2021-05-09 17:25:12

МІНІСТР СОЦПОЛІТИКИ МАРИНА ЛАЗЕБНА: «В УКРАЇНІ ДУЖЕ ВЕЛИКИЙ РОЗРИВ МІЖ ПЕНСІЯМИ Й ЗАРПЛАТАМИ І ВІН ПРОДОВЖУЄ ЗРОСТАТИ»

Показник-коефіцієнт заміщення пенсії із зарплатою на сьогоднішній день становить трохи більше 25%, що є дуже тривожним показником. Розрив між пенсією і зарплатою продовжує зростати, тому про гідні виплати українцям, які пішли на заслужений відпочинок, поки що не може бути й мови. Про це заявила глава Мінсоцполітики Марина Лазебна в ефірі програми “Перехресний допит” на “24 каналі”.

2021-05-05 12:30:02

ПРОФСПІЛКИ ОБЛАСТІ ТА РОБОТОДАВЦІ ЗВЕРНУЛИСЯ ДО ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРА

На засіданні Президії  Ради профспілок Івано-Франківської області за участі  голів обласних галузевих профспілкових організацій та представників  сторін соціального діалогу прийнято Звернення  до Прем’єр-Міністра України Д.А.Шмигаля , в якому висловлено позицію профспілок області та роботодавців   стосовно змін до деяких законодавчих актів України відносно оптимізації функцій Фонду соціального страхування України.  Текст Звернення додається. 

2021-04-29 11:50:00

ІНІЦІАТИВИ ФПУ АКТИВНО ПІДТРИМАНО НАРОДНИМИ ДЕПУТАТАМИ УКРАЇНИ

До законопроєкту “Про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання прав профспілок)”, робленого ФПУ та раніше внесеного представником ФПУ у Верховній Раді України, народним депутатом України Вадимом Івченком, приєдналися інші народні депутати.У зв’язку із цим він був перереєстрований за № 5428 від 26.04.2021.

2021-04-29 11:39:27

НАЛЕЖНІ УМОВИ ПРАЦІ - ОДНЕ ІЗ ПРАВ ПРАЦІВНИКІВ

28 квітня в Україні і світі щорічно відзначають День охорони праці. З цієї нагоди в Управлінні Держпраці в Івано-Франківській області відбулося урочисте зібрання, в якому взяла участь голова Івано-Франківської обласної організації Профспілки працівників державних установ України Ніна Гушпіт.

2021-04-28 12:05:20

ЗІ СВІТЛИМ СВЯТОМ ПАСХИ!

Шановні колеги!

Рада профспілок Івано-Франківської області шле вам найщиріші вітання зі світлим святом Христового Воскресіння!

 Нехай радісний передзвін Великодніх дзвонів принесе вам лише благі вісті, нехай ваше серце наповниться радістю, світлими і добрими помислами, а щира віра у Воскресіння Христа допомагає долати життєві труднощі. Хай множаться успіхи, благополуччя, а святковий настрій осяє ваші оселі та подарує тепло рідним  і близьким. Смачної паски!

 Нехай натхненно лине до Небес:

ХРИСТОС ВОСКРЕС! ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!

З повагою, Голова

Ради профспілок області                                Ігор Басюк

 

 

2021-04-28 11:29:13

ВІДЗНАЧЕНО АКТИВІСТІВ ПРОФСПІЛКИ

27 квітня  відзначають своє  професійне свято фахівці, які забезпечують обслуговування бюджетних коштів, бухгалтерський облік та виконання бюджетів – День казначея України.

З цієї нагоди в Головному управлінні Державної казначейської служби України в Івано-Франківській області відбулося урочисте зібрання трудового колективу. Участь у в ньому взяла Ніна Гушпіт - голова Івано-Франківської обласної організації Профспілки працівників державних установ України, до складу якої входять первинні профспілкові організації підрозділів  Державної казначейської служби.

2021-04-27 14:22:32

ФПУ ЗАСУДЖУЄ ЗАКОНОДАВЧІ ІНІЦІАТИВИ, СПРЯМОВАНІ НА РУЙНАЦІЮ СИСТЕМИ ЗАХИСТУ ПРАЦІВНИКІВ

Президія ФПУ на своєму засіданні 20 квітня 2021 року схвалила Заяву Президії Федерації профспілок України щодо зареєстрованих у Верховній Раді України законодавчих ініціатив влади, спрямованих на «дерегуляцію» трудових відносин.

У тексті зазначено:

2021-04-27 14:14:11

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ: ЩО НЕСЕ УКРАЇНЦЯМ ЛІБЕРАЛІЗАЦІЯ ТРУДОВОГО ЗАКОНОДАВСТВА

В організованій Національною спілкою журналістів України і Федерацією профспілок України  Всеукраїнській онлайн конференції «Атаки на права працівників: позиція профспілок» узяли участь більше 230 редакторів, члени правління і секретарі НСЖУ, керівники всеукраїнських профспілок і територіальних профоб’єднань ФПУ, І це була найбільша за числом учасників з усіх всеукраїнських онлайн нарад, які проводилися НСЖУ.

2021-04-27 10:29:07

МЕДИЧНІ ПРАЦІВНИКИ_ СЕРЕД НАЙВРАЗЛИВІШОЇ КАТЕГОРІЇ

Станом на 23 квітня 2021 року від початку пандемії на COVID-19  в області зареєстровано 2993 випадки гострих професійних захворювань на ковід-інфекцію серед медичних працівників. В тому числі лікарі, середній медичний персонал і молодші медичні сестри.

2021-04-27 10:02:12

СОЦІАЛЬНІ ПИТАННЯ МАЮТЬ БУТИ В ПРІОРИТЕТІ

Нещодавно голова Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників державних установ Ніна Гушпіт взяла участь у засіданні колегії департаменту соціальної політики облдержадміністрації. Серед інших питань порядку денного вона привернула увагу учасників засідання до такої проблеми як загроза погіршення соціального обслуговування населення.

Адже в результаті змін в адміністративно-територіальному устрої області кількість районів, а відповідно і державних адміністрацій значно зменшилася. Штатна чисельність їх підрозділів з питань соціального захисту населення, служб у справах дітей та центрів соціальних служб скоротилася.