2018-06-22 12:52:45

ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ ФПУ. Рішуче відстоювати права та інтереси членів профспілок, всіх людей праці

 

 

На ці та інші актуальні запитання шукали та знаходили відповіді учасники засідання Президії Федерації профспілок України, що відбулось 21 червня.

 

ПР1

 

Вів засідання Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій ОсовийУ заході взяв участь та виступив представник ФПУ у Верховнії Раді України, народний депутат України Сергій Каплін.

Велику увагу члени Президії ФПУ приділили соціально-економічним питанням. Серед них – «Про позицію профспілок щодо збереження та розвитку трудового потенціалу в Україні» та «Про пропозиції ФПУ до проекту Державного бюджету України на 2018 рік», «Про позицію ФПУ щодо державної політики у сфері ціноутворення на послуги природних монополій та соціально-значущі товари і послуги», з яких доповідачем виступив Перший заступник Голови СПО  об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін.

 

ПР2

 

Після виступів та обговорення цих питань прийнято відповідні постанови Президії ФПУ.

При обговоренні питання «Про хід виконання постанови Ради ФПУ від 29.03.2018 № Р–4–4 «Про наступ на права профспілок, у тому числі майнові» та постанови Президії ФПУ від 28.02.2018 № П–13–2 «Про наступ на права профспілок», де доповідачами виступили заступники Голови ФПУ Євген Драп’ятий та Володимир Саєнкозазначалось, що у зв’язку із грубим порушенням державними органами та роботодавцями Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», втручанням у діяльність Федерації профспілок України та її членських організацій, в тому числі позбавлення майна, необхідного для здійснення статутної діяльності, 28 лютого 2018 року Президією ФПУ була ухвалена постанова № П-13-2 «Про наступ на права профспілок».

На виконання пункту 3 зазначеної постанови питання порушення профспілкових прав винесено на засідання Ради ФПУ 29 березня 2018 року та прийнято постанову № Р-4-4 «Про наступ на права профспілок, у тому числі майнові». З метою забезпечення виконання керівництвом та членськими організаціями ФПУ зазначених постанов Ради ФПУ та Президії ФПУ розроблено відповідні Плани заходів, про стан виконання яких йдеться в Інформації, що додається.

 

 ПР4

 

ПР5

 

Аналіз матеріалів, одержаних від окремих членських організацій ФПУ, свідчить про те, що заплановані заходи виконані не в повному обсязі і роботу з реалізації завдань, поставлених перед профспілковими організаціями, необхідно посилити.

Враховуючи зазначене, Президія Федерації профспілок України постановила: взяти до відома Інформацію про хід виконання відповідної постанови Ради ФПУ від 29.03.2018, керівництву ФПУ, її членських організацій та вжити заходів щодо дієвого забезпечення виконання завдань, передбачених зазначеними постановами.

 

ПР

 

Під час засідання Президії ФПУ було обговорено низку інших питань, серед яких: «Про ініціювання змін до законів України щодо дотримання прав  професійних  спілок», «Про внесення змін до  Угоди про співпрацю між Державною службою України з питань праці та Федерацією профспілок України», «Про Заходи з реалізації «Стратегії інформаційної діяльності ФПУ на 2018–2021 роки»,  «Про план роботи Федерації профспілок України на ІІ півріччя 2018 року», «Про співпрацю з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини» тощо.

 

ПР10

 

Було також заслухано інформацію з ряду питань управління майновим комплексом ФПУ, фінансових та організаційних питань.

 

ПР6

 

Більш детальну інформацію читайте на нашому сайті.

 

Прес-центр ФПУ