2019-04-15 11:43:33

Комунальна сфера ТЕНДЕНЦІЇ В ГАЛУЗІ НЕПРОСТІ, АЛЕ ПРОФСПІЛЧАНИ НАЛАШТОВАНІ РІШУЧЕ…

 

Як приклад, З.Павлишин звернув увагу, що в колективних договорах КП «Електротранс», ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго», Долинського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства, Калуського КП «Водотеплосервіс»…  прописано багато соціальних гарантій, але із них найбільш вагомі – це виплати від 3-ох до 10-ти окладів працівникам ( в залежності від кількості відпрацьованих років на підприємстві)  при виході їх на пенсію. В ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» виплачуються членам профспілки страхові виплати по чеках, оплачених в аптеках за ліки. Також у всіх вищезгаданих профкомах передбачені кошти на оздоровлення дітей і інші соціальні гарантії, чимало заходів культурно –відпочинкового характеру, і це – позитив.

Про значення Територіальних угод, за словами лідера профспілки житлово-комунальників, наприклад,  засвідчує повернута в 2018 році підприємствам різниця по збиткових тарифах. Наприклад, Рогатинському КП «Водоканал» - це біля 2 млн.грн., Яремчанському КП «Водоканал» - 815,0 тис. грн. тощо.

Зазначаючи про роль особистості голови профкому, його ділові  та організаційні якості, доповідач розповів про приклад Бурштинського КП «Житловик», де колишній голова профкому В.Терлецький, коли адміністрація підприємства заборгувала працівникам зарплату за 3 місяці,  організував акцію протесту. Перемовини між трудовим колективом , адміністрацією підприємства і міським головою м.Бурштина тривали понад 4 години і позитивний результат не забарився.

Обласна організація профспілки вдавалася до акцій протесту в жовтні торік стосовно недопущення росту цін на енергоносії, однак очікуваного результату не було.

З.Павлишин, акцентував, що ускладнило роботу комунальників те, що з 1 листопада 2018 року ціна на газ зросла на 23,5%, а з 01 січня 2019 року був скасований пільговий нічний тариф на електроенергію. Тому, комунальні «Водоканали», які використовували пільговий нічний тариф по максимуму, опинились в скруті, на грані банкрутства. Тому,  президія обласної організації профспілки 28 лютого 2019 року звернулась до Голови Верховної Ради України А.Парубія та до Кабінету Міністрів «Про відтермінування дії Закону України про ринок Електроенергії до 2021 р.». Є відповідь від Верховної Ради України від 19 березня, а саме, про те, що доручено НКРЕ розглянути наше звернення та за результатами нас проінформувати, проте, на даний час інформації ще нема.

Принциповість профспілчан, на жаль, часто їм же створює проблеми. Наприклад, адміністрація Городенківського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства двічі робила подання на президію обласної організації профспілки (просила згоду) на звільнення   голови профкому п. Яреми Ю.І. і двічі президія захистила голову профкому не давши згоду на звільнення. Проте, профактивіст не захотів більше витримувати тиск проти себе, звільнився за власним бажанням. Випадків потреби трудового та правового захисту членів профспілки є багато на підприємствах  Бурштинського КП «Житловик», ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго», КП «Електротранс», і профспілка старається відстояти порушені права. Чимало проблемних питань є при ліквідації чи реорганізації підприємств, і своє завдання голова обласної організації бачить у створенні профспілок у нових організаціях.

Відбулося активне обговорення доповіді голови. Зокрема, виступили В.Терлецький, член президії обласної організації профспілки,  голови профкомів - І. Рабинюк, - КП « Електроавтотранс»,  В.Бойчук, Долинського КП «Водоканал», Г. Бардашевська, КП «Житловик» м. Бурштин.

Головними своїми завданнями  профактивісти бачать діяльність на  поліпшення умов та охорони праці, вчасну виплату зарплати, розширення соціально-економічних гарантій, відновлення санаторно-курортного оздоровлення працівників, підвищення мотивації членства.

При цьому, визнають дуже складні тенденції, які нинішнього часу мають місце в роботі комунальників – це і масові звільнення з низькооплачуваних робіт, брак фахівців.

Щодо мотивації членства… Визнано, що там, де організації великі, профспілки мають більшу підтримку, адже за рахунок внесків працівників мають змогу підтримати матеріально потребуючих, видаючи допомоги на лікування, кошти на поховання. Важливими є і пошанування людей, видача премії до ювілейних подій, організація професійних і державних свят, культмасова робота, екскурсійні поїздки.  В малочисельних організаціях ці можливості менші, тому там люди менш мотивовані. Тим не менше – роль профспілок в колективах відчутна, працівники відчувають захист і піклування, -резюмували.  

В роботі Пленуму взяв участь та виступив голова Ради профспілок області Ігор Басюк, розповівши про дії ФПУ та обласних профспілок в справі захисту людей праці, про вимоги на рівні співпраці з органами влади, про позицію на виборах Президента держави.

Цього дня також обговорено питання Про виконання бюджету обласної організації профспілки ЖКГ за 2018 рік та затверджено проф.          бюджет на 2019 рік.

 Наш кор.