Домашня / Інформаційний вісник

2020-07-09 09:05:31

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНИ З ЄВРОПЕЙСЬКИМ СОЮЗОМ ВИЗНАЧИВ, ЩО ЗАКОНОПРОЕКТ №2681 СУПЕРЕЧИТЬ ЦІЛЯМ УГОДИ ПРО АСОЦІАЦІЮ УКРАЇНА-ЄС

 

Комітет ухвалив висновок, що у запропонованій редакції законопроект №2681 послаблює рівень охорони праці, звужує обсяг прав та гарантій представників працівників у порівнянні з чинним законодавством, веде до послаблення правового механізму захисту прав та законних інтересів працівників, що не відповідає зобов’язанням України, відповідно до Угоди про асоціацію, Європейській соціальній хартії (переглянутій) та конвенціям МОП №№ 87, 135, 158.

Прес-центр ФПУ - за матеріалами ГО "Трудові ініціативи"

2020-07-04 15:02:18

АКТУАЛЬНИЙ КОМЕНТАР. ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ: «ЕКОНОМІЧНЕ ЗРОСТАННЯ МАЄ ВІДБУВАТИСЯ НЕ ЗА РАХУНОК ДЕШЕВОЇ РОБОЧОЇ СИЛИ ТА ІГНОРУВАННЯ ЖИТТЄВИХ ПОТРЕБ ЛЮДЕЙ!»

 

Григорію Васильовичу, Ви як представник СПО об’єднань профспілок брали участь у засіданні Уряду 1 липня ц.р., в ході якого Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що Уряд веде підготовчу роботу щодо підвищення мінімальної зарплати у поточному році, виходячи з розуміння того, що працівники в умовах коронавірусу матеріально постраждали, і обов’язком держави є створення належних умов для захисту людини.

2020-07-02 21:11:12

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. ПРОФСПІЛКИ ПРОТИ ОБМЕЖЕННЯ ПОВНОВАЖЕНЬ ДЕРЖАВНОЇ ІНСПЕКЦІЇ ПРАЦІ

2 липня ц.р. на засіданні Урядового комітету з питань національної безпеки і оборони, реінтеграції тимчасово окупованих територій та соціальної політики розглядався підготовлений Мінекономрозвитку проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України», яким зокрема вносяться зміни до Порядку здійснення державного контролю за доодержанням законодавства про працю, затвердженого постановою КМУ від 21.08.2019 № 823.

2020-07-02 21:06:52

ПОЛЬСЬКА ПРОФСПІЛКА «СОЛІДАРНІСТЬ» ВКАЗУЄ НА ПОРУШЕННЯ КОНВЕНЦІЙ МОП У ЗАКОНОПРОЄКТІ 2681

ПОЛЬСЬКА ПРОФСПІЛКА «СОЛІДАРНІСТЬ» звернулась до Президента України Володимира Зеленського як гаранта Конституції з приводу законопроєкту № 2681.

У Зверненні, зокрема, зазначено: "Ми хотіли б звернути Вашу увагу на дуже серйозне порушення Конвенцій Міжнародної організації праці (МОП) №№ 87 та 98 у положеннях законопроєкту № 2681. 

2020-06-30 13:08:50

ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКОВА АКЦІЯ ПРОТЕСТУ БІЛЯ ОФІСУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Учасники всеукраїнської попереджувальної акції протесту профспілок провели пікетування Офісу Президента України. Пікетувалиники вручили вимоги профспілок представнику Офісу Президента.

2020-06-29 15:44:44

ОСВІТА ВІДІГРАЄ КЛЮЧОВУ РОЛЬ У ВІДНОВЛЕННІ ДОБРОБУТУ СУСПІЛЬСТВА – ЗАЯВА ПРОФСПІЛКИ

Президія ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, яка відбулася 25 червня 2020 року, підтримала висновки, висловлені в Заяві Європейського комітету профспілок освіти від 16 червня 2020 року, що пандемія COVID-19 – це медична, соціальна та економічна криза, вплив якої особливо відбився й на освіті – секторі, що відіграє ключову роль у подоланні її негативних наслідків та відновленні добробуту суспільства.

2020-06-29 15:39:50

CПО ОБ’ЄДНАНЬ ПРОФСПІЛОК: ЗУПИНИМО ПРОСУВАННЯ ЗАКОНОПРОЕКТУ «ПРО ПРАЦЮ» !

Спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, який представляє 6 мільйонів працівників, вимагає від Кабінету Міністрів України зупинити просування законопроекту «Про працю» як  такого, що суперечить Конституції України, актам міжнародного права, ратифікованим Україною, та Директивам Європейського союзу, та приєднатися до розробки кодифікованого акту в сфері праці, розпочатого робочою групою при Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ветеранів.

2020-06-25 16:37:21

Зі святом вас, дорогі співвітчизники, З ДНЕМ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ!

Прийняття Конституції — це одна зі сходинок становлення України як незалежної та демократичної держави.

Тож щиро вітаю вас з визначним національним святом – Днем Конституції України!

Нехай ця урочиста подія сповнює вас життєдайною силою, натхненням, спонукає до руху вперед, до втілення в життя стандартів правового демократичного суспільства.

Бажаю успіхів і плідної праці на благо українського народу.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                                                                     Ігор Басюк

 

2020-06-25 16:28:25

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ. ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ: «ПРОФСПІЛКИ ВСЕ РОБЛЯТЬ ДЛЯ ВІДНОВЛЕННЯ СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ, АЛЕ ГОТОВІ ВИКОРИСТОВУВАТИ ВЕСЬ АРСЕНАЛ ЗАХИСТУ ПРАВ ЛЮДИНИ ПРАЦІ»

 

Про це Голова СПО об’єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий заявив під час прес-конференції на тему: «Про дії профспілок щодо недопущення прийняття законодавчих ініціатив, які порушують права найманих працівників і профспілок!», що відбулась 25 червня в інформаційній агенції УНІАН.

2020-06-25 16:21:11

ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ ВИМАГАЄ ВІД ТРЕТЬЯКОВОЇ СКЛАСТИ З СЕБЕ ПОВНОВАЖЕННЯ ГОЛОВИ КОМІТЕТУ ВР З ПИТАНЬ СОЦПОЛІТИКИ ЧЕРЕЗ СКАНДАЛЬНІ ВИСЛОВЛЮВАННЯ, – ЗМІ

 

В Офісі президента відреагували на висловлювання нардепа від "Слуги народу" Галини Третьякової про "дітей низької якості". Про це повідомляє Telegram-канал "Резидент" з посиланням на власне джерело в Офісі президента. За даними журналістів, президент Володимир Зеленський вимагає від Третьякової принести офіційні вибачення, уточнивши, що висловлювання про "дітей низької якості" і "стерилізації жінок без вищої освіти" є її персональною позицією.