Домашня / Інформаційний вісник

2018-05-23 14:46:40

27 травня – День хіміка

Шановні профспілчани, працівники хімічної та нафтохімічної галузей, та всі фахівці, чия праця пов’язана з хімією!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята. Надзвичайно широке поле діяльності посідає сьогодні в суспільстві хімічна галузь. Наполеглива праця українських хіміків, набутий досвід і професійний підхід до справи в поєднанні з впровадженими новітніми виробничими технологіями створюють вагомий внесок у розвиток економічного потенціалу України та підвищення добробуту громадян.

Щиро бажаю вам міцного здоров’я, невичерпної енергії, натхненної праці та нових трудових досягнень. Нехай у ваших домівках завжди панує щастя, затишок і добробут.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                            Ігор Басюк

2018-05-23 09:17:21

Від планів – до конкретних дій

 22 травня, Президія ЦК Профспілки працівників культури України, обговоривши Стратегію інформаційної діяльності ФПУ на 2018-2021 роки, прийняту Радою ФПУ, визначила низку заходів з її реалізації.

 

Презентував документ на засіданні Президії керівник прес-центру ФПУ Юрій Работа.

2018-05-22 15:30:39

Про солідарну підтримку Закарпатської обласної ради профспілок

 Шановні колеги!

За дорученням Голови Федерації профспілок висловлюю щиру подяку Вам і всім членам профспілок області за виявлену солідарність, єдність та участь у захисті прав профспілок, проявлену при проведенні акції протесту 16 травня 2018 року в м.Ужгороді.

         Такі спільні дії підтверджують, що в єдності наша сила. Саме завдяки солідарності ми можемо добиватись успіху у відстоюванні прав і інтересів наших спілчан.

ІГОР БАСЮК, голова Ради профспілок Івано-Франківської області

2018-05-22 13:50:28

МИ СИЛЬНІ, ЯКЩО ЄДИНІ: ВСІМ ПРОФСПІЛКОВЦЯМ ОБЛАСТІ Й УКРАЇНИ - ПОДЯКА від ГОЛОВИ ФПУ Г,ОСОВОГО

На адресу Голови Федерації профспілок України Григорія Осового надійшов лист голови Закарпатської обласної ради профспілок Володимира Фленька про підсумки попереджувальної акції протесту в м. Ужгороді 16 травня і подальші дії профспілок.

Григорій Осовий своєю чергою надіслав особисті подяки головам обласних рад профспілок, їх членським організаціям, які підтримали акцію. Такого листа отримав також Ігор Басюк, голова Івано-Франківської Ради профспілок області.

2018-05-22 13:01:21

АКТУАЛЬНО. Надійно захистити вітчизняні хімічну та нафтохімічну галузі від російської експансії!

Об’єднання підприємств хімічної галузі України «Союз хіміків України» і Центральна Рада профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України  звернулись до Президента України, Голови Ради національної безпеки і оборони України Петра Порошенко з листом, у якому пропонують внести на розгляд та затвердження РНБО питання про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) у вигляді обмеження торговельних операцій до певних компаній, підприємств, а також до власників вказаних компаній відповідно до  запропонованого списку.

2018-05-22 09:27:56

27 травня - День хіміка

ІГОР БАБІЙ, голова обласної Ради профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей:

« Просимо, щоб держава реально створила умови для праці».

18 травня на базі ТОВ «Карпатнафтохім» в Калуші відбулися збори директорів  хімічних підприємств України під егідою Союзу хіміків. Це успішне зараз підприємство вибрано дискусійним майданчиком з мотивом, що після п’ятирічного простою і безнадії воно таки зуміло відновити роботу й наново запустити досить складне технологічне виробництво.

2018-05-18 12:41:59

ЗА ПРОФСПІЛКАМИ - МАЙБУТНЄ

ГОЛОВА ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОФСПІЛКИ АГРОПРОМУ ГАННА ЧОРНІЙ:«ПРАЦІВНИКИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ ЗАВЖДИ БУЛИ НАЙМЕНШ ЗАХИЩЕНОЮ КАТЕГОРІЄЮ. ХОЧЕМО, ЩОБ ВОНИ ЗНАЛИ, ЩО ПРОФСПІЛКА НА ЇХНЬОМУ БОЦІ»

15 травня Івано-Франківська  обласна організація профспілки працівників агропромислового комплексу під головуванням Ганни Чорній  провела третє виїзне засідання Ради на базі фермерського господарства «Прометей», яке очолює Орися Книшук. (Землі господарства розташовані на території Коломийського і Снятинського районів). Це підприємство профактивом вибрано не спроста. Раніше тут була профспілкова організація, на жаль, в часі реформування вона зникла.  І, як зазначила Г.Чорній, є проблема в тому, що жодне з нині діючих на Прикарпатті сільгосппідприємств, фермерських господарств не має в своїх колективах профспілкових організацій. Тим часом працівники села завжди були найменш захищеною категорією громадян. Отож, провести засідання Ради виїзним, відкритим, власне мало на меті показати їм, що роль цієї громадської інституції аж ніяк не зменшилася, навпаки: дає чимало важелів для захисту соціально-економічних та трудових прав людей в умовах реформ,  можливостей відстоювання своїх інтересів на найвищих рівнях.  

 В роботі засідання Ради взяв участь та виступив голова новоствореної Матіївецької ОТГ, яка об’єднала 12 сіл, Петро Книшук.

2018-05-17 20:09:40

Нові підходи до цифр і реалій: ПРОФСПІЛКИ ВИМАГАЮТЬ ЧІТКОЇ І СПРАВЕДЛИВОЇ СТАТИСТИКИ ЩОДО СТАНУ КРАЇНИ

Урядовим комітетом з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності розглянуто План статистичних обстежень і робіт на 2018 рік.

Згідно з Планом, цього року передбачається проведення понад 200 різноманітних статистичних обстежень з метою об’єктивної оцінки стану економічного розвитку України, ситуації на ринку праці, рівня соціального захисту, соціального забезпечення населення та ін.

2018-05-17 18:33:34

STOP! Зупинимо судове свавілля! Бо сьогодні заберуть майно профспілок, а завтра - житло громадян

Делегація   Ради профспілок області з більш як 50 представників від усіх галузевих профспілок взяла активну участь в попереджувальній акції протесту в м. Ужгороді. Серед заяв та вимог, до яких долучили свої голоси івано-франківські профактивісти,

Текст прийнятої протестувальниками РЕЗОЛЮЦІЇ :

2018-05-17 09:28:23

АКЦІЯ ПРОТЕСТУ В УЖГОРОДІ ОЧИМА СПЕЦКОРА

16 травня, відповідно до рішення Ради Федерації профспілок України,  закріпленого у Постанові «Про наступ на права профспілок, у тому числі майнові», в Ужгороді відбулась Всеукраїнська попереджувальна акція протесту профспілок.

 Вона проходила у формі маніфестації, включаючи пікетування Закарпатського окружного суду, проведення мітингу біля будівлі обласної ради профспілок та облдержадміністрації.