2018-10-25 14:25:00

100 років ЗУНР

Шановні краяни! 1 листопада виповнюється 100 років з дня проголошення Західноукраїнської Народної Республіки. Тоді, в далекому 1918 році, це була рішуча спроба нашого народу створити свою державу на етнічних українських землях, що входили до складу Австро-Угорської монархії. ЗУНР проіснувала зовсім недовго, але навіть за такий короткий термін зуміла підняти національний дух українства та зробити істотний поштовх на шляху до майбутньої незалежності.

Листопадовий Чин – так увійшов цей день в історію.  Його учасники довели, що волелюбність і прагнення до своєї державності є для нашого народу основоположною цінністю, без якої ми не уявляємо майбутнього української нації. Тож, вітаючи з цим значимим національним святом, дозвольте побажати усім високих почуттів гордості за нашу націю, за волелюбність, прагнення до свободи та бажання жити у своїй соборній національній державі.

 Недаремно ж 22 січня 1919 року ЗУНР возз’єдналася із Українською Народною Республікою в єдиній національній державі, реалізувавши віковічну мрію української нації про незалежність, єдність та соборність. Будьмо гідними творцями вільного життя у своїх сім‘ях, громаді, державі.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                    Ігор Басюк