2019-12-12 08:49:44

17 грудня ФПУ проводить солідарну акцію профспілок

17 грудня 2019 року у Києві Федерація профспілок України, її членські організації в умовах лібералізації трудового законодавства та наступу на права профспілок проведуть солідарну акцію профспілок біля Верховної Ради України.

 Акція проводиться на підтримку законопроектів Трудового кодексу України № 2410, Кодексу України про працю № 2410-1, вимог щодо недопущення тотальної приватизації державних підприємств із знищенням робочих місць, проти руйнації існуючої системи соціального захисту, за збереження соціальних стандартів, а також – проти запровадження ринку землі в Україні.

 Збір учасників акції на майдані Незалежності – з 08.30 до 09.30.

 Початок руху колони – о 9.30 з майдану Незалежності до Верховної Ради України.

 

Прес-центр ФПУ

2019-12-10 13:37:25

Сьогодні – Міжнародний день прав людини

Шановні спілчани!

10 грудня 1948 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини – перший міжнародний документ, що включає широкий перелік політичних, громадянських, соціальних, культурних та економічних прав і свобод. З 1950 року в усьому світі цю дату щорічно стали відзна­чати як Міжнародний день прав людини.

Прийняття Загальної декларації прав лю­дини привернуло увагу до основоположних прав людини і спонукало людство до розроб­ки та укладення численних конвенцій, де­кларацій та протоколів з прав людини. За­кріплені в декларації принципи рекомендо­вано до виконання в усіх країнах світу.

2019-12-05 11:06:13

Земля – це цінність, яку втративши не повернеш

На цьому наголосив Голова Громадської спілки "Аграрний союз України" Геннадій Новіков у ексклюзивному коментарі Пре-центру ФПУ, який він дав під час акції протесту аграріїв «Ні безвідповідальному продажу землі» 4 грудня у Києві.

- Хіба можна уявити українця без землі? – запитує активіст. - Українець – насамперед, хлібороб. Але через недолугу приватизацію, а згодом реформу ми, аграрії, на сьогодні лишаємося без грошей. Тому не можемо стати власниками своєї землі, викупити її. А іноземці та олігархи - можуть. Розпродаж землі на сьогодні – це лихо для України. Від продажу землі за таких умов,які  зараз пропонуються владою, українці не виграють.

2019-12-04 10:00:46

Членським організаціям ФПУ

У зв’язку зі зверненням Профспілки працівників освіти і науки України з приводу ініціювання звернення до уповноважених державних органів щодо внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань» повідомляємо наступне.

2019-12-03 09:06:24

РЕЗОНАНСНА ТЕМА: «НЕ КОНТРОЛЬ І ПОКАРАННЯ, А НАГЛЯД І СПРИЯННЯ»…

Саме такі пріоритети мають бути встановлені у стосунках підприємств і підприємців  з контролюючими службами. Про це йшлося минулого тижня на представницькому засіданні круглого столу, ініційованому владою роботодавцями та профспілками. Більше у матеріалі. 

2019-11-26 09:58:42

ПОЛОЖЕННЯ про проведення Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей»

Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей»

(далі – Конкурс) присвячений Дню охорони праці в Україні. Ця дата

відзначається щорічно 28 квітня – у Всесвітній день охорони праці згідно з

Указом Президента України від 18 серпня 2006 р. № 685/2006.

2019-11-26 09:33:06

Григорій Осовий: "Газета залишається одним із найдоступніших і найдемократичніших ЗМІ". ТРИВАЄ ПЕРЕДПЛАТА НА ГАЗЕТИ "ПРОФСПІЛКОВІ ВІСТІ" ТА "ЄДНІСТЬ", СПОДІВАЄМОСЯ НА ВАШУ ПІДТРИМКУ,

 

 

У Будинку профспілок 21 листопада у м.Києві відбувся Національний форум друкованих ЗМІ. У своєму виступі на форумі Голова ФПУ Григорій Осовий зазначив, що "Ми з великою повагою ставимося до творчої роботи працівників ЗМІ, зокрема друкованих видань, чисельність яких, нажаль, щороку скорочується. Ви дійсно робите інформаційний продукт, який заслуговує на увагу значної та різної за фахом і політичними уподобаннями аудиторії, що представляють профспілки.

2019-11-25 12:13:24

Соціальна тема: Найважче - дати зневіреним сенс життя

Якось почула цікаву формулу щасливої старості з трьох «з»: це старість здорова, захищена, забезпечена. На жаль, таке поєднання є рідкісним збігом в нинішніх наших реаліях. І кому, як не соціальним службам зблизька видно найслабші ланка цього омріяного ланцюжка.

Отож, про турботу за  тих, хто хворий, самотній і незабезпечений у розмові з директоркою Івано-Франківського територіального центру соціального обслуговування населення Марією Кушнір.

2019-11-25 12:10:42

«І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ…»

Учні та студенти Бурштинського торговельно-економічного коледжу отримують нові перспективи. Вже зараз  коледж співпрацює з кількома європейськими країнами: Словаччиною, Болгарією, Німеччининою, отож  студенти мають можливість проходити стажування за кордоном. Освоївши нові технології та навички перед ними відкриваються ширші можливості реалізувати себе.

Про це і не тільки ми довідалися, побувавши в коледжі та поспілкувавшись з педагогами і молоддю, яка навчається тут.

2019-11-25 11:58:15

БУРШТИНСЬКА ТЕС ПЕРЕЙШЛА НА ПРОСТІЙ

Відокремлений підрозділ «Бурштинська теплова електрична станція»  видала внутрішній наказ «Про введення простою». Наразі він триватиме з 22 листопада 2019 року до 31 грудня 2019 року.Перехід у простій відображатиметься у табелі обліку робочого часу. Оплата простою не з вини працівників оплачуватиметься з розрахунку дві третіх встановленого окладу.