2017-11-28 09:30:16

Увага! Провокація!

27 листопада 2017р. в МЦКМ (колишній “Жовтневий Палац”) була спроба зірвати позачергове засідання Президії ФПУ.

Невідомі особи в камуфляжі числом  до 30 осіб заблокували місце проведення заходу, на якому розглядалося питання про проведення всеукраїнської акції профспілок у Києві та на місцях на підтримку профспілкових пропозицій до Державного бюджету 2018. Ця група своїми діями заблокувала місце його проведення з метою зриву роботи.

Члени Президії ФПУ вийшли до учасників групи, щоб відповісти на їх запитання та надати відповідні роз'яснення, але не зважаючи на це провокатори увірвалися до зали засідання з вимогою надати їм слово.

Президія ФПУ прийняла рішення вислухати увірвавшихся громадян, але вони не тільки відмовились виступати з будь-якими заявами, але навіть не змогли сформувати свої вимоги і мету перебування. Це свідчить про замовний характер акції, коли справжні ляльководи залишаються як завжди за лаштунками.

З прибуттям посиленого наряду поліції учасники провокації залишили залу. Наразі група МВС розпочала слідчі дії на місці події.

 

Прес-центр ФПУ

 

 
2017-11-24 20:17:03

ВРАХОВАНО ПРОФСПІЛКОВІ ПРОПОЗИЦІЇ ЩОДО ПРОЖИТКОВОГО МІНІМУМУ НА 2018 РІК

Комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення на своєму засіданні 15 листопада 2017 року прийнято рішення щодо формування прожиткового мінімуму на 2018 рік і кореляцію його розміру з фактичними споживчими цінами, врахувавши при цьому позицію профспілок (рішення додається).

 

 

Департамент захисту соціально-економічних прав апарату ФПУ

2017-11-24 20:06:06

ГОЛОДОМОР. День пам'яті 25 листопада.

Голодомор став реакцією комуністичного режиму на відродження нашим народом власної держави, національної ідентичності та культурно-духовне піднесення часів Української революції 1917-1921 років. Ця переломна подія повернула нашу батьківщину на мапу світу. Революція прискорила становлення української політичної нації, формування культурної еліти, економічно незалежного і національно свідомого селянства. Український національний рух більшовики розглядали як найбільшу загрозу існуванню СРСР.

2017-11-24 19:55:00

21 століття і ринок праці. У 10 разів швидше і в 300 разів масштабніше...


Виступ Голови СПО об’єднань профспілок, Голови ФПУ Григорія Осового на Саміті соціально-економічних рад в Афінах

Шановні пані та панове! Ми поділяємо важливість теми публічної дискусії, до якої залучене широке коло соціально-економічних рад з усіх континентів за участі Міжнародної організації праці.

Дискусія навколо майбутнього праці точиться останні десять років. Згадаємо, що ще у 2009 році на Міжнародній конференції праці було презентовано доповідь Генерального директора МОП «Майбутнє праці», а у 2015 році ця тема була визначена як ініціатива і проблема 21-го століття. Взято курс на гідну працю для всіх.

2017-11-24 10:22:38

МЕДИЧНА РЕФОРМА У ПИТАННЯХ ВІДПОВІДЯХ

11. Що таке електронна система охорони здоров'я e-Health?

E-Health — електронна система, яка допомагає пацієнтам отримувати, а лікарям — надавати якісні медичні послуги. Завдяки цій системі Національна служба здоров'я контролюватиме, наскільки ефективно витрачаються виділені на охорону здоров’я державні кошти, і запобігатиме зловживанням.

e-Health буде впроваджуватися поступово, протягом кількох років. Перший етап — первинна медична допомога: сімейні лікарі, терапевти та педіатри.

Пацієнти укладатимуть декларації із обраними лікарями, і лікарі реєструватимуть їх у системі. НСЗУ зможе оплачувати лікарю ведення кожного пацієнта. А пацієнт отримає гарантовані державою безоплатні медичні послуги. Так eHealth допоможе реалізувати принцип «гроші ходять за пацієнтом».

