2018-09-24 15:24:19

27 вересня – Всесвітній День туризму

День туризму – свято тих, хто любить подорожувати, а також фахівців, зайнятих у сфері туристичного бізнесу. Це  персонал та керівники відпочинкових баз,  готельних комплексів, туристичних компаній, музейних працівників, та всіх, хто намагається професійно забезпечувати повноцінний відпочинок туристів.

Туризм сприяє процвітанню та благополуччю регіонів, активно підтримує високий рівень культурного збагачення, дає величезний заряд бадьорості.

Шановні працівники галузі!

Прийміть щирі вітання з професійним святом. Хай множиться достаток і благополуччя наших родин, щоб подорожі стали нормою відпочинку людей, здоров’я і процвітання вам і справі, якій ви присвятили себе.

З повагою,

Голова Ради профспілок області          Ігор Басюк

 

2018-09-24 15:22:26

Іван ПАРИПА : «НАШІ БАЗИ ПОТРЕБУЮТЬ МОДЕРНІЗАЦІЇ, АЛЕ ГОЛОВНЕ – ВОНИ ЗБЕРЕЖЕНІ І ПРАЦЮЮТЬ».

 

В складі ПрАТ "Івано-Франківськтурист" круглорічно працює готель "Прикарпаття" (м. Івано-Франківськ), в якому станом на 01.09.2018 р. обслужено 2200 осіб.



Також в  ПрАТ "Івано-Франківськтурист" працює туристичний відділ, де можна замовити  відпочинок на будь-який смак.

В літній період працюють ДЗСТ ЛОК "Верховина" (смт. Верховина) та ДЗСТ ЛОК "Карпатські зорі" (м. Косів). За літній період в цих закладах оздоровлено1869 дітей з різних областей України.

Витрати на ремонт, реконструкцію, модернізацію підприємства склали 747 тис. грн, зокрема готель "Прикарпаття" - 124 тис. грн., ДЗСТ ЛОК "Верховина" 217 тис. грн., ДЗСТ ЛОК "Карпатські зорі" 406 тис. грн.

Іван ПАРИПА : «НАШІ БАЗИ ПОТРЕБУЮТЬ МОДЕРНІЗАЦІЇ, АЛЕ ГОЛОВНЕ – ВОНИ ЗБЕРЕЖЕНІ І ПРАЦЮЮТЬ».

2018-09-24 15:20:22

Ігор Хомишин: «Триває свідома дискредитація галузі лісового господарства. І розуміємо мету…»

Вересень – місяць професійних свят в наших галузевих профспілках. 9 вересня свято відзначали працівники нафтогазпрому, хімічної та нафтохімічної промисловості,  16 вересня – День працівника лісу, 23 – професійне свято машинобудівників, 27 – Всесвітній День туризму. Отож, всім профспілчанам, працівникам цих галузей бажаємо натхнення, хороших ужинків на професійній ниві та щедрих життєвих дарів.

Про те, чим живуть нині прикарпатські лісівники та працівники туристичної галузі ми не пропустили нагоди розпитати в голови обласної профспілки працівників лісового господарства Ігоря Хомишина  та голови Приватного Івано-Франківського обласного акціонерного товариства по туризму та екскурсіях «Івано-Франківськтурист» Івана Парипи.

2018-09-21 09:38:10

ПРОФСПІЛКИ ВИХОДЯТЬ НА ПРОТЕСТ

20 вересня ц.р. відбулося засідання Президії ФПУ, на якому прийнято рішення про проведення Всеукраїнської акції протесту профспілок.

Акція пройде у два етапи: 9 жовтня в областях України у першій половини дня в трудових колективах та на підприємствах, а з 16.00 – відбуватимуться публічні заходи в обласних центрах.

Спілчани виступають:

- проти зростання цін на споживчі товари і комунальні тарифи;

- за підвищення рівня зарплат і пенсій;

- збільшення у Держбюджеті на 2019 рік соціальних стандартів та забезпечення конституційних прав громадян;

- проти наступу на права профспілок.

2018-09-20 17:03:43

23 вересня - День машинобудівника України

Шановні працівники галузі!

Одна з рис технічно розвиненого суспільства, це наявність дієздатної промисловості і машинобудування. Машинобудування України займає одну з ключових позицій в економічному секторі країни. Воно є основою розвитку багатьох суміжних галузей.

