2018-05-14 14:01:58

Напрацьовано нові механізми боротьби з нелегальною зайнятістю і виплатою заробітної плати в «конвертах»

 

«Протягом січня – квітня 2018 року головному управлінню Державної фіскальної служби України в області передано інформацію щодо 187 випадків (120 страхувальників) порушення роботодавцями трудового законодавства. Органами Державної фіскальної служби проведено 14 перевірок страхувальників, за результатами роботи яких 23 страхувальники донарахували єдиного внеску на суму 10,4 тис. грн. за 30 застрахованих осіб.

Своєю чергою управлінню Держпраці передано інформацію щодо 1027 випадків (980 страхувальників) щодо 20 852 застрахованих осіб за наявності ознак порушення чинного законодавства про працю. За результатами здійснених управлінням Держпраці 125 перевірок, у всіх роботодавців виявлені порушення.

Зазначалося, що є позитивний результат і від інформаційно-роз’яснювальної роботи, яка проводиться пенсійниками як серед населення, так і серед застрахованих осіб та їхніх роботодавців. «Кажуть, поінформований – значить озброєний. Тому робота триватиме і надалі», - наголосила очільниця головного управління фонду області Надія Павлюк.

Додамо, що під час зустрічі сторони обговорили питання обміну інформацією в рамках виконання угоди про співпрацю. Напрацьовано нові механізми боротьби з нелегальною зайнятістю і виплатою заробітної плати в «конвертах» та узгоджено проведення спільних семінарів для платників податків, а також посилення контрольно-перевірочних заходів в сфері зеленого туризму, транспортних перевезень та будівельної галузі.