Домашня / Інформаційний вісник

2018-10-29 11:42:32

Мешканцям Прикарпаття – про новітні технології Пенсійного фонду

Заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Роман Берчак в інтерв’ю для обласного телебачення розповів жителям області про модернізацію діяльності Пенсійного фонду та запровадження новітніх технологій.

2018-10-26 12:47:10

Шановні автомобілісти і дорожники!

Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята та подяку за вагомий внесок у безперебійне функціонування усіх галузей економіки.

Бажаю всім працівникам підприємств автомобільного транспорту та дорожнього господарства, нових можливостей та добрих умов для безаварійної роботи, щедрих трудових здобутків, здоров’я, удачі й добробуту.

Голова Ради профспілок області    Ігор Басюк

 

2018-10-25 14:25:00

100 років ЗУНР

Шановні краяни! 1 листопада виповнюється 100 років з дня проголошення Західноукраїнської Народної Республіки. Тоді, в далекому 1918 році, це була рішуча спроба нашого народу створити свою державу на етнічних українських землях, що входили до складу Австро-Угорської монархії. ЗУНР проіснувала зовсім недовго, але навіть за такий короткий термін зуміла підняти національний дух українства та зробити істотний поштовх на шляху до майбутньої незалежності.

Листопадовий Чин – так увійшов цей день в історію.  Його учасники довели, що волелюбність і прагнення до своєї державності є для нашого народу основоположною цінністю, без якої ми не уявляємо майбутнього української нації. Тож, вітаючи з цим значимим національним святом, дозвольте побажати усім високих почуттів гордості за нашу націю, за волелюбність, прагнення до свободи та бажання жити у своїй соборній національній державі.

 Недаремно ж 22 січня 1919 року ЗУНР возз’єдналася із Українською Народною Республікою в єдиній національній державі, реалізувавши віковічну мрію української нації про незалежність, єдність та соборність. Будьмо гідними творцями вільного життя у своїх сім‘ях, громаді, державі.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                    Ігор Басюк

 

2018-10-25 14:08:27

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ : "ЯНГОЛИ ЛЮБОВІ"

Івано-франківчанка МАРІЯ ХМЕЛІВСЬКА - соціальний працівник  «Карітасу» в проекті  паліативна допомога. З перших хвилин знайомства і розмови проймаюся щирою симпатією до цієї тендітної дівчини, особливо ж, коли дізнаюся, що опікує вона важкохворих, лежачих людей.  У неї вища освіта, закінчила філософський факультет, за спеціальністю – релігієзнавець. Проте, за фахом не працювала. Життя внесло свої корективи, тож перекваліфікувалася, опанувала бухгалтерські науки.

2018-10-23 15:11:41

З А Я В А Президії Ради профспілок Івано-Франківської області з приводу підвищення ціни на газ природний для населення

Президія Ради профспілок Івано-Франківської області висловлює категоричний протест на рішення Кабінету Міністрів України щодо підвищення з 1 листопада 2018 року на 23,5 відс. ціни на природний газ для населення без належних заходів соціального захисту.

Справедливе обурення антисоціальною ціновою політикою Уряду України висловили майже 3 тисячі членів профспілок  на мітингу в м.Івано-Франківську 9.10.2018 р. та понад  15 тисяч - на мітингу протесту в м.Києві 17 жовтня ц.р. Ігноруючи вимоги профспілок, які вручені КМУ в ході широкомасштабної акції протесту від імені більш, як 5-ти млн. спілчан України, нехтуючи упереджувальними захисними діями, вкотре  на догоду Міжнародному валютному фонду Уряд прийняв рішення, що призведе до ще більшого поглиблення бідності серед громадян України.

2018-10-23 14:18:09

Плачу аліменти справно вже 2 роки, але колишня дружина не дає бачитись із сином. Що мені робити? Іван Луцюк

Консультує Міністр юстиції Павло Петренко!
Захист прав найменших українців є пріоритетом як Міністерства юстиції, так і всього Уряду. Умовами повноцінного виховання дитини є постійний контакт з батьками та контакт з іншими родичами.
Тому під час підготовки другого пакету законів #ЧужихДітейНеБуває ми пішли на безпрецедентний для нашої держави крок. Ми урівняли можливості для виховання й спілкування з дитиною як того з батьків, з ким вона проживає, так і того з батьків, хто мешкає окремо від дитини.
2018-10-23 14:15:41

Консультує Міністр юстиції Павло Петренко! Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення передумов для захисту економічних та спадкових прав громадян в сільській місцевості» (№9140).

 
 
 
У нас в містечку на Кіровоградщині вже понад 5 років немає нотаріуса. Найближчий – за 50 кілометрів. Чув, що Мін’юст придумав як вирішити цю проблему. Чи це справді так?
Роман Марчук
 
Дійсно, Міністерство юстиції виступило з ініціативою щодо роботи у віддалених селах та містечках, де немає нотаріусів, Уповноважених осіб. Фактично, це наші співробітники, які б надавали українцям окремі найбільш затребувані нотаріальні послуги, такі як оформлення спадщини і дарування.
Розповім детальніше про цю ініціативу та розроблений Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення передумов для захисту економічних та спадкових прав громадян в сільській місцевості» (№9140).
2018-10-23 11:44:33

ЧАС РОЗПЛАТИ НАСТАВ

"ДОПРАЦЮВАЛИСЯ! Звичайно, влада не допустить дефолту, бо це стане політичним приговором для неї напередодні президентських і парламентських виборів. Брали кредити, не питаючи людей, як «попередніки», так і нинішні, а коли час розплати настав хочуть за іх рахунок «зберегти себе». Це нечесно і не порядно по відношенню до мільйонів людей, які повстали на Майданах проти Несправедливості і надали новій владі мандат на управління державою в інтересах суспільства.

2018-10-23 10:32:27

25 жовтня - Обласному профоб'єднанню -70

ЗІ СВЯТОМ, ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

Вітаю увесь профспілковий актив краю з ювілейною датою нашого профоб’єднання. Нехай множаться яскраві сторінки наших спільних набутків.

Дякую всім за активну громадянську позицію і працю у відстоюванні прав та інтересів людей. Нехай нас і надалі об’єднують ідеали справедливості, які гуртуватимуть профспілчанську спільноту. Будьмо силою, яка здатна перемагати і вести за собою.

Здоров’я, натхнення, оптимізму, нових ідей і звершень на шляху поступу.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                   Ігор Басюк

 

 

 

 

 

2018-10-19 10:30:51

Урочистості з нагоди Дня працівників харчової промисловості

Учасників святкового зібрання - ветеранів та представників  трудових колективів підприємств харчової галузі краю привітали перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка, заступник Івано-Франківського міського голови Богдан Білик, директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Іван Андріїшин та  перший заступник голови ради профспілок області  Володимир Уєвич.