2019-01-25 10:02:32

ВСЕ ПРО ТАРИФИ, І НЕ ТІЛЬКИ, ЦІ ПИТАННЯ БУДУТЬ предметом для обговорення під час круглого столу за участю урядовців, представників громадських організацій, у т. ч. і міжнародних, експертів з питань енергобезпеки.

 

Проведення цього заходу, як зазначив член УСПГС від профспілкових організацій, Голова ФПУ Григорій Осовий, було ініційовано саме Федерацією профспілок України через надзвичайну актуальність всього, що пов’язано з питаннями тарифної політики, цін на газ і електроенергію, послуг ЖКГ. Якість таких послуг, їх доступність для людей в умовах реформування енергетичного сектору економіки, пошук новітніх підходів у визначенні вартості енергоресурсів, врахування досвіду вирішення подібних питань європейськими країнами, – все це стане предметом для обговорення під час круглого столу за участю урядовців, представників громадських організацій, у т. ч. і міжнародних, експертів з питань енергобезпеки.

Ще один захід, що планується провести вже на початку квітня у Львові, – спільне засідання української частини ПГС і представників, делегованих від європейського Економічно-соціального Комітету. На його розгляд виносяться дві тематичні доповіді – щодо безпечності харчових продуктів, їх відповідності до стандартів і вимог країн ЄС, а це має велику актуальність для усіх без виключення громадян, а також друге питання, яке стосується дотримання прав профспілок і забезпечення виконання законодавства про профспілки, гарантій їх діяльності в контексті реалізації угоди Україна-ЄС.

На переконання Г.Осового, остання тема стосується не лише профспілок, а також усього громадянського суспільства, наймасовішою частиною якого є профспілки. Тому забезпечення прав профспілок тісно пов’язане із захистом мільйонів громадян, які працюють у різних секторах економіки. Фактично мова буде вестись про дотримання прав працівників у сфері праці, створення для них гідних умов праці, забезпечення свобод, гарантованих законами і Конституцією України, у т. ч. права на страйк, на об’єднання громадян в асоціації, як це регламентовано міжнародними Конвенціями, договорами, нормами ЄС та Соціальною Хартією.

Українська сторона Платформи на засіданні 21 січняя обрала Секретаря – Mарию Куприс, яка має досвід комунікаційної роботи з організаціями громадянського суспільства, завершила формування Координаційної Ради УС ПГС, до складу якої увійшли по одному представнику від роботодавців, профспілок та громадських об’єднань.