2018-09-24 15:22:26

Іван ПАРИПА : «НАШІ БАЗИ ПОТРЕБУЮТЬ МОДЕРНІЗАЦІЇ, АЛЕ ГОЛОВНЕ – ВОНИ ЗБЕРЕЖЕНІ І ПРАЦЮЮТЬ».

 

  • Іване Васильовичу, нещодавно відбувся об’їзд об’єктів ПрАТ «Івано-Франківськтурист», в якому взяв участь голова Ради профспілок області Ігор Басюк. Як оцінено стан профспілчанської господарки, які результати роботи?
  •  У нашому підпорядкуванні  є  три головні об’єкти – це готель «Прикарпаття» в м. Івано-Франківську. біля озера на вул. Мазепи,  в м.Косові - дитячий заклад лікувального характеру «Карпатські зорі» і у м.Верховині - дитячий лікувально-оздоровчий комплекс «Верховина».

Перед початком літнього оздоровчого сезону в ремонтні роботи, в поліпшення  матеріально-технічного стану баз відпочинку вкладено близько 750 тис.грн. . Це кошти з нашої діяльності. Роботи з благоустрою продовжуються, плануємо провести певні роботи по підготовці до зимового оздоровчого сезону. Хоча цей період в нас короткий, буквально лише січень місяць, проте, не можемо ігнорувати цю можливість працювати.

Власне, під час об’їзду ми обговорювали це питання, і разом з керівництвом профспілок області ставимо перед собою завдання розширити діяльність наших літніх баз.  Щоб  вони працювали не 4 місяці в рік, а хоча б дев’ять місяців. А то доводиться людей то набирати, то звільняти. Така ситуація нікого нині не влаштовує. Маємо через це кадрову проблему в сезон роботи. Не можемо плавно без проблем забезпечити всі ті потреби, які виникають.

  • Скільки дітей вдалося вам оздоровити за літо?
  • За літній  період ми оздоровили 1869  дітей. Сприяла цьому найбільше профспілка освітян міста Київ, департамент сім’ї, молоді і спорту Київської міської адміністрації, також Косівська райдержадміністрація.
  • Чому не вдавалося оздоровити більше дітей з нашої області?
  • Насамперед тому, що були проблеми з проведенням тендерів. Боячись повторення ситуації минулого року, коли ми змогли запрацювати аж з 20 чисел червня, виходили з реальних пропозицій, які мали. Але ми не відмовляли бажаючим оздоровитися на наших базах, які поступали в індивідуальному порядку, як то, наприклад, ми оздоровлювали дітей працівників "Теплокомуненерго", також інших галузей.
  • Що можете сказати про нинішній стан своїх баз?
  • Вони діють ще з радянських часів, тож потребують модернізації. Але, ми маємо добрі результати нашої діяльності, насамперед  тому, що вчасно вклали кошти  у розвиток цих об’єктів.
  • Знаючи нині ситуацію з наступом на профспілчанське майно, чи не було зазіхань на ці бази?
  • Якщо в Косові і Верховині майнових питань не виникало, то щодо готелю «Прикарпаття» в м. Івано-Франківську аж 7 років тривали судові процеси.  Нарешті,  питання врегульовується: закон на нашій стороні. Готель «Прикарпаття» - це колишній гуртожиток,  тому він якнайбільше зараз потребує коштів, щоб працювати згідно вимог часу. Маємо там певні плани.  Наприклад, надбудову над громадським харчуванням тощо. Безумовно, є певні проблемні питання. Бо як нічого не робити, то і проблем не буде. Але ми стараємося йти в ногу з часом, щоб до нас приїжджали діти, щоб здорові і усміхнені залишили наші оздоровниці. Маємо свої оздоровчі програми, є гуртки, є все необхідне, щоб вести оздоровчу кампанію на доброму рівні,  плюс чудова природа, автентична культура. Всі діти, які були в нас цього року, задоволені своїм відпочинком.
  • Ви готуєтеся до професійного свята…
  • Так, традиційно ми будемо відзначати в широкому колі своє свято. Є працівники, які успішно працюють, хочемо віддати належну шану своїм колегам. Також є ветерани, які працювали до нас. Вони, сподіваюся, також традиційно  будуть з нами - колишній директор «Карпатських зір» Василь Васильович Савицький, колишній генеральний директор ПРАТ «Івано-Франківськтурист» Степан Дмитрович Іванишин, заступник директора Роман Павлович Красій, колишні директори - Іван Мартинович Будеркевич, Роман Степанович Победінський…

Тобто, ми шануємо традиції, напрацювання попередників, прислухаємося до порад, компетентної думки. Це, думаю, є нормою для рухання справи в потрібному напрямку.

 Наш кор.