2019-10-28 11:29:03

Демографічні тенденції в Україні потребують комплексного підходу на державному рівні

На цьому наголосила начальник Управління у справах людей похилого віку та надання соціальних послуг Оксана Суліма під час зустрічі з делегацією Представництва HelpAge International в Україні. «Загалом старіння населення є світовим процесом. Частка людей похилого віку в структурі населення зростає високими темпами у розвинутих країнах та багатьох країнах, що розвиваються. Україна є і залишатиметься протягом наступних років однією із „найстаріших” країн світу»,- зазначила Оксана Суліма.

2019-10-28 09:18:04

АКТУАЛЬНО. Григорій Осовий: «В основі зростання пенсій і зарплат мають бути зростання економічних показників та дотримання соціальної справедливості»

 

Нам потрібно глобально дивитись на те, що треба зробити в економіці для того, щоб вона працювала продуктивно, щоб люди отримували гідну заробітну плату і частка, яку вони спрямовували б на майбутню пенсію,  була б достатньої для забезпечення її гідного рівня. Це стратегічний, магістральний шлях, іншого просто немає. Про це заявив Голова СПО об’єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, виступаючи на Тристоронній зустрічі з питань майбутнього пенсійної системи України, що відбулася 24 жовтня в Києві.

2019-10-28 09:01:20

ШАНОВНІ АВТОМОБІЛІСТИ ТА ДОРОЖНИКИ!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята .

Важко уявити собі сучасне життя, господарську діяльність та побут кожної людини без автомобільного транспорту. У цій важливій сфері економіки трудиться численна армія професіоналів, які забезпчують  життєдіяльність країни.

Рада профспілок області вітає всіх, хто вірний своєму професійному обов’язку,. Від вашої майстерності та якості роботи залежить стан доріг і безпека на них.

Щиро бажаємо всім працівникам автомобільного транспорту та дорожнього господарства щастя, оновлення та процвітання галузі,  добробуту, нових трудових здобутків, невичерпної енергії, міцного здоров’я, успішної та безаварійної роботи.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                  Ігор Басюк

 

2019-10-24 12:54:41

ЗАСІДАННЯ СПО. Час вимагає ефективної та результативної реакції профспілок

Як забезпечити надійний та якісний захист законних прав працівників? Що треба, у першу чергу, зробити, щоб не допустити звуження трудових прав людини праці?

Якою має бути роль профспілок у вирішенні наболілих проблем соціально-економічного життя країни? На ці та інші запитання, які зараз турбують членів профспілок, всіх працівників, будуть шукати відповіді учасники засідання Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, що відбудеться 23 жовтня в Будинку профспілок.

2019-10-24 10:50:04

ГІГ_ЕКОНОМІКА вимагає не лише набору нових умінь, але й інакших людей

ЩО ТАКЕ  Гіг-економіка?  Так прийнято називати нову модель трудових відносин, що ґрунтується на короткострокових контрактах або неформальних домовленостях. В реаліях це дає  гнучкість як працівникам, так і компаніям — але й несе в собі набагато більше, ніж в традиційному бізнесі, невідомих чинників.

Про ці процеси  починають вести мову і профспілки. Що варто знати? І чи можливо підготуватися?

2019-10-22 15:02:14

Соціальна тема: СТАРІСТЬ ЯК ВИКЛИК

«За тридцять років в Україні буде 40% літнього населення, 22% українців вже нині потребують медичної та соціальної опіки…»

Сьогодні на  Івано-Франківщині, в с.Рибному у тамтешньому центрі туризму і краєзнавства учнівської молоді розпочався триденний семінар-тренінг з оволодінням практичних навичок для працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення  області «Основи догляду за громадянами похилого віку та особами з інвалідністю».

В його роботі беруть участь директор Центру ДПО ДУ «Інститут геронтології ім. Д.Чеботарьова НАМН України», доктор медичних наук, професор Віра Чайковська та  викладачі  Центру - Вадим  Толстих і Тетяна Вялих.

2019-10-17 11:13:06

«В області виведено з «тіні» понад 32 млн.грн зарплати»…

Відбулося  засідання виконавчого комітету  Івано-Франківської обласної тристоронньої  соціально-економічної ради, під час якого обговорено комплекс питань, пов’язаних з визначеними Урядом  соціально-економічними показниками у проєкті Держбюджету країни на 2020 рік. Прийнято текст Звернення з нагоди Всесвітнього дня дій за  гідну працю та Міжнародного дня боротьби з бідністю. Також заслухано інформацію управління праці департаменту соціальної політики ОДА про стан виплати заробітної плати в області на початок жовтня 2019 року.

2019-10-17 10:02:33

17 жовтня - Міжнародний день боротьби з бідністю

Генеральна Асамблея ООН своєю Резолюцією від 22 грудня 1992 року оголосила 17 жовтня Міжнародним днем боротьби з бідністю та закликала всі держави присвячувати цей День пропаганді і проведенню заходів, пов’язаних з ліквідацією злиднів та бідності.

 У світі, який характеризується безпрецедентним рівнем економічного розвитку, технологій та фінансових ресурсів, морально неприйнятним є те, що мільйони людей все ще живуть в умовах крайньої бідності. Бідність – це не лише економічне питання, це, скоріше, багатовимірне явище, яке включає низький дохід та відсутність можливостей для гідного життя.

2019-10-16 12:30:20

ДО ДНЯ БОРОТЬБИ З БІДНІСТЮ. Рівень пенсійного забезпечення в Україні залишається низьким

Незважаючи на те, що в останні роки Урядом було прийнято низку рішень щодо підвищення пенсій, проте рівень пенсійного забезпечення залишається низьким. Мінімальний розмір пенсії з 1 липня ц.р. складає 1 564 грн., середній розмір пенсії - 3 006 грн. При цьому і мінімальний, і середній розмір пенсії не досягають фактичного прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, який у цінах серпня 2019 р. становив 3 110 грн. Пенсії до зазначеного розміру отримує 70% від загальної кількості пенсіонерів. Співвідношення мінімальної і максимальної пенсій становить вже менше 30%.

2019-10-16 12:21:19

Заява Федерації профспілок України стосовно проєкту Державного бюджету України на 2020 рік

У Верховній Раді України триває робота над опрацюванням поданого Урядом проєкту Державного бюджету України на 2020 рік. На жаль, як і в минулі роки, урядовим проектом Держбюджету знову порушуються конституційні права людини на достатній життєвий рівень для себе і своєї сімї.

 Ратифікувавши Конвенції Міжнародної організації праці № 117 про основні цілі та норми соціальної політики та № 131 про встановлення мінімальної заробітної плати з особливим урахуванням країн, що розвиваються, підписавши Програму Гідної праці МОП для України на період 2016–2019 років, влада України підтвердила свою готовність до забезпечення гідної праці та достатнього рівня життя населенню України з метою досягнення заможного європейського майбутнього.

Проте, у проєкті Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» в основу розрахунків соціально-економічних показників Урядом закладено темпи зростання основних державних соціальних стандартів та гарантій, які не відповідають ані вимогам національного законодавства, ані міжнародним зобов’язанням України, ані домовленостям Сторін соціального діалогу у Генеральній угоді на 2019-2021 роки.