2017-12-28 10:17:25

Голова обкому профспілки працівників охорони здоров’я НАТАЛІЯ БИРЧАК: «Нехай всі негаразди залишаються в минулому»…

 

    Без перебільшення, медицина на сьогодні  тримається на ентузіазмі та високого рівня професіоналізмі, відданості справі і терпеливості медичних працівників.

Несвоєчасна виплата мізерної заробітної плати працівникам охорони здоров’я почалася  в квітні цього року в окремих  районах області та тривала і є зараз заборгованість на протязі 2-3-х місяців, починаючи  з вересня цього року.

   В той же час ніхто, крім  медичних працівників , не бере на себе відповідальності за низький рівень  медичного обслуговування населення, за вкрай  незадовільні демографічні показники в державі, відсутність надання повноцінної медичної допомоги ,зокрема, на первинному рівні.

   Безперечно, охорона здоров’я в такому виді, як вона є, не задовольняє ні пацієнтів, ані самих медичних працівників. Давно  назріла потреба в проведенні медичної реформи, яка б наблизила до населення  та покращила надання медичної допомоги, забезпечила б комфортні, з гідною оплатою праці, умови для роботи  медичних працівників.

     Медицина зараз  в стані оголошених реформ, які, на думку профспілки, проводяться вкрай безсистемно, з порушенням Конституції та  законодавства України ,з-за відсутності  професійного менеджменту та з ігноруванням соціального діалогу, без врахування думки медичної спільноти та громадської думки, з обмеженням і порушенням конституційних прав медичних працівників.

    Однак, медики завжди з надією і оптимізмом дивляться в майбутнє.

    Напередодні Нового року, в час Різдвяних свят я щиро вітаю    всіх спілчан з прийдешніми святами і бажаю, насамперед, міцного здоров’я.

    Бережімо його змолоду, додаймо до нього фізкультури і спорту, здорового  харчування; само собою - без шкідливих звичок, з дотриманням режиму праці і відпочинку і, звичайно, зі своєчасним зверненням до лікарів.

    Нехай всі негаразди залишаються в минулому році, а  ми всі разом, одностайно, в єдності та порозумінні, з вірою та надією на краще зустрічаймо  Новий рік та Різдво.

     Пам’ятаймо мудрі притчі : «На жаль, ми не зможемо змінити минуле, але, на щастя, зможемо створити майбутнє».

    Тож, хай воно буде прекрасне і щасливе.

    Зі святом Вас, дорогі друзі.