Домашня / Інформаційний вісник

2017-11-15 09:55:48

“ Сучасні гендерні аспекти, питання дискримінації у трудових відносинах»

 Таку тему обговорювали учасники семінару, що відбувся у м. Харкові згідно плану роботи Жіночого комітету профспілки працівників АПК та за підтримки Міжнародного профспілкового об”єднання  IUF. Це був один із найбільш ефективних і результативних семінарів з питань гендерної політики, в якому взяли участь профспілкові активісти Харківської, Запорізької, Донецької, Сумської,Чернігівської ,Київської та ряду інших областей України.

2017-11-15 09:42:27

ВР надала пораненим під час Революції гідності такі ж пільги, як учасникам бойових дій

Верховна Рада, прийнявши в цілому законопроек №5697, прирівняла в соціальному статусі постраждалих на Майдані до учасників бойових дій.Для цього у закон «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» парламентарі внесли новий розділ про статус постраждалих учасників Революції гідності. Йдеться про учасників Революції гідності, які отримали тяжкі, середньої тяжкості чи легкі поранення, що не призвели до інвалідності, якщо люди звернулися по медичну допомогу в період з 21 листопада 2013 року до 30 квітня 2014 року. Цим особам, які матимуть посвідчення «Постраждалий учасник Революції гідності», надали пільги та соціальні гарантії, передбачені для учасників бойових дій.

2017-11-14 15:19:26

Профспілки - за сприятливе середовище для економічного зростання

Загальнонаціональна презентація результатів комплексного дослідження на тему «Створення сприятливого середовища для сталого підприємництва» відбулась 13 листопада у Києві. В заході взяли участь та виступили Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, Голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник, Голова СПО об’єднань профспілок, голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, регіональний директор Міжнародної організації праці в Європі та Центральної Азії Хайнц Коллер, академік НАН України Елла Лібанова та інші.

 У своєму виступі Григорій Осовий акцентував на принципових питаннях, що відображають позицію профспілок щодо актуальної у сучасних умовах проблеми економічного розвитку та створення  сприятливого середовища для сталого підприємництва у нашої країні.

2017-11-14 12:59:25

УХВАЛЕНО ЗАКОН, ЯКИЙ ДОЗВОЛЯЄ УСІМ ДІТЯМ НАВЧАТИСЯ ВДОМА

Верховна Рада України ухвалила новий закон "Про освіту", який передбачає реалізацію концепції Нової української школи. Одним із пунктів реформування освітньої системи є можливість домашнього навчання не лише для дітей з особливими потребами, а й для усіх охочих.

2017-11-14 12:50:48

ПІСЛЯ ЗУСТРІЧІ З ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРОМ: ДАТА АКЦІЇ ПРОТЕСТУ ЗАЛИШИЛАСЯ ВІДКРИТОЮ

Як уже повідомлялося, Президією ФПУ 5 жовтня 2017 року прийнято постанову № П-10-3 «Про солідарний спротив профспілок наступу на права людини праці в умовах реформ». Згідно з документом, вирішено провести Всеукраїнську акцію профспілок при прийнятті Держбюджету-2018 та Трудового кодексу 14 листопада у Києві з одночасним проведенням акцій у регіонах.

2017-11-13 18:05:29

УКРАЇНСЬКИМ ПРОФСПІЛКАМ - 200 років

9 листопада у Львівському Національному університеті ім. Івана Франка відбулась Міжнародна науково-практична конференція, організована Федерацією профспілок України та присвячена 200-річчю від дня створення першої профспілкової організації на українських землях.

Захід відбувся на виконання рішення Президії ФПУ.

2017-11-13 18:01:08

ЗУСТРІЧ З ПРЕМ’ЄРОМ. Шляхом діалогу та знаходження спільних рішень

Актуальні та гострі питання розвитку України, ефективного захисту законних прав та інтересів працюючої людини обговорили 7 листопада  учасники зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з представниками найбільш впливових профоб’єднань держави.

 Конструктивний діалог соціальних партнерів відкрили виступи Глави Уряду Володимира Гройсмана та Голови СПО об'єднань профспілок, Голови Федерації профспілок України Григорія Осового.

2017-11-13 09:33:49

В.ГРойсман про зустріч з профспілками

В.Гройсман поінформував Уряд про " продуктивну серйозну тригодинну зустріч з українськими профспілками, Федерацією роботодавців України", зазначивши про наступне:

"Три години в цій залі ми говорили про проблеми, про шляхи вирішення проблем, аналізували ситуацію. Я радий тому, що в багатьох питаннях ми є однодумцями. І фактично все те, що ми вчора обговорювали, стосувалося конкретно питання економіки (розвитку національної економіки) і як досягнення національної економіки інвестувати в якість життя українських громадян.

2017-11-13 09:28:18

Перший результат зустрічі профспілок з главою Уряду – підвищення стипендій

Рішенням КМУ підвищено академічні та соціальні стипендії на 18%.Про це сьогодні на засіданні Уряду повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. При цьому він зазначив: «Ми ретельно працювали над тим, аби підтримати студентство і знайшли рішення про підвищення стипендій з 1 листопада». В.Гройсман назвав цю звістку гарною і акцентував увагу на тому, що Кабінет Міністрів України зробив це у рамках програм з підвищення соціальних стандартів.

2017-11-08 12:25:08

НА ПРИЗИ "ЗОЛОТОЇ ОСЕНІ"

На початку листопада Крайова організація ФСТ «Україна» спільно з Радою профспілок області провели традиційний профспілковий легкоатлетичний крос «Золота осінь-2017». На алеях парку культури і відпочинку ім.Т.Г.Шевченка зібралось понад 200 шанувальників оздоровчого та спортивного бігу з  профспілкових організацій, міських рад ФСТ «Україна», навчальних закладів та спортивних шкіл товариства, щоб перевірити свою спортивну підготовку, поспілкуватися з колегами по спорту та, по можливості, отримати заслужену нагороду за призове місце.