Домашня / Інформаційний вісник

2019-05-24 09:53:07

Кабінет міністрів схвалив Український правопис у новій редакції. Нові правила написання опублікували на сайті Міністерства освіти і науки України.

 

Вибрано найцікавіші зміни, яких пропонують дотримуватись українцям.


1. Слова з анти-, віце-, екс-, контр- пишуться разом: антивірус, віцепрем'єр, експрезидент, контрудар (раніше екс-президент писався через дефіс).

2. Числівник «пів» зі значенням «половина» пишеться з іменниками окремо: пів аркуша, пів години, пів літра (раніше – писалося одним словом: півгодини).

2019-05-23 15:32:51

«Не лише показники роботи, а й людяність піднесуть вище наші рейтинги…»

Саме з такого акценту розпочав засідання колегії департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА  директор департаменту Володимир Корженьовський, закликавши колег, обговорюючи досить об’ємні та непрості питання порядку денного, бути по-діловому чіткими,  вносити пропозиції по вдосконаленню тих чи інших механізмів вирішення проблемних питань, виокремити те, що має бути обговорено додатково з виїздом на місце, чи в порядку навчання та вдосконалення інформаційної роботи тощо. А загалом, більше дякував фахівцях  за відповідальне й належне виконання своїх посадових обов’язків та закликав працювати ефективно, додаючи до спілкування з людьми власне серце та співпереживання.

2019-05-22 10:16:02

Верховна Рада прийняла в 1-му читанні законопроект “Про фахову передвищу освіту”- нові “правила гри” для коледжів і технікумів

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект “Про фахову передвищу освіту” - його підтримали 254 депутати. Проект передбачає,  що у коледжах і технікумах студенти отримуватимуть вже не вищу, а фахову передвищу освіту. Він також встановлює нові механізми для управління та фінансування цих закладів.

2019-05-22 09:39:10

Шановні працівники хімічної та нафтохімічної галузі Прикарпаття!

Рада профспілок області та обласна Рада профспілки працівників хімічної та нафтохімічної галузей промисловості шле вам найщиріші  вітання з професійним святом - Днем хіміка!

Нехай  ваша копітка щоденна праця дає бажані результати, нехай достойно будуть оцінені  праця і старання, які  є запорукою  зростання добробуту  нашої країни та народу.

Бажаємо усім вам миру  та затишку у родинах, успіхів у всіх  найкращих починаннях, піднесеного святкового настрою!

З повагою,

Голова Ради профспілок області

                                                                                                               Ігор Басюк,

Голова  обласної Ради профспілки працівників хімічних та нафтохімічних

галузей промисловості 

                                                                                                               Ігор Бабій

 

2019-05-16 17:37:32

Рада ФПУ: час для модернізації профспілок

Рада ФПУ на своєму засіданні 16 травня 2019 року ухвалила Постанову «Про виклики і загрози профспілковому руху та завдання ФПУ, її членських організацій у сучасних умовах», внесла зміни до Статуту Федерації профспілок України з метою удосконалення організаційної побудови та нових принципів формування виборних органів ФПУ – Ради та Президії, затвердила звіт про виконання бюджету ФПУ за 2018 рік та ухвалила кошторис Федерації на 2019 рік, установивши розміри внесків членських організацій на забезпечення статутної діяльності ФПУ у 2019 році, прийняла низку інших актуальних для профспілкового руху рішень.

2019-05-15 19:45:37

СПОРТ СПРИЯЄ ЗДОРОВ'Ю, -переконані медики

 На базі спорткомплексу кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Івано-Франківського національного медичного університету відбулися спортивні змагання ХІI обласної спартакіади серед працівників закладів та установ охорони здоров’я Прикарпаття.

2019-05-15 19:25:36

ПРАВОВЕ ПОЛЕ: ПРО ДОСТУП ДО ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ

Згідно до закону про доступ до публічної інформації, кожний громадянин України може звернутися до влади із запитом і отримати необхідну йому інформацію.

Запит на інформацію – це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться в його володінні (наприклад, інформація щодо використання бюджетних коштів або копія рішення сесії міської ради). Тобто йдеться про раніше створену інформацію, якою володіє розпорядник. Для відповіді на інформаційний запит розпорядник не повинен створювати нову інформацію (готувати аналітику, надавати роз’яснення тощо.

2019-05-15 19:11:47

ПРОФСПІЛКОВИЙ РУХ І виклики та загрози у сучасних умовах

Організаційні питання проведення V-го засідання Ради Федерації профспілок України, що відбудеться в Києві 16 травня п.р., розглянуто сьогодні Президією ФПУ.

 

Внесено пропозиції Раді ФПУ щодо проекту порядку денного п’ятого засідання, що відбудеться завтра, схвалено проекти Постанов Ради ФПУ «Про виклики і загрози профспілковому руху та завдання ФПУ, її членських організацій у сучасних умовах», «Про виконання бюджету ФПУ за 2018 рік та бюджет ФПУ на 2019 рік», «Про виконання постанови VII З’їзду ФПУ «Про внесення змін до Статуту Федерації профспілок України» щодо удосконалення організаційної побудови та нових принципів формування виборних органів ФПУ – Ради та Президії», «Про звернення Ради ФПУ до новообраного Президента України» з пропозицією провести зустріч з профспілковою громадою, до Прем'єр-міністра України щодо порушення прав працівників на отримання страхових виплат у системі соціального страхування» тощо.

2019-05-15 11:04:07

ОФІЦІЙНО. Нову Генеральну угоду підписано!

14 травня між профспілками, Урядом і роботодавцями підписано тристоронню Генеральну угоду про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2019 – 2021 роки.

 

- Є Генеральна угода, - буде спільна робота задля підвищення добробуту людей, - наголосив Голова ФПУ Григорій Осовий, якому СПО об’єднань профспілок делегував право підписання Генугоди на новий строк. Цьому передувала кропітка робота і ухвалення документу є спільним досягненням соціальних партнерів. Зазначалося, що невід’ємним додатком до нової Угоди став перелік неузгоджених Сторонами положень, за яким буде продовжено колективні переговори.

2019-05-15 10:16:02

ХІМІЧНА ПРОМИСЛОВІСТЬ: « Таркетт Вінісін» урочисто відзначив своє 25-ти річчя

Керівник обласної організації профспілки працівників хімічної та нафтохімічної промисловості Ігор Бабій взяв участь в урочистостях з нагоди ювілею підприємства, відзначивши велику роль колективу в розвитку промисловості Прикарпаття, активний соціальний діалог, який ведеться профспілками  з адміністрацією підприємства, подякував за спільну працю на благо краю та людей, вручивши нагороди профспілковим активістам і ветеранам підприємства, також керівнику колективу Роману Пукішу та голові профкому Борису Пришляку від імені Центрального комітету профспілки,  Ради профспілок області та власне обласної організації профспілки працівників галузі. 

Безперечно, багаторічна історія підприємства - це велика праця багатьох людей, це праця управлінців і виконавців, це пошук і витривалість, які дали добрі плоди. 

І про це Ігор Бабій  розповів нам в деталях.