що відкриття вільного земельного ринку є кроком, який виходить далеко за межі сьогодення та визначатиме подальшу долю майбутніх поколінь на десятиліття вперед.