2021-07-19 14:42:15

На Прикарпатті перейменували два села

Верховна Рада України ухвалила постанови про перейменування населених пунктів України. Про це повідомляють на сторінці Офісу децентралізації Івано-Франківської ОДА у соціальній мережі «Фейсбук».

Село Кийданці Коломийського району Івано-Франківської області отримало назву Кіданч (постанова №5082); село Химчин Косівського району Івано-Франківської області отримало назву Хімчин (постанова №5078).

 

Окрім того, 319 народних обранців підтримали проект про присвоєння найменування населеному пункту Тисменицького району Івано-Франківської області. Так, населеному пункту Майданської сільської ради Тисменицького району Івано-Франківщини присвоїли найменування – село Ценжів.

 

2021-07-19 14:16:55

ГЛОБАЛЬНИЙ ІНДЕКС МКП З ПРАВ ПРОФСПІЛОК У 2021 РОЦІ: В УКРАЇНІ ВІДСУТНІ ГАРАНТІЇ ПРАВ

Відповідно до щорічного Глобального індексу прав МКП, оприлюдненого на початку липня, у світі зберігається тенденція на погіршення прав профспілок. Восьмирічного максимуму досягли порушення права на страйк, права створювати профспілки і вступати в них, права на профспілкову діяльність і громадянські свободи, а також права на свободу слова і зборів.

2021-07-15 19:10:22

Навчальний семінар на Прикарпатті.

29 червня - 01 липня 2021 року на Прикарпатті проходив освітній семінар для голів профспілкових комітетів «Безпечне робоче місце, виробниче середовище і трудова діяльність – основна місія профспілок!». Фонд ім. Фрідріха Еберта ( директор Марсель Рьотіг, керівник проектів Катерина Ярмолюк ), що є  в  Україні донором важливих освітніх проектів, разом з Міжнародним профспілковим об’єднанням IUF (координатор Дмитро Степанюк) запропонували Жіночому комітету Профспілки працівників АПК України, який я маю честь очолювати з 2007 року, провести на Прикарпатті навчальний семінар.

2021-07-15 19:03:23

В УКРАЇНІ БОРОТИМУТЬСЯ З «СІРИМИ» ЗАРПЛАТАМИ

За повідомленням Finance.uа., в Україні триває перевірка роботодавців щодо належного оформлення працівників.

Перевірка проводиться задля боротьби з «сірими» зарплатами.

В рамках перевірки представники податкової служби можуть прийти до будь-якого роботодавця без попередження.

 Інспектори мають право: прийти на будь-яке підприємство;

2021-07-14 20:31:52

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ ВИСЛОВИВ ВДЯЧНІСТЬ ЗА ПІДТРИМКУ ПОЗИЦІЇ ПРОФСПІЛОК ЩОДО УРЯДОВОГО ЗАКОНОПРОЕКТУ №5388

 

Голова СПО об’єднань профспілок Григорій Осовий висловив вдячність  співголові депутатської групи «Партія «За майбутнє» Тарасові Батенку за його принципову позицію, висловлену 12 липня 2021 року на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України до урядового законопроекту №5388 щодо дерегуляції трудових відносин.

2021-07-12 15:57:24

ДЕНЬ ГАЛУЗЕВОЇ ПРОФСПІЛКИ В РАЙОНІ

З покращенням санітарно-епідемічної ситуації Івано-Франківський обласний комітет Профспілки працівників державних установ відновив проведення виїзних днів у районах і містах області.

25 червня така форма  була використана для спілкування із спілчанами в Косівському районі. Члени обласного комітету ознайомилися з умовами праці та діяльністю трудових колективів і первинних профорганізацій районного центру зайнятості, управління праці і соціального захисту населення, відділення обласного управління АТ «Ощадбанк», районної ради, райдержадміністрації. Вони поцікавилися проблемами спілчан, проінформували про роботу галузевої Профспілки щодо соціального захисту працівників та представництва і відстоювання їхніх інтересів.

2021-07-12 15:51:34

ВИЇЗНЕ ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ

В м. Косові за участю профспілкового активу відбулося виїзне засідання президії Івано-Франківського обласного комітету Профспілки працівників державних установ України.

Йому передувало спілкування членів президії з керівниками, головами первинних профорганізацій та працівниками районного центру зайнятості, управління праці і соціального захисту населення, відділення обласного управління АТ «Ощадбанк», районної ради, райдержадміністрації.

2021-07-12 15:43:28

ЗАПОЗИЧУЄМО ШВЕДСЬКИЙ ДОСВІД НАВЧАННЯ ПРОФАКТИВУ

У рамках співробітництва Профспілки працівників державних установ України із Профспілкою державних службовців Швеції Fackförbundet ST з 30 червня по 2 липня в м. Чернігові проведено семінар-навчання профактивістів на тему «Базовий курс навчання» за проектом «Розвиток державного сектору в Україні».

На базі Північного регіонального представництва Центру профспілкових знань  55 профспілкових лідерів з усіх куточків України взяли участь в лекціях і тренінгах, уі тому числі троє з Івано-Франківщини. Це голови первинних профспілкових організацій: управління праці департаменту соціальної політики облдержадміністрації Надія Павлишин, Івано-Франківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Любов Гуцман та Верховинської селищної ради Оксана Чубатько.

2021-07-12 13:45:05

КОЖНА НОВА ПЕРВИНКА ЗМІЦНЮЄ ПРОФСПІЛКУ

Реформа децентралізації влади і зміна адміністративно-територіального устрою не могли не вплинути на чисельність і структуру Івано-Франківської обласної організації галузевої Профспілки.Чимало бюджетних установ потрапили під ліквідацію чи реорганізацію, що призвело до вивільнення їх працівників та позначилося на роботі первинних профорганізацій. Водночас це дало певний поштовх обласному комітету Профспілки  для перегляду структури організаційних ланок, форм роботи та пріоритетів у своїй діяльності.

2021-07-02 14:21:15

ЗВ’ЯЗКИ З ГРОМАДСЬКІСТЮ У ПЕРІОД АНТИПРОФСПІЛКОВИХ РЕФОРМ: ДОСВІД ГРУЗІЇ

2 липня у рамках конференції «Трудові права і шлях європейського розвитку" у столичному Будинку профспілок відбулась сесія відбулась дискусія на тему «Зв’язки з громадськістю у період антипрофспілкових реформ». З презентацією досвіду та досягнень Об’єднання профспілок Грузії у цієї сфері виступила керівник прес-служби Тамара Гедеванішвілі.