2020-12-21 13:00:34

ВІДБУВСЯ ІХ З'ЇЗД ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

17 грудня 2020 року у режимі онлайн відбувся ІХ З’їзд Профспілки працівників освіти і науки України. Вперше в історії, через пандемію COVID-19, ця важлива подія була організована та проведена в режимі відеоконференції за допомогою програми ZOOM, проте це не завадило побудувати роботу у діловому та конструктивному руслі.

2020-12-21 11:48:50

АКТУАЛЬНИЙ КОМЕНТАР. ВОЛОДИМИР САЄНКО: «ДОТРИМУВАТИСЯ ЗОБОВ’ЯЗАНЬ ЗГІДНО З КОНВЕНЦІЄЮ МОП І ПРАВ ЛЮДИНИ»

Заступник Голови Федерації профспілок України Володимир Саєнко   зазначив, що міжнародна підтримка цілісності і самодостатності профспілкового руху в Україні свідчить про правильність профспілкових вимог. Є сподівання, що очільники держави дослухаються до вимог міжнародної спільноти і побажань найбільшого масового громадського руху держави. Про це йдеться у матеріалі газети «Голос України» (http://www.golos.com.ua/article/339875).

2020-12-21 11:32:25

З ДНЕМ ЕНЕРГЕТИКА!

Рада профспілок області та обласна  галузева рада профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості  шле найщиріші вітання енергетикам –профспілчанам з професійним святом.

Своєю невтомною працею ви забезпечуєте  країну світлом і теплом;  від вашої професійності та сумлінності залежить безперебійна робота промислових підприємств, ефективність функціонування соціальної сфери, зв’язку та транспорту, гідний та комфортний побут українців .

Бажаємо усім щастя, здоров’я, сімейного благополуччя, добра й усіляких гараздів, стабільності та впевненості у завтрашньому дні! А ще –невичерпного ентузіазму та наснаги  трудитися на благо країни і її народу!

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                   Ігор Басюк

Голова обласної галузевої ради профспілки

Працівників енергетики та електротехнічної промисловості                                            Василь Гриньків

 

 

2020-12-18 14:45:31

ПІДПИСАНО МЕМОРАНДУМ ПРО ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ ЩОДО ВПРОВАДЖЕННЯ ПРОГРАМИ ГІДНОЇ ПРАЦІ ДЛЯ УКРАЇНИ

17 грудня у Києві було підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо впровадження Програми гідної праці для України на 2020 - 2024 роки.

Під час урочистої церемонії свої підписи під документом поставили: від профспілкової сторони НТСЕР – Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, від сторони роботодавців - Голови Об'єднання організацій роботодавців України, президент УСПП Анатолій Кінах.

2020-12-17 16:10:12

ПРЕЗИДІЯ ФПУ РОЗГЛЯНУЛА НИЗКУ АКТУАЛЬНИХ ПИТАНЬ

16 грудня 2020 року у Будинку профспілок у Києві у режимі відео-конференції відбулось засідання Президії Федерації профспілок України.Головував на засіданні Голова ФПУ Григорій Осовий.

2020-12-16 19:13:46

ПРО ПРАВОВИЙ СТАТУС МАЙНА ФПУ

Інформація, яку потрібно знати членам профспілок, стосовно правового статусу майна ФПУ. На численні запити членів Профспілки щодо майна Федерації профспілок України, його статусу та права кожного працюючого ним користатися, розяснення надає адвокат Профспілки. 03.11.2020р. Печерський районний суд м. Києва наклав арешт на майно, що знаходилось у користуванні Федерації професійних спілок України, через підозру у їх незаконному відчуженні, про що свідчить справа № 757/47315/20-к.

2020-12-16 19:04:48

ПРОФСПІЛКОВА ПОЗИЦІЯ ЩОДО ЗАПРОВАДЖЕННЯ НАКОПИЧУВАЛЬНОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ПЕНСІЙНОЇ СИСТЕМИ

Голова СПО об'єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий у листі до Комітету Верховної ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів поставив питання про необхідність суттєвого доопрацювання проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо накопичувальної професійної пенсійної системи» (реєстр. №4408).

2020-12-16 19:00:34

ТВОРЧІСТЬ ЛЮДЕЙ У БІЛИХ ХАЛАТАХ

У 2020 році побачила світ четверта поетична збірка «Серця білих янголів», видана обласною організацією профспілки працівників охорони здоров’я. Вміщуємо відгук на неї медичної сестри фізіотерапевтичного відділення Косівської ЦРЛ Марії Порох, яка є серед авторів книги.

 

Отримала і з величезним захопленням прочитала авторський примірник четвертої поетичної збірки «Серця білих янголів», який видала обласна організація профспілки працівників охорони здоров’я. Рекомендую прочитати і і сподіваюся, що творчість медиків нікого не залишить байдужим і припаде до душі кожного з читачів.

2020-12-16 18:57:06

Уряд повинен забезпечити безперервність реалізації Програми медичних гарантій!

Шановний пане Прем’єр-міністре!

Професійна спілка працівників охорони здоров'я України звертається до Вас у зв’язку з тим, що 31 грудня 2020 року спливає строк застосування Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році,

2020-12-16 18:37:47

ЗНОВУ БИТВА ЗА ПРОФСПІЛКОВЕ МАЙНО

 Звістка про судовий арешт ряду майнових об’єктів, які належать Федерації профспілок України, не тільки викликала суспільний резонанс, а миттєво була оскаржена  кваліфікованими  юристами.До переліку арештованих зненацька потрапили ті об’єкти, на які у ФПУ є всі необхідні правоустановчі документи, і право власності на них вже неодноразово підтверджувалось державою.