2018-01-25 09:27:00

«МИ ПОЧАЛИ ІНШИЙ, УСПІШНИЙ ВІДЛІК ЧАСУ»

 

.

Тетяна ПРОШАК: «Маємо більші можливості успішно працювати і представляти свою продукцію як на вітчизняному ринку, так і за кордоном».

-         У кінці 90-х років на підприємство прийшла нова команда. Відновили добрі традиції, які жили на фабриці, і, звичайно, почали дбати про розвиток, щоб іти у ногу з часом.

Ми вступили в 2018 рік з результатами, які радують. Підсумовуючи досягнення 2017-го, можна сказати, що для підприємства рік був хоч і складний, проте продуктивний. Ми задоволені тим, що  отримали два сертифікати безпечності харчових продуктів - державного й міжнародного зразка системи ISO 22000, пройшовши відповідну атестацію.

Отож, маємо більші можливості успішно працювати і представляти свою продукцію як на вітчизняному ринку, так і за кордоном. Звичайно, що був тривалий, нелегкий етап до отримання цих сертифікатів. Зроблено величезний об’єм робіт: від ремонту цехів,  до заміни різного обладнання на виробництві. Як і навчання персоналу для роботи в нових умовах. Також, торік ми змінили форму одягу працівникам, заключили  договір з  фірмою про обслуговування спецодягу. Це все додає людям настрою, відчуття, що на підприємстві турбуються про сучасні, безпечні умови праці та якісний продукт. Є позитивні зрушення, а також перспектива розвитку підприємства.

- Яка зарплата на виробництві, чи є плинність кадрів?

- Ми цінуємо своїх працівників. Адже краще працювати з уже навченими досвідченими людьми, аніж повсякчас шукати нових працівників, адаптувати їх уміння до вимог нашого підприємства. Не секрет, що в нинішніх умовах кризи, високої міграції населення за кордон на багатьох виробництвах спостерігається плинність кадрів. Нас такі проблеми, дякувати Богу, не стосується, колектив працює стабільно. Зарплата на підприємстві середня по області і є конкурентною. Заборгованості з виплати заробленого зараз нема. Ми використовуємо сучасні управлінські методики, де превалює заохочення, мотивація. Це дає добрі результати.

МАРІЯ ДОМЧАК: « Головна цінність успішного підприємства – це люди».

-         Підтримаю думку своєї колеги, Тетяни Прошак, що головний набуток успішного підприємства – це люди. Наш персонал - це понад 100 працівників. Є сімейні підряди, є родинні династії. Ми пишаємося цими людьми. Поряд з такими авторитетними, досвідченими працівниками росте вже інша генерація. Ми значно оновили кадри, зокрема, реорганізували відділ маркетингу. У відділі середній вік працівників – 25-27 років. Енергія, позитив багато важать в колективі. Адже на роботі люди проводять більшу частину дня. Коли легко і комфортно працюється, то і здоров’я, настрою додається.

-         Розкажіть, будь ласка, про вашу продукцію.

-         Наша продукція - пряник, печиво, вафлі, зефіри, пляцки, цукерки,  напівфабрикати, локшини, заготовки, хлібобулочні вироби, святкові вироби, слойка, східні солодощі. З радістю підтримуємо прямий зв’язок з нашими покупцями через мережу магазинів фірмової торгівлі, а також зі сторінок соцмереж.

Як конкуруєте на такому великому ринку?

-Кондитерські вироби не є товаром першої необхідності, бо це не хліб чи молоко. На придбанні таких продуктів у час кризи люди економлять. Але у нас не стає менше клієнтів, просто ці клієнти купують продукції у меншій кількості. Інше питання, що ми не намагаємося бути найдешевшими, найдоступнішими, ми знаходимося в середньому сегменті. Наша позиція – це якість і безпека. Ми відмовляємося від хімічних добавок, принципово не додаємо у продукцію штучних барвників, розпушувачів. Кожен з нас розуміє, що все те, що ми споживаємо, впливає на наше здоров’я.

Пряники, наприклад,  готуємо за 50-річними рецептами, де зберігаємо такий же спосіб замісу та випікання. Нещодавно ми створили печиво «Вівсяне гніздечко», куди входить вівсяна крупа, мед та арахіс. Тобто – нічого зайвого. До прикладу, печиво «Українське», готується на селянському маслі. Його безпечно споживають навіть найменші дітки. Якість продукції є першою умовою її конкурентоздатності. Тому, це наш пріоритет.

Ірина Семак: « В діалозі шукаємо розв’язання проблем»

Пані Ірино, Ви багато років очолюєте профспілку, що говорить про авторитет і довіру людей. А які питання у полі зору профспілки підприємства, чи всі працівники є профспілчанами?

-  Наші питання – соціально-економічний та правовий захист працівників підприємства. З адміністрацією працюємо злагоджено, в атмосфері порозуміння та компромісу. А своїх працівників знаємо поіменно. Як профспілка, за зверненнями працівників направляємо  профспілкові кошти на оздоровлення, на культурно-масові заходи. Ми підтримуємо людей в різних життєвих ситуаціях.

        Стараємося гуртувати усіх. Адміністрація в цих питаннях також виявляє ініціативу, організовує дозвілля, поїздки, як то були торік - в Львівський оперний театр, на екскурсії;  підтримуємо творчість дітей працівників підприємства. Свята без них не обходяться. Це додає позитиву в нелегких буднях. Стараємося розуміти всіх і кожного.

І, насамкінець, які побажання колективові в Новому році?

-  Щоб підвищувалася зарплата в працівників, відповідно у нас буде більше можливостей до ініціатив. Бажаємо Всім здоров’я, миру. Вдячні також колегам, керівництву, що відчуваємо поступ вперед. А, значиться, і впевненість у завтрашньому дні.

Марта Павлишин