2020-06-01 16:13:22

ЮРИДИЧНІ КОНСУЛЬТАЦІЇ: ЗАХИСТ ПРАВ ТА ІНТЕРЕСІВ ДІТЕЙ В УМОВАХ КАРАНТИНУ- ІНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦІЯ

На Офіційному веб-порталі ФПУ сьогодні, 1 червня, з нагоди 70-ої  річниці  відзначення  «Міжнародного дня захисту дітей» триває Інтернет-конференція: «Захист прав та інтересів дітей в умовах карантину». На запитання відвідувачів  сайту відповідають фахівці Департаменту правового захисту апарату ФПУ.

Запитання: Які права, пільги та гарантії має працівник, який є одиноким батьком і сам виховує неповнолітню дитину? Як може допомогти профспілка? Іван, Львівська область

2020-06-01 16:05:38

БОРІТЕСЯ - ПОБОРЕТЕ!

"На 18 червня скликаємо Президію ФПУ, на якій обговоримо подальші дії щодо захисту людей праці, профспілок, і збереження країни!" - написав заступник Голови Федерації профспілок України Володимир Саєнко у своєму пості у Фейсбуці.

А ще - про "п'явок" у владі, намагання проштовхнути законопроекти, якими вони планують знищити останній рубіж перед грабунком людей – профспілки, а також про завдання, що стоять зараз у зв'язку з цим перед профспілками.

Детально

Сторінка ФПУ

у Facebook

 

2020-06-01 16:01:16

НОВИНИ

Д А Й Д Ж Е С Т  діяльності СПО, ФПУ, всеукраїнських профспілок і територіальних профоб’єднань  25-29 травня 2020 року

Переглянути тут   Прес-центр ФПУ

 

2020-06-01 15:57:35

Глобальний союз IndustriALL закликає Президента України, Уряд України відкликати законопроект № 2681.

Вальтер Санчес, Генеральний секретар IndustriALL, який представляє понад п’ятдесят мільйонів працівників гірничої, енергетичної та виробничої галузей країн з усього світу, в тому числі й України, звернувся до Президента України Володимира Зеленського із закликом негайно відкликати законопроект № 2681«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок)» як такий, що порушує базові трудові права.

Текст Звернення додається.

Копія Листа IndustriALL додається

Департамент міжнародних зав’язків ФПУ

2020-05-31 12:00:48

Шановні працівники хімічної та нафтохімічної промисловості!

Рада профспілок області шле ВАМ найщиріші вітання з професійним святом. Бажаємо успішної безперебійної  роботи і всіляких життєвих гараздів.

З повагою Голова

Ради профспілок області                                Ігор Басюк

 

2020-05-28 13:17:34

ФПУ НАБУЛА ЧЛЕНСТВА У МІЖНАРОДНІЙ КОАЛІЦІЇ ЗА РІВНУ ОПЛАТУ ПРАЦІ

Цього місяця Міжнародна коаліція за рівну оплату праці (ЕРІС) прийняла до своїх лав Федерацію профспілок України (https://www.equalpayinternationalcoalition.org/members/federation-of-trade-unions-of-ukraine/).

Проблеми гендерного розриву в оплаті праці глибоко вкоренилися в усьому світі. Для їх вирішення потрібні зусилля багатьох сторін, і вони не можуть бути вирішені значною мірою лише однією групою, діючою самостійно. Це можна здійснити лише шляхом об’єднання голосів і ресурсів, наприклад, під час проведення кампаній. У результаті такої співпраці ми будемо здатні домогтися набагато більшого у забезпеченні рівної оплати за працю рівної вартості ніж у випадку, коли  б ми діяли кожен окремо. Тому EPIC представляє для ФПУ особливий інтерес.

2020-05-12 10:57:12

ЗАСІДАННЯ ЦЕНТРАЛЬНОГО МІЖВІДОМЧОГО ШТАБУ З КООРДИНАЦІЇ ДИТЯЧОГО ОЗДОРОВЛЕННЯ

8 травня у Міністерстві праці та соціальної політики України відбулося засідання Центрального міжвідомчого штабу з координації організації оздоровлення та відпочинку дітей. Засідання проходило у режимі відеоконференції за участю представників зацікавлених міністерств та відомств, а також Федерації профспілок України, зокрема заступника Голови ФПУ Євгена Драп’ятого.

2020-05-12 10:46:26

Д А Й Д Ж Е С Т діяльності СПО, ФПУ, всеукраїнських профспілок і територіальних профоб’єднань 4 - 8 травня 2020 року

Інформація про звернення Голови ФПУ, суспільно-важливі нормативно-правові акти, які надійшли на розгляд СПО з короткими коментарями

 

2020-04-17 09:02:12

ФПУ І СВІТ. МИ - ЗА РІВНІСТЬ У ОПЛАТІ ПРАЦІ

Федерація  профспілок України повідомила своїх міжнародних партнерів  про намір ФПУ приєднатись до Міжнародної коаліції за рівну оплату праці (ЕРІС).

У листі Голови ФПУ Григоррія Осового зокрема зазначено, що ФПУ має на меті сприяти підвищенню життєвого рівня жінок, повній зайнятості, брати участь у розв’язанні соціальних питань та питань охорони здоров’я жінок, пропагувати всебічну повагу до прав людини та основоположних свобод жінок.

2020-04-17 08:12:53

ЗІ СВІТЛИМ СВЯТОМ ВЕЛИКОДНЯ!

Шановні колеги!

Прийміть найщиріші вітання зі світлим святом Воскресіння Христового!

Воскресіння Христове – це торжество справедливості , це перемога добра над злом, це утвердження віри і надії у серці кожного християнина.

Нехай ця радісна подія утверджує  в нас переконання, що достойні терпіння нагороджуються перемогою, а чесне життя увінчується славою.

Хай з радісними дзвонами в храмах увійдуть у Ваші оселі здоров'я, мир,благополуччя.  Нехай Господня ласка Вас зігріває і навчає щастя і любові. Всіх Вам земних і духовних благ!

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Голова Ради профспілок області                                  Ігор Басюк