2017-05-08 12:05:23

За активною молоддю – майбутнє профспілки!

У вітальному слові голова обкому профспілки Ніна Гушпіт зазначила, що саме за молоддю майбутнє профспілки: «Молодь, як ніхто інший, знає і приймає виклики сьогодення. Ініціативність, бажання змінити життя на краще, долучитися до розвитку та процвітання України, а не жити та працювати для інших держав, – це про наших молодих профспілковців».

Як зробити профспілку цікавою, сучасною, інтерактивною та мобільною? Як налагодити комунікацію, залучити більше активних молодих людей до профспілкової роботи, реалізовувати цікаві та креативні проекти? Шляхи вирішення цих та інших питань шукали голови районних та міських Молодіжних рад, профспілкові активісти.

Так, новообрана голова «молодіжки» Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників державних установ Вікторія Потягайло поділилася думками та ідеями щодо розроблення комунікаційної стратегії для Молодіжної ради, визначення комунікаційних цілей, обрання цільової аудиторії, складення та написання ключових повідомлень та розробки інструментарію для PR-кампанії.

Відтак Оксана Пашинська, голова Молодіжної ради Галицької районної організації, презентувала брошуру «Молодь діє! Адже переймає досвід старшого покоління!» про роботу «молодіжки» у минулому році, розповіла про плани на поточний рік.

Очільник Тлумацької молодіжної ради Роман Лібрик поділився практичним досвідом роботи з молодими спілчанами щодо їх соціального захисту та залучення до профспілкових заходів, акцентував увагу на необхідності вивчення проблем та потреб молоді, створення умов для реалізації молодіжних ініціатив, їх інформаційного супроводу.

Активізувати співпрацю з тренерами Профспілки щодо навчання молодих профспілковців запропонував голова Надвірнянської «молодіжки» Назарій Мамчук. «Сьогодні ми маємо можливість вивчати кращі світові профспілкові практики, і вони цікаві для нас. Ми зможемо змінити ставлення до профспілки, переймаючи досвід європейських країн у цьому напрямку. Тому важливо здобувати нові знання та втілювати їх у життя», – зазначив молодий лідер.

Насамкінець тренер Профспілки працівників державних установ України Ірина Орищенко провела для молодих профактивістів тренінг «Профспілки в Україні». Екскурс в історію профспілок, їх сьогодення та перспективи розвитку жваво обговорювалися учасниками засідання.

 

Ірина Орищенко, завідувач

організаційно-масового відділу

обласного комітету профспілки

працівників державних установ України