2018-12-04 09:28:28

„Краще підприємство з охорони праці” за результатами роботи у 2017 році

 

 

За рішенням конкурсної комісії у номінації «Видобувна промисловість» нафто-газовидобувне управління (НГВУ) «Надвірнанафтогаз» ПАТ «Укрнафта» здобуло перемогу у Всеукраїнському огляд-конкурсі  на присвоєння звання „Краще підприємство з охорони праці” за результатами роботи у 2017 році та стало кращим в Україні у категорії від 250 працівників.

 22 листопада в Києві відбулось урочисте нагородження переможців конкурсу, до участі в якому були допущені 35 підприємств. НГВУ «Надвірнанафтогаз» єдине підприємство Прикарпаття, яке отримало таку престижну нагороду у цьому році.

В НГВУ «Надвірнанафтогаз» одним із головних завдань є постійне удосконалення системи управління охороною праці, забезпечення єдиного порядку та комплексного підходу щодо створення, підтримання та покращення безпечних і здорових умов праці. Для досягнення цього на підприємстві створено сучасні кабінети з охорони праці,  обладнані інформативними стендами, навчальними посібниками, технічними засобами і  тренажерами. Планово організовуються навчання,  лекції та семінари з поширення позитивного досвіду, профілактики виробничого травматизму, професійних захворювань, виробничих інцидентів та аварій.

Щорічно розробляються та виконуються «Комплексні заходи, спрямовані на доведення умов і безпеки праці до нормативних вимог або підвищення існуючого рівня охорони праці.

Витрати на охорону праці є високими, та реально становлять 6,2% від фонду оплати праці. Згідно Закону України «Про охорону праці» за минулий рік вони  повинні були становити не менше 0,5 відсотка.

Працівники підприємства своєчасно забезпечуються якісним спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту.

За результатами атестації робочих місць працівники інформуються про наявність на робочих місцях впливу шкідливих і небезпечних виробничих факторів та, як наслідок, - забезпечені в зв’язку з цим пільгами та компенсаційними виплатами.

                На підприємстві впроваджено корпоративні стандарти з охорони праці, а саме:  «Золоті правила безпечного виконання робіт»; Картки повідомлення про потенційно небезпечну подію («майже сталося»); Діє Гаряча лінія з питань охорони праці, де можна отримати необхідну консультацію.

Медичною службою проводиться аналіз захворюваності працівників за листками тимчасової непрацездатності, з метою виявлення захворювань у працівників та протипоказань до виконання робіт за професією. Працює програма «Лікар з доставкою», яка спрямована на діагностування стану здоров’я працівників без відриву від виробництва.

            Не стоїть осторонь завдань творення безпечних умов праці і профспілкова організація. Профспілчанами  здійснюється громадський контроль за додержанням нормативно-правових актів з охорони праці, головне завдання яких є захист прав та інтересів працівників у сфері охорони праці.