2023-03-20 10:51:22

МЕДИКИ ПРИКАРПАТТЯ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В БЛАГОДІЙНОМУ АУКЦІОНІ НА ПІДТРИМКУ ЗСУ

17 березня в Івано-Франківську відбувся другий благодійний аукціон на підтримку Збройних Сил України. його організаторами виступили голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук і центр для учасників АТО та їхніх сімей «Бандерівський схрон».Під час торгів було представлено 51 лот. Це – унікальні картини, вироби з дерева, дизайнерська вишиванка та хустка, книги, речі з автографами знаменитих людей, дитячі малюнки, футболка збірної України з футболу, олімпійський факел, писанки, марки, військові «трофеї» та інше.

2023-03-20 09:18:52

СЕМІНАР-НАВЧАННЯ ДЛЯ ГОЛІВ ПЕРВИННИХ ПРОФОРГАНІЗАЦІЙ

16 березня Івано-Франківський обласний комітет профспілки працівників державних установ провів семінар-навчання для голів первинних профспілкових організацій.  Цей захід розпочався вшануванням хвилиною мовчання пам’яті загиблих під час російської агресії українських воїнів і мирного населення, серед яких чимало і спілчан.

2023-03-17 10:50:35

З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ, КОЛЕГИ!

Напередодні  професійного свята - Дня працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення  Рада профспілок Івано-Франківської області шле  найщиріші вітання профспілчанам  обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення.

Висловлюємо вдячність за щоденну працю, без якої не можливо уявити комфорт в наших домівках.  В час війни, як ніколи раніше, робота працівників житлово-комунального господарства важлива та необхідна кожній громаді.

 Бажаємо  всім мирного неба над головою, Божого благословення, здоров’я на многії літа, благополуччя, миру, поваги й терпіння в нелегкій, але такій потрібній людям справі.

З повагою,

Голова Ради профспілок області            Володимир Уєвич.

 

2023-03-15 09:58:19

ВЧИТИ І ВЧИТИСЯ

Освіта є державним пріоритетом, що забезпечує інноваційний соціально-економічний і культурний розвиток суспільства. В законодавстві, що стосується освіти, постійно відбуваються зміни. Саме тому Івано-Франківський обком профспілки працівників освіти і науки України проводить велику роботу з роз’яснення цих змін. На цей раз голова обкому Зоряна Король, заступник голови Уляна Гураль та головний бухгалтер Іванна Зельманович  провели навчальний семінар із начальниками відділів освіти в закладах, що входять до Коломийської районної організації профспілки.

2023-03-15 09:33:17

Профспілки не підтримують скасування дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки

Як повідомив заступник голови ФПУ Василь Андреєв СПО об’єднань профспілок розглянув проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо дерегуляції у сфері охорони праці шляхом зміни дозвільної системи на систему страхування працівників, які виконують роботи підвищеної небезпеки», отриманий від Мінекономіки і не погодив  його, оскільки впровадження запропонованих розробником новацій не сприятиме поліпшенню і підвищенню рівня безпеки праці працівників.

2023-03-15 09:23:32

НАВЧАЄМО ПРОФСПІЛКОВИЙ АКТИВ

Для покращення рівня правових знань і ефективності діяльності виборних  органів Івано-Франківська обласна організація Профспілки працівників державних установ періодично організовує навчання для профспілкового активу. Днями відбувся семінар-навчання  для членів президії обласного комітету, голів районних комітетів Профспілки, членів обласної Молодіжної ради.

2023-03-13 12:43:22

АКТУАЛІЗУЄМО ЗАВДАННЯ і МОБІЛІЗУЄМО ЗУСИЛЛЯ

Відбулося засідання Президії Ради профспілок Івано-Франківської області за участі голів обласних організацій галузевих профспілок та апарату Ради профспілок області.

Розглянуто низку питань, зокрема - Про стан охорони праці та виробничого травматизму на підприємствах, установах, організаціях області у 2022 році; Про стан виплати заробітної плати на підприємствах області; Про Зведені статистичні дані членських організацій Ради профспілок області за 2022 рік; Про проект бюджету Ради профспілок області на 2023 рік; Про скликання засідання Ради профспілок області.

2023-03-13 09:41:59

ЗМІНИ В МОЛОДІЖНІЙ РАДІ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОФСПІЛКИ

 9 березня відбулося засідання Молодіжної ради Івано-Франківської обласної організації Профспілки працівників державних установ України.

         На ньому розглянуті та внесені зміни до діючих  Положень про обласну і районні Молодіжні ради, які мали б покращити ефективність їх діяльність.

          Оскільки чинний склад Молодіжки був сформований у 2020 році під час проведення в обласній організації Профспілки звітно-виборної кампанії, то назріла необхідність її оновлення. Тому відповідно до Положення виведено зі  складу Ради шістьох членів, які втратили з нею зв’язок. Натомість було легітимізовано повноваження чотирьох нових членів, делегованих первинними профорганізаціями:

2023-03-13 09:37:39

ПРОФСПІЛКА АНАЛІЗУЄ І АКТИВІЗУЄ СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ

9 березня Івано-Франківський обласний комітет Профспілки працівників державних установ України провів розширене засідання президії з підведення підсумків роботи за попередній період та визначення основних завдань і пріоритетів на поточний рік. В його роботі взяли участь Голова Ради профспілок області Володимир Уєвич, голови районних комітетів Профспілки та члени Молодіжних рад обласної, районних і міських  організацій Профспілки.

2023-03-10 09:31:54

ОХОРОНА ПРАЦІ ОЧИМА ДІТЕЙ

ПІДБИТО ПІДСУМКИ КОНКУРСУ «ОХОРОНА ПРАЦІ ОЧИМА ДІТЕЙ»

За участі головного технічного інспектора з охорони праці Ради профспілок області, члена журі, Могильовського Володимира Олексійовича підбито підсумки регіонального туру конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей».

До Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці надійщло 273 роботи.За результатами оцінювання робіт визначено переможців регіонального туру Конкурсу: