2018-06-25 18:39:02

ЧАС ВИМАГАЄ НОВИХ ЗНАНЬ ТА УМІНЬ

Відкрили семінар Наталя Харєва, голова Херсонської обласної організації профспілки АПК України, Надія Бурлака, голова Жіночого комітету профспілки АПК України, Дмитро Степанюк, координатор IUF.

Після привітання гостей з Одеської, Запорізької, Миколаївської, Херсонської областей спілкувались на тему основних принципів і завдань IUF, глобальної профспілкової координації та солідарності, можливості ресурсу LabourStart (презентація) з Дмитром Степанком. Сутність, види та проблеми гендерного насилля, профспілкові дій щодо його запобігання, учасникам розкрила Надія Бурлака.

Жваве обговорення розгорілось в рамках проведення круглого столу на тему: «Форми і методи профспілкової роботи по запобіганню та  протидії дискримінації і гендерному насиллю в трудових відносинах. Реалізуймо своє право на свободу об’єднань!». Кожен учасник мав змогу висловити свою думку з даного питання та напрацювати певний алгоритм вирішення питань, стосовно даної теми.

Наступного дня на учасників чекала Профспілкова і гендерна азбука, «Колективний договір – як основний інструмент колективного захисту спілчан від дискримінації і насилля в трудових відносинах», моделювання практичних ситуацій у колективних переговорах.

Спільно з профспілковим юристом Херсонської обласної профспілкової організації працівників АПК спілкувались про Закон України «Про протидію насиллю», роль профспілкового комітету у протидії дискримінації і насиллю в трудових відносинах.

Світлана Самосуд, заступник голови Профспілки АПК України, озвучила основні виклики і проблеми, що стоять перед Профспілкою працівників АПК  України, зокрема у відношенні до працюючих жінок, охорона праці жінок, планування роботи  профкому з питань охорони праці, участь профкому в розслідуванні нещасних випадків на виробництві.

Варто зазначити, що тренери та учасники, під час семінару виклались на всі 100%. Отримані знання зарядили учасників на майбутню роботу в своїх первинках та додали всім впевненості і наснаги.

Після такої насиченої дводенної програми Харєва Наталя провела засідання Президії Херсонської обласної профспілкової організації працівників АПК, за участі Світлани Василівни Самосуд, Надії Маркіянівни Бурлаки та Дмитра Степанка. Обговорили багато важливих питань, зокрема проект Положення про профспілкових представників та діяльність районних профспілкових організацій.

Херсонська обласна профспілкова організація працівників АПК