Домашня / Інформаційний вісник

2016-11-15 16:29:02

Акцію протесту профспілок - перенесено!

Федерація профспілок України впродовж останнього півроку спонукала владу до посилення захисту прав працівників.

У червні ц.р. Радою ФПУ було сформовано відповідні вимоги та 6 липня проведено Марш протесту профспілок. Відбулися переговори з Урядом і роботодавцями, було підписано Генеральну угоду. Уряд сприйняв пропозицію ФПУ і подав до Верховної Ради законопроекти, спрямовані на відновлення соціальної справедливості, зокрема, про підвищення з 1 січня 2017 року мінімальної заробітної плати до 3200 гривень.

2016-11-11 15:27:05

Всеукраїнський селектор: готовність до акції є!

Під час селекторної наради, що відбулась 11 листопада в режимі реального часу за участі усіх членських організацій ФПУ, було обговорено хід підготовки до Всеукраїнської акції профспілок 17 листопада 2016 року.

2016-11-11 15:03:31

Пенсійний фонд Коломийщини відкрив сучасний центр для обслуговування громадян

У Коломийському  об’єднаному  управлінні  Пенсійного фонду України Івано-Франківської області відбулося офіційне відкриття залу відділу обслуговування громадян. Тут все створено для того, щоб під час спілкування з фахівцями Фонду відвідувачі почувалися комфортно. Подібні фронт-офіси вже діють в обласному центрі, Галичі, Калуші.

2016-11-11 14:56:40

Щодо перегляду ціни на газ

На виконання доручення Секретаріату Кабінету Міністрів України від 07.07.2016 р. та від 11.07.2016 р., Департамент нафтогазового комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України розглянув колективні звернення первинних профспілкових організацій щодо перегляду ціни на природний газ, про що Раду профспілок області було поінформовано відповідним листом.

2016-11-10 15:08:17

Григорій Федосенко: Ми готові боротися за права медиків

Повноцінне функціонування будь-якого вузу неможливе без активної діяльності первинної профспілкової організації студентів, що діє при ньому. Молоді профактивісти не лише здобувають обраний фах, але й беруть участь в різноманітних заходах, які ініціює студентський профком. Нині про здобутки студентської первинки розповідає заступник голови профкому студентів Івано-Франківського національного медичного університету Григорій Федосенко.

2016-11-10 11:53:44

Ні – виробничому травматизму!

Саме така вимога є пріоритетом в роботі адміністрації трудового колективу ПАТ «Івано-Франківськцемент». Їх досвід з охорони праці узагальнено відділенням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Івано-Франківську.

2016-11-10 09:32:36

17 листопада - Всеукраїнська акція протесту профспілок

17 листопада п. р., напередодні прийняття Державного бюджету України  на 2017 рік,  Федерація профспілок України  проведе Всеукраїнську акцію на підтримку вимог профспілок щодо посилення соціального захисту працівників та інших категорій громадян  в умовах зростання цін на енергоносії та тарифів на житлово-комунальні послуги з метою забезпечення урахування  в проекті Держбюджету видатків на реалізацію державних соціальних гарантій та недопущення зниження рівня життя населення.

2016-11-10 09:19:24

Тривоги і надії ТОВ «Карпатнафтохім»

Внаслідок несприятливої кон’юнктури ринку (високі ціни на сировину та низькі – на готову продукцію) в 2012 році ТОВ «Карпатнафтохім» практично зупинило свою виробничу діяльність і до сьогодні перебуває в стані довготривалого простою. Попри це, трудівники сподіваються, що будуть внесені зміни у Податковий кодекс України щодо акцизного податку на нафтохімічну сировину.  Це дозволить відновити роботу як самому Товариству, так і сервісним підприємствам; забезпечити близько трьох тисяч осіб робочими місцями та повноцінними заробітками.

2016-11-08 16:51:07

З Днем працівника культури!

Шановні працівники культури та аматори народного мистецтва!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Вашого професійного свята!

Прикарпатська земля завжди славилася талантами, наші земляки володіють вагомим творчим потенціалом, який  втілюють у життя працівники культури та аматори народного мистецтва. Завдякуючи щоденній праці клубних працівників, викладачів спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, бібліотекарів, фахівців музейної справи, невтомно плекаються  джерела духовності, правди і краси. Їхня самовіддана праця  вражає своєю неповторністю, яскравим колоритом, різносторонністю репертуару, невичерпною енергією. Тож у цей день ми вшановуємо тих, хто відроджує духовні скарби нашого краю, дбає про культурний розвій держави.

Від усієї душі вдячний Вам за сумлінне служіння благородній справі - збереження і розвитку української культури, становлення Української держави, невтомний творчий пошук, завдяки якому звершуються великі діяння.

Зичу Вам міцного здоров’я, родинного благополуччя, невичерпної наснаги, реалізації творчих проектів, життєвих перемог! Низький уклін за вашу святу місію – зберігати, творити та примножувати національну культуру.

Голова

Ради профспілок області

Ігор Басюк

2016-11-08 13:48:10

Пропозиції учасників мітингу протесту профспілок області - враховано

На виконання протоколу засідання робочої групи з підготовки і проведення Всеукраїнської акції профспілок 17 листопада 2016 року та з метою формування активної профспілкової позиції Федерація профспілок України надіслала на адресу Ради профспілок області Інформацію про стан виконання вимог, висунутих Радою ФПУ 23.06.2016 року та підтриманих учасниками Всеукраїнського маршу протесту профспілок 6 липня п. р., а також пропозиції щодо їх актуалізації.

Прикметно, що при підготовці до протестних акцій 17 листопада враховано і пропозиції учасників мітингу протесту профспілок Івано-Франківської області від 17 жовтня 2016 року.

Додаток на 10 арк.