2017-11-24 10:17:17

МЕДИЧНА РЕФОРМА У ПИТАННЯХ ВІДПОВІДЯХ

Чи не буде головний лікар при широкій автономії більш схильний до корупції?

Медичні заклади працюють як бюджетні установи за радянськими нормами через вертикальне управління. Завдяки закону ухваленому Закону про автономізацію медичних закладів лікарні можуть вільно господарювати, у тому числі підписувати контракти, мати свій рахунок та встановлювати рівень заробітної плати без прив’язки до тарифної сітки.

Разом з тим законопроект №6327 змінить принцип фінансування лікарень. Більше грошей отримає не той заклад, де більше ліжко-місць, а той, що надає більше якісних послуг. У таких умовах головний лікар мусить стати ефективним управлінцем, розвивати свій заклад.

Тому важливо, щоб місцева громада, яка є власником медичного закладу та фактично наймає головного лікаря, вимагала якісних послуг у лікарні.

Крім того, головні лікарі будуть обиратися на відкритих конкурсах за участі громадськості та представників місцевої влади. Контракт з головним лікарем буде мати обмежений термін.

2017-11-24 09:56:30

С.КАПЛІН: МИ СТВОРИЛИ ШТАБ ЗАХИСТУ ФПУ ВІД НФ ТА ІНШИХ ВОРОГІВ!

Ми звернулися до ЄвропейськоЇ партії, ООН, міжнародних організацій та Урядів, до послів!

Ми апелюємо до Президента та Уряду, до ГПУ, СБУ, НАБУ, НАЗК!

Я, як представник ФПУ у Верховній Раді України, їду в усі регіони формувати регіональні штаби захисту ФПУ та об‘єднання наших сил! Будуть виходити екстрені випуски газети нашого Штабу!!!

Ми готуємо акціі спротиву рейдерству з боку НФ! Ми об’єдналися і переможемо, захистимо профспілки! 
Слава Україні!

 

2017-11-24 09:51:46

Робочий візит Голови ФПУ Григорія Осового до Греції

З 22 по 25 листопада 2017 року Голова ФПУ Осовий Григорій Васильович перебуває у службовому відрядженні у Греції, де на запрошення Міжнародної асоціації соціально-економічних рад та подібних інституцій та Міжнародної організації праці бере участь у Міжнародній конференції МАСЕРПІ/МОП «Соціальний діалог та майбутнє праці» у складі делегації Національної тристоронньої соціально-економічної ради України. Очолює українську делегацію Міністр соціальної політики України Рева Андрій Олексійович. Рішення про склад української делегації було прийнято ще на початку жовтня.

2017-11-24 09:45:07

1. Інформаційний супровід медичної реформи. ПРО ВСІ ЗМІНИ ДОСТУПНО.ПИТАННЯ _ВІДПОВІДІ

Медицина – це галузь, яка дотична до кожної людини і являється однією з основ розвитку держави.

    На сьогодні стан галузі охорони здоров’я не задовільняє ні пацієнтів, ані самих медичних працівників. Давно назріла потреба у побудові національної системи охорони здоров’я, яка б забезпечила доступність кожної людини до отримання якісної медичної допомоги з дотриманням Конституції України, з урахуванням позиції та думки медичної спільноти і Профспілки, а медичним працівникам гарантувала б належні умови праці та гідну заробітну плату і соціальний захист.

    Все нове сприймається з пересторогою, виникає більше запитань ніж відповідей.

     МОЗ України підготувало і розмістило на своєму сайті рубрику під назвою

« Відповідаємо на запитання про медичну  реформу.»

   Вважаємо, що доцільно з даною інформацією  ознайомити читачів галузевої газети. Надіємось, що як медичні працівники, так і пацієнти отримають відповіді на багато своїх запитань, що дозволить зменшити напругу в трудових колективах та серед населення.

2017-11-22 09:13:55

21 листопада - День Гідності та Свободи!

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, започаткований Главою держави у 2014 році на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років.