2019-07-02 21:40:56

РЕЙДЕРСТВО ПРОЦВІТАЄ. ПРОФСПІЛКИ ЗВЕРТАЮТЬСЯ ДО ГРОМАДСЬКОСТІ

 

 

Тому  2 липня на прес-конференцію в інформагенції «Інтерфакс» у Києві, вийшли від ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» заступник голови Правління Олександр Троценко і начальник управління майнових питань Дмитро Довганенко, а від Федерації профспілок України керівник управління Петро Бернацький, провідний економіст Андрій Олійник, а також в.о. директора дочірнього підприємства «Клінічний санаторій Пирогова» Олександр Нагорнічевський переслідуючи мету, щоб представники ЗМІ, широка громадськість, як кажуть з перших рук, отримали правдиву інформацію про стан справ у санаторії.

 

Початком цієї історії стали численні скарги і звернення людей, які проходили лікування та реабілітацію у санаторію на неналежні умови проживання, харчування і лікування. Факти були перевірені спеціально створеною власником комісією, яка не лише  підтвердила факти, наведенні авторами звернень, а й виявили та документально зафіксували суттєві порушення фінансово-господарської діяльності підприємства.

 

А5

 

Це стало підставою та предметом розгляду на засіданні Президії Федерації профспілок України, що відбулось у березні 2019 року. Члени Президії були обуренні наведеними в акті комісії фактами. Про це йдеться у рішенні Президії ФПУ з цього питання: «У зв’язку з грубими порушеннями та зловживаннями, виявленими в результаті перевірки фінансово – господарської діяльності у ДП «Санаторій ім.. Пирогова» вважати неможливим подальше перебування Погосяна А.Р. на посаді керівника підприємства. Зобов’язати представників ФПУ в Наглядової раді ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» провести відкрите засідання Наглядової ради та прийняти рішення про звільнення з керівної посаді санаторія Погосяна А.Р.»

 

На виконання рішення Президії ФПУ та за невиконання умов контракту Наглядова рада прийняла рішення щодо звільнення Погосяна А.Р. із займаної посади. З цього приводу також видано наказ Головою Правління ПрАТ «Укрпрофоздоровниця».

 

Здавалося, все гранично зрозуміло, законно, у правовому полі. Якщо не справляєшся - звільни місце тому, хто зможе виконувати ці обов’язки.

 

Але директор А.Р. Погосян йде на лікарняний, який продовжується біля 4-х місяців. З огляду на це, Наглядовою радою та Правлінням ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» прийнято рішення щодо призначення тимчасово виконуючим обов’язки директора досвідченого керівника Олександра Нагорничевського.

 

 

 

І ось тут починається саме цікаве. Як розповів  начальник управління майнових питань ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» Дмитро Довганенко, навколо санаторію фактично запрацювали рейдерські схеми. Фактично здійснена спроба виступити проти рішень законних власників санаторію – Федерації профспілок України та ПрАТ «Укрпрофоздоровниця».

 

А3

 

«Чому ми так гучно заявляємо саме про спробу рейдерського захвату підприємства? – говорить він. – За допомогою судових рішень, зокрема рішень Печерського райсуду, заблоковано діяльність санаторію як юридичного суб’єкта. Суд рішенням від 4 квітня заборонив вносити будь-які відомості щодо керівника санаторію. Ми безумовно оскаржимо це рішення. Але наступне засідання суду аж у вересні. Фактично до цього часу підприємство заблоковано, оскільки тільки керівник, якого внесено в реєстр, має право підпису бухгалтерських документів. Вважаю, що вищевказане рішення суду є незаконним, оскільки воно винесено з порушенням норм трудового, цивільно-процесуального законодавства і в цілому норм судової практики. В даний час рішення Печерського райсуду Києва оскаржено в апеляційній інстанції. Слухання призначено на 31 липня. А зараз відбувається ось що. Для того, щоб забезпечити нормальну діяльність санаторію, ми внесли в реєстр тимчасово в. о. директора Олександра Нагорничевського. Але немає гарантії, що реєстратори не здійснять спробу це відмінити. І такі спроби вже були».

 

Учасники прес-конференції звернулися за підтримкою до ЗМІ та громадськості. При цьому вони висловили повну впевненість у тому, що Олександр Нагорничевський на посту легітимного директора санаторію зможе зробити все для того, щоб перетворити його в ефективно діюче  підприємство. А інвестиційний проект, що зараз розробляється у ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», допоможе створити в Одесі справжній курорт світового рівня, який би не поступався рівню кращих курортів Мертвого моря в Ізраїлі.

 

Відеозвіт про прес-конференцію дивіться тут:

 

https://www.youtube.com/watch?v=n8WpPc-BTOA&fbclid=IwAR0N2blWTa5YNnei4At1oCcKfaCMbenVKy7hxyPcQ-VmdMFQc3uVZVcxr4M

 

Прес-центр ФПУ