Домашня / Інформаційний вісник

2023-06-16 14:16:15

НАДАЄМО ПРАКТИЧНУ ДОПОМОГУ ВИБОРНИМ ОРГАНАМ ПРОФСПІЛКИ

 9 червня на нараді в Івано-Франківському обласному комітеті Профспілки працівників державних установ обговорено питання поліпшення роботи районних, міських і первинних організацій. Було проаналізовано  стан внутріспілкової та правозахисної діяльності, накреслено заходи щодо збереження і розбудови організаційних ланок, звернуто увагу на необхідність покращення планування роботи та ведення документації.

          В     продовження     цієї     теми,     14     червня           голова обласного комітету Ніна Гушпіт та член президії, завідувач відділу організаційно-масової роботи Валерій Крецул провели робочу поїздку до міста  Калуша для безпосереднього спілкування з виборним активом районного і міського комітетів  та зустрічей з керівниками районної й міської влади.

2023-06-13 09:36:38

СПІВПРАЦЯ СОЦІАЛЬНИХ ПАРТНЕРІВ НА КОРИСТЬ ІНТЕРЕСАМ ТРУДОВИХ КОЛЕКТИВІВ ТА ЇХ ПЕРВИНОК

В Профспілці працівників державних установ України, метою діяльності якої є представництво і захист прав та інтересів спілчан, постійно дбають про розвиток соціального партнерства з роботодавцями та центральними органами влади.

9 червня президія Івано-Франківського обласного комітету Профспілки за участю голів комісій і районних комітетів розглянула низку актуальних питань, які є складовими  такого партнерства. Щодо виконання статті 41 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» доповів член президії, завідувач відділу організаційно-масової роботи обласного комітету Профспілки Валерій Крецул. Фактів порушень роботодавцями вимог законодавства в частині надання можливості профспілковим активістам для здійснення своїх повноважень та змін умов їх трудових договорів, оплати праці, притягнення до дисциплінарної відповідальності чи звільнення без попередньої згоди відповідних виборних органів не виявлено.

2023-06-12 12:44:51

ПРИКАРПАТТЯ: ЗМАГАЛИСЯ І ЗБИРАЛИ КОШТИ НА ТЕПЛОВІЗОР

У студентському просторі «Академка» Івано-Франківського національного медичного університету відбувся благодійний брейн-ринг. Усі виручені кошти – 5720 грн. передали на покупку тепловізора для Збройних Сил України.

Учасниками гри стали вісім студентських команд: майбутні медики, стоматологи та фармацевти, а також наймолодші в родині ІФНМУ – студенти коледжу. Привітати й підтримати учасників завітали в.о. першого проректора Роман Яцишин, декани медичного, стоматологічного, фармацевтичного факультетів та директор коледжу, викладачі та друзі. Зібралися присутні, щоб допомогти із закупівлею тепловізора бійцям 75 батальйону 102 бригади, у якій несе службу випускник фахового медичного коледжу ІФНМУ, бойовий медик Ігор Шпіталік.

2023-06-12 09:10:01

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ГОЛІВ ПЕРВИННИХ ПРОФСПІЛКОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

Івано-Франківський обласний комітет Профспілки працівників державних установ України впродовж багатьох років співпрацює з обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій щодо навчання виборного профспілкового активу. Адже від рівня його компетентності залежить ефективність діяльності первинок.

