2019-03-05 12:38:32

ЗІ СВЯТОМ ВЕСНИ, З МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ 8 БЕРЕЗНЯ.

ШАНОВНІ  НАШІ НЕПОВТОРНІ ТА ЧАРІВНІ ЖІНКИ!

Прийміть щирі та теплі вітання з нагоди свята весни, з Міжнародним жіночим Днем 8 березня.  Цей день несе у світ ніжність і красу, багато квітів, привітань, посмішок, компліментів.

Тож, розцвітайте весняними барвами життя, надихайте чоловіків  на натхненну поезію кохання, вдячності, любові.

Всім Вам творчих успіхів та  життєвих перемог.  Будьте коханими і кохайте, щоб кожен день життя був наповнений красою, щастям, радістю.

З повагою,

Голова Ради профспілок області        Ігор Басюк

 

2019-03-05 09:46:37

КОНСУЛЬТАЦІЯ, ПРО ПРАВА НА НЕРУХОМЕ МАЙНО

Консультує Міністр юстиції Павло Петренко!
Доброго дня, Павле Дмитровичу!

 Хочу звернутися до Вас за порадою. Я довго судилася і нарешті виграла суд про визнання права власності на квартиру. Отримала рішення і тепер не знаю куди звернутися. Я людина похилого віку і мені складно самій розібратися в законах. Прошу, поясніть, що робити з цим рішенням суду?
Любов Крива

2019-03-04 14:33:51

ПРО дотримання трудового законодавства та колективно-договірного регулювання.

Івано-Франківський обласний комітет Профспілки працівників державних установ України провів семінар-навчання для керівників та голів первинних профспілкових організацій з питань дотримання трудового законодавства та колективно-договірного регулювання.

2019-03-04 14:28:55

"Роль первинних профспілкових організацій в соціально-економічному та правовому захисті працівників об"єднаних територіальних громад"

 

Відбулося засідання круглого столу "Роль первинних профспілкових організацій в соціально-економічному та правовому захисті працівників об"єднаних територіальних громад" для представників ОТГ області, на якому обговорено питання фінансової переваги бюджетної децентралізації, перспектив децентралізаційної реформи, додержання законодавства про працю, колективно-договірне регулювання соціально-трудових відносин та дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, організації громадського контролю за дотриманням трудового законодавства України.

2019-03-04 14:12:20

ПІДСУМКИ ТА ЗАВДАННЯ НА РІК ПОТОЧНИЙ

 Завідувач відділу соціального захисту та правової роботи Івано-Франківського обласного комітету Профспілки працівників державних установ України Василь Моцюк взяв участь у розширеному засіданні колегії Державного архіву області, на якому підведено підсумки роботи архівних установ за 2018 рік, їх завдання на 2019 рік.

2019-03-04 08:36:05

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ, СЛУЖІННЯ, ПАМ'ЯТЬ.

ЯК УКРАЇНІ ПОВЕРНУТИСЯ З ВІЙНИ?  БЛАЖЕННІ МИРОТВОРЦІ

Серед низки соціальних проектів, над реалізацією яких працює Івано-Франківський Карітас, - «Об’єднання людей заради миру». Центральною темою численних зустрічей, тренінгів, організації допомог - психологічної, матеріальної є, безперечно, війна на Сході країни і всі її втрати та больові синдроми.

 І є в цьому проекті речі універсальні для всього нинішнього українського суспільства та кожної людини: «Чи припиняється війна, коли стихає зброя? Як знайти шляхи вирішення та подолання конфліктів, що стають на перешкоді розбудови миру у суспільстві?»…

2019-03-01 18:48:06

Громадські об’єднання та підприємницька діяльність, Мінфін висловив свою позицію.

Міністерство фінансів України як головний орган у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію єдиної державної податкової політики, з метою правильності застосування норм податкового законодавства, висловило свою позицію стосовно можливості здійснення громадськими об’єднаннями підприємницької діяльності і включення таких об’єднань до Реєстру неприбуткових установ та організацій (лист від 6 лютого 2019 року № 11210-09-5/3214).

2019-03-01 18:38:50

Інформаційний лист

Для використання в роботі доводимо до вашого відома, що наказом Мінекономрозвитку від 15 лютого 2019 року № 259 «Про затвердження Зміни № 8 до національного класифікатора ДК 003:2010 «Класифікатор професій», розділ 2 «Професіонали» Класифікатора за пропозицією профспілок доповнено новою назвою професії 

2019-03-01 18:33:37

Голова ФПУ Григорій Осовий взяв участь у Колегії Мінсоцполітики

28 лютого 2019 року в Києві відбулось засідання колегії Міністерства соціальної політики України на тему „Основні досягнення у соціальній сфері та перспективи розвитку”.

 Як член Колегії Мінсоцполітики у її роботі взяв участь Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.

2019-03-01 18:30:24

КРУГЛИЙ СТІЛ. Григорій Осовий: "Україні потрібен ефективний суспільний договір"

За прикладом європейських структур ми в Україні маємо створити не просто соціальний діалог, а підписати справжній суспільний договір. Про це заявив Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий у своєму виступі на круглому столі «Перспективи імплементації в Україні положень Глави ХХІ Угоди про Асоціацію Україна - ЄС щодо розвитку публічних комунікацій та соціального діалогу», що відбувся у Києві 1 березня.