2019-09-19 15:49:45

РІВНИЙ ДОСТУП ДО ПРАВОСУДДЯ - ЦЕ КОНСТИТУЦІЙНЕ ПРАВО ГРОМАДЯН

 

Як зазначали промовці, зокрема директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  в Івано-Франківській області Михайло Євчук, «особлива увага системи безоплатної правової допомоги приділяється  роботі з мешканцями віддалених та важкодоступних населених пунктів, соціально вразливих верств населення.  З метою доступу жителів таких містечок та сіл до можливості вирішення їх проблем у правовий спосіб запроваджено мережу дистанційних та мобільних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги».

Як зазначалося на прес-конференції, на Прикарпатті налічується 83 пункти доступу до безоплатної правової допомоги, і кожна 12-а консультація надається саме через такі пункти. Були представлені відеоролики з реальними історіями клієнтів, які змогли захистити свої порушені права завдяки підтримці адвокатів та юристів системи безоплатної правової допомоги. Свої історії розповіли і прикарпатці, які мали змогу отримати якісну правову допомогу.

За словами голови Ради профспілок області Ігоря Басюка «правова освіта, консультації  та допомога у цивільних і адміністративних справах, захист у кримінальних провадженнях є важливими питаннями в діяльності профспілок. Отож, захист прав профспілчан через забезпечення рівного доступу до правової інформації і правосуддя, надання правових можливостей найбільш вразливим групам профспілчан є тим головним стимулом, що зараз профспілки  стали партнерами Регіонального Центру і це партнерство мають на меті невдовзі скріпити окремим Договором про співпрацю. Бо це справедливо, що люди мають мати рівне право на захист, незалежно від статусу і статків».