З 6 по 8 червня поточного року трьохденне підвищення кваліфікації   за   спеціальною    короткостроковою    програмою «Правове регулювання трудових відносин і захист соціально-економічних прав та інтересів працівників державних установ»

2023-06-09 08:46:35

ЗАЯВА ПРЕЗИДІЇ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ З ПРИВОДУ МАСОВАНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ АТАК НА ФПУ

Останнім часом Федерація профспілок України – найчисельніша громадська організація України,  піддається масованим інформаційним атакам. З  метою поширення брехливої інформації про діяльність ФПУ  створені телеграм-канали, здійснюються  фейкові електронні розсилки від імені Голови ФПУ через спеціально створену електронну пошту gmail на адреси не лише працівників апарату та членських організацій  ФПУ, але й, що викликає окремий подив, міжнародних партнерів Федерації, які послідовно виступають на підтримку України. На окремих акаунтах у Facebook розміщуються матеріали, спрямовані на провокування внутрішніх конфліктів у організації. У популярних  інтернет-виданнях публікується фіктивна інформація, спрямована на провокацію та збурення профспілкового активу, дискредитацію міжнародного іміджу українських профорганізацій. Все це виглядає як добре спланована та профінансована інформаційна кампанія з дискредитації Федерації профспілок України.

2023-06-08 10:07:53

БЛАГОРОДНА МІСІЯ ЕНЕРГЕТИКІВ

+14 літров крові задонатили энергетики ДТЕК Бурштинської ТЕС для потребуючих воїнів ЗСУ  в червні.

 «У нас уже 62 донори серед колег, які з початку нашої благодійної  акції здали більше 62 літров (138 донацій) крові. Я вдячний кажному за цю  велику справу,  за жертовність , яка допомогає рятувати  людські життя і одночасно збирати кошти  на Збройні Сили України», - говорить Олександр, молодіжний лідер Бурштинскої ТЕС.

2023-06-08 09:28:02

З А Я В А ПРЕЗИДІЇ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ

Російськими окупаційними військами вночі 6 червня було підірвано греблю Каховської гідроелектростанції.Її руйнування, це черговий акт тероризму, що разом  з постійними атаками Росії на цивільну інфраструктуру України, демонструють справжню ціль рашистів - геноцид українського народу.

2023-06-08 09:22:06

ЗАЯВА ПРЕЗИДІЇ ФПУ У ЗВ’ЯЗКУ ПІДВИЩЕННЯМ УРЯДОМ ЦІН НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ

Міністерством енергетики України на засідання Уряду 30 травня 2023 року внесено з голосу проєкт постанови Кабінету Міністрів України про підвищення тарифу на електроенергію до 2,64 грн кВт/год. Зазначений проєкт рішення внесений як невідкладний, без попереднього погодження із зацікавленими міністерствами, відомствами, соціальними партнерами і його прийнято в цілому.

2023-06-05 10:12:16

ПРОФСПІЛКИ БЕРУТЬ УЧАСТЬ В ЛІТНІЙ ОЗДОРОВЧІЙ КАМПАНІЇ

Під керівництвом заступниці обласної державної адміністрації Людмили Сірко відбулася нарада щодо організації та початку проведення оздоровчої кампанії для дітей у 2023 році. Цей захід відбувся за участю представників оперативного штабу з координування організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей у літній період 2023 року та керівників закладів оздоровлення Івано-Франківщини. В його роботі взяла участь та виступила перший заступник Голови Ради профспілок області  Олександра Гринів.

2023-06-05 09:55:58

ГОЛОВА РАДИ ПРОФСПІЛОК ОБЛАСТІ ВОЛОДИМИР УЄВИЧ ПОБАЖАВ МИСТЕЦЬКОМУ ЗАКЛАДОВІ І ЙОГО ВИХОВАНЦЯМ СВІТОВОЇ СЛАВИ

 

Івано-Франківській дитячій музичній школі ім. М. Лисенка виповнилося 120 років. У кіноконцертному залі “Арена-Центр” відбулися урочистості з нагоди цієї події.

Не одне співоче покоління випустила ця музична школа. І той дух Лисенка присутній серед всіх учнів, у цих стінах.

Вітали з поважною датою ювілярів міський голова Руслан Марцінків, директорка Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, заслужена працівниця культури України Надія Загурська, заступниця начальника управління культури, національностей і релігій Івано-Франківської ОДА Мирослава Корнелюк, голова Ради профспілок області, голова обласної організації профспілки працівників культури Володимир Уєвич.