Найкращі вітання всім, хто пов’язав своє життя з машинобудуванням. Нехай Ваша праця приносить належні результати, буде гідно оцінена. Бажаємо успіхів у роботі, міцного здоров’я та процвітання.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                         Ігор Басюк

2018-09-20 16:31:37

Глава Уряду дав доручення протягом місяця підготувати проект постанови Уряду про широке розповсюдження пілотних проектів з дуальної освіти

 

 

Розвиток дуальної освіти, яка по суті є партнерством між освітніми закладами і роботодавцями, – запорука правильного розвитку ринку праці і забезпечення не тільки потреб роботодавців, а й майбутніх робітників роботою та гідною зарплатою. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман 19 вересня на засіданні Уряду.Глава Уряду дав доручення протягом місяця підготувати проект постанови Уряду про широке розповсюдження пілотних проектів з дуальної освіти, а також закликав якомога швидше підготувати і розглянути профільні законопроекти про професійну та вищу освіту.

2018-09-19 12:46:46

ПРОФСПІЛКИ НАЛАШТОВАНІ РІШУЧЕ

Дії ФПУ проти наступу влади на права трудящих та більшості громадян обговорено 18 вересня керівниками всеукраїнських профспілок, профоб’єднань м. Києва і Київської області.

 

До масових протестних акцій у Києві і обласних центрах, пікетування Верховної Ради під час прийняття Держбюджету на 2019 рік та навіть можливого оголошення всеукраїнського страйку, профспілки спонукають факти неспинного зростання цін і тарифів, подальшого зубожіння працюючих і пенсіонерів, проведення антисоціальних реформ, зокрема у галузі охорони здоров’я, а також протиправні дії владних структур стосовно об’єктів профспілкової власності.

Саме на цьому наголошувалось під час робочої наради, що провів Голова ФПУ Григорій Осовий та його заступники за участю голів ЦК галузевих профспілок, керівників столичних профоб’єднань напередодні засідання Президії ФПУ, яке відбудеться 20 вересня ц.р.

2018-09-19 12:40:48

ЩОБ ОТРИМАТИ ТРАНШ, МОЖНА ЗНЕХТУВАТИ ГОЛОДНИМИ?..

Понад рік минув з моменту скасування регулювання цін на продовольчі товари та послуги (постанова уряду від 7 червня 2017 року № 394 «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. № 1548 та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України»*).Нагадуємо, в тому числі скасували обмеження щодо торговельних надбавок не вище 15% до оптової ціни виробника на 15 груп товарів (борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичина, свинина і м'ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко та ін.). А також скасували граничні рівні рентабельності на виробництво борошна та хліба соціальних сортів, дитячого харчування.

За даними Державної служби статистики України, за рік подорожчали 80% продуктів із соціального асортименту минулого року. Зокрема, морква – на 137%, яйця — на 100%, буряк — на 70%, макарони — на 59%, сало – на 40%, чорний хліб — на 37%, молоко — на 30%, ковбаса та білий хліб — на 28%, вершкове масло та рис — на 27%, яловичина — на 17%, свинина та сметана — на 16%, тушка куряча — на 6%, олія соняшникова, борошно та картопля — на 5%. Щодо заробітної плати, то за той таки рік вона зросла лише на 25%, а мінімальна — взагалі на 16%.

2018-09-17 19:27:58

7 жовтня -Всесвітній день дій за гідну працю

Міжнародна конфедерація профспілок закликає забезпечити публічність заходів профспілок, що будуть проведені з його нагоди, щоб привернути увагу якомога ширшого кола до проблем гідної праці.

Лейтмотивом цьогорічного дня за гідну працю МКП визначила лозунг «Змінити правила». МКП підготувала відповідний логотип та інфографіку для використання профспілками усього світу під час проведення заходів та у соціальних мережах.

2018-09-17 19:21:02

З 1 січня 2019 року буде збільшено мінімальний розмір допомоги по безробіттю

Починаючи з 01 січня 2019 року мінімальний розмір допомоги по безробіттю збільшується: для осіб, яким призначаються виплати з урахуванням страхового стажу та заробітної плати – з 1440 грн до 1630 грн, а для осіб, яким виплати призначаються без урахування страхового стажу та заробітної плати – з 544 грн до 610 грн. Про це повідомили в Державній службі зайнятості (Центральному апараті).

 Рішення прийнято під час засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття 12 вересня 2018 року та має на меті поліпшення рівня матеріального забезпечення безробітних громадян.