2019-07-26 21:23:05

СУЧАСНЕ РАБСТВО, 30 липня - Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Під час відрядження в Російську Федерацію Тарас[1] познайомився з чоловіком з Азербайджану. Дізнавшись, що Тарас не має сім’ї та схильний до вживання алкогольних напоїв, новий знайомий запропонував йому роботу в Азербайджані на два місяці. Тарас погодився.

В Азербайджані в Тараса відібрали трудову книжку, паспорт та інші документи. Чоловіка поселили на фермі, де вирощували велику рогату худобу, і змусили безкоштовно працювати чабаном… 24 роки.

2019-07-25 18:17:41

Мінсоцполітики підготувало проект закону щодо гнучких форм організації праці

Регулювання ринку праці застаріло і потребує змін, тому Мінсоцполітики підготувало проект закону щодо гнучких форм організації праці. Про що йдеться. За останні роки впровадження альтернативних форм організації праці стало доволі актуальною та обговорюваною темою серед роботодавців та працівників.

Це зумовлено стрімкою зміною характеру роботи, розвитком технологій, бажанням роботодавців випередити конкурентів, попитом працівників на кращий баланс між роботою та особистими потребами.

2019-07-23 17:53:18

СОЦІАЛЬНІ СТАНДАРТИ: ПОКИ ЩО ДИСКУСІЯ

Світовий банк хоче зупинити зростання «мінімалки» в Україні. Це дисонує з нещодавніми публічними заявами Уряду, в тому числі заявами очільників Мінсоцполітики на світових трибунах, щодо стратегії подолання бідності в країні. Це також не співпадає  з позицією Федерації профспілок України, яка зробила з цього приводу свою заяву.

2019-07-20 17:54:35

Мінімальна зарплата – це запобіжник, який повинен не дозволити заганяти у бідність працюючих

У Світовому банку вважають, що в Україні варто зупинити стрімке зростання мінімальної зарплати до завершення основних структурних реформ в економіці. Про це в інтерв'ю DT.UA заявила економіст представництва Світового банку в Україні Анастасія Головач.

Федерація профспілок України категорично не погоджуються з таким твердженням, справедливо вважаючи мінімальну заробітну плату – інструментом попередження бідності.

2019-07-17 19:43:39

СПО ПРОФСПІЛОК. Гідно відповідати на виклики часу

Актуальним питанням сьогодення, серед яких - зміни на ринку енергоресурсів і надання житлово-комунальних послуг, забезпечення реалізації положень нещодавно підписаної Генеральної угоди на 2019-2021 роки, було присвячене засідання Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, що відбулось 15 липня ц.р.

2019-07-16 21:17:03

МОЗ: У регіони почали розвозити найбільшу партію безоплатних ліків для пацієнтів із вірусним гепатитом С

У регіони розвозять найбільшу за останні роки партію препаратів для хворих на вірусний гепатит C, закуплених за державний кошт. Уже найближчим часом понад 7 тисяч пацієнтів із вірусним гепатитом C зможуть пройти інноваційний курс лікування безоплатно.Закуплені препарати - це новітні ліки прямої дії, що відповідають рекомендаціям Європейської асоціації з вивчення хвороб печінки щодо лікування гепатиту C. Інноваційний курс лікування полягає в тому, що пацієнт просто приймає таблетки впродовж трьох місяців.

2019-07-16 20:38:30

Закон гарантує позиції української мови у державному управлінні, сфері послуг, освіті й медіа

16 липня в Україні набрав чинності закон про державну мову. Це сталося через два місяці після опублікування його в офіційній пресі.Закон, що має назву «Про забезпечення функціонування української мови як державної», гарантує позиції української мови у державному управлінні, сфері послуг, освіті й медіа. Він також передбачає відповідальність посадовців за незнання мови. Втім, ця норма діятиме лише через три роки від дати ухвалення закону.

2019-07-16 20:30:09

В Україні вступили в дію нові вимоги до якості молочної продукції

В Україні вступили в дію нові вимоги до якості молочної продукції

12 липня в Україні набрав чинності наказ Міністерства агарної політики і продовольства, згідно з яким затверджуються нові вимоги до безпеки і якості молока і молочних продуктів. Цей документ повинен уніфікувати вказані українські та європейські вимоги, врегулювати значення основних мікробіологічних показників, адаптувати технологічні вимоги до сучасних реалій і скасувати застарілі норми в цій сфері.

2019-07-16 20:22:25

Керівникам членських організацій ФПУ! Шановні колеги!

 

На прохання членських організацій ФПУ 20 -26 жовтня 2019 року відбудеться  візит делегації  ФПУ до м.Париж (Франція) з метою ознайомлення з діяльністю Загальної  конфедерації праці Франції (ЗКП) щодо захисту трудових та соціально-економічних прав трудящих країни.

 Під час зустрічей з французькими колегами будуть висвітлені наступні теми:

2019-07-16 10:38:58

В УКРАЇНІ БУДЕ 92 плюс 10 райони

Вперше презентовано модель ідеальної європейської України з новою моделлю адміністративно-територіального устрою, в якій замість 468 районів буде сформовано 102. Це 92 райони, які знаходяться на підконтрольній території України і ще 10 – на тимчасово окупованій та у Криму. Про це під час години запитань до Уряду у Верховній Раді України повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.