2017-11-29 19:26:58

28 листопада лісівники Прикарпаття вийшли з бензопилами на протест

 

«Органи місцевої влади та профспілковий комітет єдині в тому, що Стратегія, запропонована Кабінетом Міністрів України, не відповідає програмі реформування, яку розробили фахівці лісової галузі. Вимагаємо скасувати стратегію Кабміну і прийняти іншу, засновану на наукових напрацюваннях. Це стратегія розвалу, а не розвитку”, – зазначив голова Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників лісового господарства Ігор Хомишин.

Підтримала у вимогах галузеву профспілку Рада профспілок області. Від імені президії Ради виступив голова РПО Ігор Басюк, наголосивши, профспілки не можуть погодитися з передачею лісів монополістам, позаяк є чітке розуміння наслідків цих процесів – ліквідація лісових господарств, скорочення робочих місць.

Під рев бензопил люди підійшли до стін облради, де виголосили свої промови та ухвалили резолюцію зі своїми вимогами. Мітингарі обурені планами передавати ліси у приватну власність, на їхню думку, це – загроза державності.

Їх підтримали представники обласної влади. Перший заступник голови ОДА Марія Савка сказала, що розуміє та підтримує людей, як і вся влада Прикарпаття. Так, облрада вже прийняла звернення щодо недопустимості передачі лісів у концесію.

Подібні мітинги були проведені по всій країні. Лісівники взяли з собою бензопили, якими демонстративно гудуть. Також принесли плакати з написами – “Ліс – народу, а не олігархам”, “Ні створенню лісового “Нафтогазу”, “Не дамо розвалити галузь” тощо.

 

Нагадаємо, 23 листопада у Києві відбулися Всеукраїнські збори профспілки працівників лісового господарства за участю екс-керівників лісової галузі, науковців, начальників обласних управлінь щодо схвалення Урядом Стратегії реформування лісової галузі. У Резолюції та зверненні до керівництва держави Всеукраїнських зборів профспілкового активу йдеться, що процес реформування лісового господарства має бути прозорим і базуватися на основних принципах розвитку галузі.