2019-09-20 09:01:33

Звернення Президії ФПУ з нагоди Дня профспілок України

Шановні спілчани – працівники усіх галузей економіки і сфер життя,

 

робітнича молодь, студенти, ветерани праці!

 

 

 

За майже 30-літній період своєї діяльності Федерація профспілок України стала провідним інститутом громадянського суспільства в Україні, захисником прав та інтересів людей найманої праці, ініціатором розвитку соціального діалогу в державі, активним учасником реформування та модернізації економіки на шляху розбудови соціальної, правової, демократичної держави та європейської інтеграції.

 

Сьогодні ФПУ є провідним національним центром профспілкового руху України, впливовою стороною профспілок у соціальному діалозі з Урядом і роботодавцями, повноцінним учасником європейської та світової профспілкової спільноти.

2019-09-19 15:49:45

РІВНИЙ ДОСТУП ДО ПРАВОСУДДЯ - ЦЕ КОНСТИТУЦІЙНЕ ПРАВО ГРОМАДЯН

В Івано-Франківську відбулася презентаційна прес-конференція Координаційного центру з надання правової допомоги, присвячена питанням ролі системи безоплатної правової допомоги в Україні. В якості соціального партнера та враховуючи підготовку двох сторін до підписання Договору про співпрацю, запланованого на жовтень, в заході  взяв участь Голова Ради профспілок області Ігор Басюк.

Регіональна прес-конференція стала продовженням дискусії щодо тенденцій та перспектив розвитку системи надання безоплатної правової допомоги в Україні, правових інновацій та кращого досвіду.

2019-09-18 13:31:09

АКТУАЛЬНО. Коли і як ухвалять Трудовий кодекс?

 

Перед прийняттям нового Трудового кодексу обов'язково будуть проводитися обговорення і консультації з громадськістю.Про це заявила представник КМУ в парламенті Ірина Верещук під час брифінгу після Погоджувальної ради 16 вересня ц.р.

2019-09-16 12:42:01

На Івано-Франківщині скоротять майже 600 чиновників РДА.

Про це повідомили в Івано-Франківській облдержадміністрації.

Загальна чисельність РДА була у 1800 посад. Тепер там працюватимуть 1221 осіб на 14 районів. Чиновники пояснюють: таке скорочення спричинене  децентралізацією, яка передбачає поетапне скорочення місцевих адмінстрацій.

2019-09-16 09:16:40

Мирослав ГАБОРАК: Основний виклик української освіти – консерватизм і відірваність від реалій

Освітня галузь перебуває в активній фазі реформи, яка має на меті докорінно змінити підходи та суть навчального процесу. Про успіхи говорити ще зарано, утім нині в освітньому середовищі є чимало побоювань, що зі зміною влади освітня реформа затихне чи змінить курс. Із головою Івано-Франківського обласного комітету профспілки працівників освіти і науки України Мирославом Габораком, за плечима якого понад 50 років педагогічного стажу, спілкуємося про сильні та слабкі сторони освітньої реформи, основні здобутки Міністерства освіти і науки України під головуванням Лілії Гриневич, а також про ситуацію з виплатою заробітної плати педагогічним працівникам області, підбір кадрів та про інші гострі проблеми освітян та галузі загалом.

2019-09-13 11:14:35

«Карпатнафтохім» у Калуші планує розпочати виробництво оксиду пропілену.

Будівництво установки з виробництва оксиду пропілену потужністю 2700 т/рік планується здійснювати на території ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» в межах орендованої земельної ділянки, на площі близько 1500 кв. метрів за адресою: Івано-Франківська область, Калуський район, м. Калуш, вул. Промислова, 9. Про це пише газета Галичина.

2019-09-12 09:19:56

15 вересня – День працівника лісу

Це свято – своєрідний іспит для всіх співвітчизників: як ми ставимося до природи, до лісу, що подаруємо в спадок наступним поколінням?

Шановні профспілчани, працівники галузі! В цей чудовий, осінній день

прийміть найщиріші слова вітання з професійним святом, вдячність за

внесок в загальнодержавну справу.

Бажаємо Ваш радості і щедрих ужинків від добрих починань, злагоди і достатку, успіхів і віри у прекрасне майбутнє України.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                Ігор Басюк

 

 

2019-09-11 15:19:16

У Нацслужбі здоров'я назвали безкоштовні медичні послуги в 2020 році

Послуги первинної та екстреної медичної допомоги залишаться безкоштовними.

У Національній службі охорони здоров'я України (НСЗУ) розповіли про безкоштовних медичних послуг, які будуть доступні для українців у 2020 році. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НСЗУ.

Зазначається, що за програмою медичних гарантій, послуги первинної амбулаторно-поліклінічної, стаціонарної медичної допомоги, а також екстреної, паліативної медичної допомоги та реабілітації залишаться безкоштовними. Чіткий перелік безкоштовних медичних послуг буде відомо після затвердження державного бюджету на 2020 рік.

"Ці послуги будуть безкоштовними для українців, адже вони вже заплатили за медичну допомогу зі своїх податків", - йдеться в повідомленні.

2019-09-11 10:30:08

ДО ДНЯ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ

14  вересня – свято всіх прихильників здорового способу життя, спортсменів, фізкультурників, ветеранів і молоді в спорті.

Рада профспілок області надсилає найщиріші вітання, всім, хто вважає цей День своїм святом – фахівцям в спорті і любителям та уболівальникам.

Це свято є символом краси , сили, здоров’я та витривалості. Кажуть в народі, що в здоровому тілі, здоровий дух.

Щиро бажаю всім наснаги в професійному і любительському спорті, тримати в тонусі свій фізичний і духовний стан, спортивних і життєвих перемог, успіхів у всіх добрих починаннях.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                              Ігор Басюк

 

2019-09-11 10:07:47

РЕПОРТАЖ ЗІ СВЯТА НАФТОГАЗПРОМІВЦІВ

 З ТУРБОТОЮ ПРО ЛЮДЕЙ

Запланували та виконали. Спільними зусиллями будівельників та видобувників блакитного палива до професійного свята нафтогазпромівців у ПАТ «НАдвірнанафтогаз» оновили вахтове містечко «Синячка» та переселили працівників зі стареньких будиночків, які використовувались понад 30 років у нові, комфортні.