Домашня / Інформаційний вісник

2017-07-24 10:20:48

ЛІТО-2017: В СПОРТИВНО-ОЗДОРОВЧОМУ КОМПЛЕКСІ "СМЕРІЧКА" УРОЧИСТО ВІДКРИЛИ 3-Ю ТАБІРНУ ЗМІНУ

17 липня 2017 року в спортивно-оздоровчому комплексі «Смерічка»  відбулося відкриття 3-ої табірної зміни. З цієї нагоди на урочисті заходи зібралися почесні гості, працівники закладу та близько трьохсот відпочивальників. Щодо останніх, то географія дітей, які впродовж зміни будуть оздоровлюватися в «Смерічці», охоплює майже усі регіони України, а саме: Івано-Франківську, Львівську, Київську, Черкаську, Запорізьку, Закарпатську, Чернігівську, Чернівецьку, Одеську та Дніпропетровську області. Привітати дітей з початком табірної зміни завітали ректор університету Ігор Цепенда, заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічняк, директор СОК "Смерічка" Микола Соя, група волонтерів Східно-європейської молодіжної місії на чолі з Джефом Касселом зі США та інші запрошені гості.

2017-07-24 09:58:37

Пропозиції ФПУ по пенсійній реформі передано до Парламенту

Президія ФПУ 18 липня прийняла Постанову, якою схвалено позицію Федерації профспілок України до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», реєстр. № 6614.

2017-07-21 12:34:36

ЩОДО ВРАХУВАННЯ «ГІРСЬКИХ» при виході на пенсію

У Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення розглянуто Лист та звернення делегатів VIII звітно-виборної конференції Ради профспілок Івано-Франківської області з проханням внести зміни до Закону України «Про оплату праці» та врахувати  суми підвищення посадових окладів працівників, які працюють у гірських районах, а також суми індексації при обчисленні розміру заробітної плати працівника для забезпечення її мінімального розміру.

2017-07-19 17:06:40

Міністр соціальної політики України Андрій Рева: ресурс для осучаснення пенсій в державі є

За словами Міністра соціальної політики України Андрія Реви, проект Закону про пенсійну реформу, що був підтриманий Парламентом у першому читанні, чекає завершального етапу у вересні, аби вже з 1 жовтня запустити процес осучаснення пенсій, яке має завершитись до 2021 року.

2017-07-19 14:50:38

ЦЯ ТЯЖКА І СТРАШНА БЮРОКРАТІЯ

ЇЇ сповна відчув  на собі Василь Васкул із села Лючки  Косівського району. Найкоротша версія цієї історії в паперах складає вже кілька папок. Тому, говоритимемо про найголовніші перипетії, з яких таки мала би постати справедливість.

Нещасний випадок з п. Васкулом, колишнім працівником ДП «Кутське лісове господарство» (він працював майстром лісу дільниці №1 Березівського лісництва), стався 13 березня 2014 року. Чоловік вийшов перший день на роботу після відпустки по догляду за дитиною до 6 років. Отримавши завдання свого безпосереднього керівника, виконуючого обов’язки лісничого,  прибув до контори лісгоспу для узгодження питання про продовження роботи, на яку повернувся, згідно закону.

2017-07-19 14:37:58

«ЧОРНОБРИВЦІ»- це славний хор

Слава, як відомо, приходить несподівано, навіть одного дня. Власне так, славно відомим прокинувся одного ранку  хор народної пісні «Чорнобривці», який вже існує цілих 12 років при ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго».Інформаційні повідомлення, що про Теплокомуненергівські  «Чорнобривці» з Івано-Франківська  зняли  фільм зарясніли чи не на всіх інтернет-виданнях Прикарпаття .Не проминаю нагоди розпитати у голови профспілкової організації підприємства ІВАНА ГАВРИЛИШИНА передісторію цих цікавих новин.

2017-07-18 13:01:34

ПРАЦІВНИКА СПИРТЗАВОДУ "КНЯГИНИН" ПІКЕТУВАЛИ ОДА

17 липня близько 30 працівників спиртзаводу «Княгинин» пікетували будівлю обласної державної адміністрації. Люди тримали плакати з гаслами: «Не дамо Княгинин бандитам», «В нас і наших дітей кидають бойовими гранатами», «Заберіть з Княгинина АСПешників - Дайте можливість нам працювати» та інші, пише Фіртка з посиланням на Галичину.

2017-07-18 09:01:03

Григорій Осовий: профспілки обстоюють принципи соціальної справедливості при впровадженні пенсійних новацій

Верховна Рада України 13 липня в першому читанні прийняла урядовий законопроект № 6614, який входить до пакету пенсійної реформи.

 

Глава Комітету ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Л.Денисова повідомила, що Комітет рекомендує парламенту прийняти пакет урядових законопроектів про пенсійну реформу в першому читанні. На її переконання, пенсійна реформа в Україні необхідна.

2017-07-17 14:58:20

«КОМУНАЛКА ЗАМІСТЬ ХЛІБА», або ХТО ПОРУШИТЬ СИТИЙ СПОКІЙ ВЛАДИ?

«Наше профспілчанське питання – не вибір людині між ХЛІБОМ І ТЕПЛОМ? Ми запитуємо Уряд: чому такі низькі зарплати і пенсії, що споживач не може заплатити комунальні послуги і мати до хліба ще й масло»,- ІВАН ГАВРИЛИШИН , голова профспілкової організації Державного міського підприємства «Івано-Франківськтеплокомуненерго» (ДМП « ІФ ТКЕ»).

2017-07-14 11:57:59

Що потрібно знати для виходу на пенсію? (За матеріалами Економічної правди)

Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроект №6614, який входить до пакету пенсійної реформи."За" проголосувало 282 народних депутати.

Проект закону, за словами міністра соціальної політики Андрія Реви, напрацьовувався урядом спільно з вітчизняним експертним середовищем, соціальними партнерами, міжнародними експертами, пройшов розгляд Національною радою реформ протягом року. "Законопроект № 6614 передбачає підвищення пенсій з 1 жовтня 2017 року для більш як 5,6 млн пенсіонерів", - наголосив Рева.