2020-01-17 09:17:46

Учасниками Всеукраїнського профспілкового Віче прийнято резолюцію, яку сьогодні делегатами від мільйонів трудівників передано до Офісу Президента України В.Зеленського, Верховної Ради України і КМУ.

 

1. Так звана «трудова реформа» Кабінету Міністрів України, Міністра економіки Милованова Т.С., голови Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Третьякової Г.М. і частини інших народних депутатів України – це брутальне порушення трудових прав людини, руйнування збалансованої законодавчої системи трудових прав і гарантій, ігнорування норм Конституції України, європейського і міжнародного права.

 

2. Поспішними та не виваженими змінами законодавства про працю, про професійні спілки, соціальне страхування і соціальний діалог, Кабінет Міністрів України провокує до загострення ситуації в суспільстві, протистояння між працівниками і роботодавцями, до стихійної зупинки роботи, змушує профспілки до вжиття різних форм протестних дій, аж до організації страйків, що не сприятиме ні залученню іноземних інвестицій в українську економіку, ні її сталому розвитку.

ЗВЕРНУЛИСЬ:

До Всеукраїнських профспілок, первинних, територіальних профспілкових організацій та об’єднань:

Підтримати Резолюцію Всеукраїнського профспілкового віче та невідкладно провести обговорення ситуації щодо посилення наступу на трудові, соціальні і профспілкові права та розгорнути в трудових колективах підприємств, організацій, установ інформаційну кампанію через ЗМІ, Інтернет видання, соціальні мережі щодо так званої «трудової реформи» Уряду, втручання в закону діяльність профспілок, згортання соціальних гарантій.