2020-07-27 15:50:46

ЗУПИНИМО ЗНИЩЕННЯ ВІТЧИЗНЯНОГО ХІМПРОМУ!

 

 

24 липня відповідне Звернення була направлено Главі держави.

Свої підписи під ним постали: Голова ФПУ Григорій Осовий, Президент Союзу хіміків України Олексій Голубов, Голова Центральної Ради Профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України Микола Мицько, Генеральний Директор     Федерації    роботодавців України Руслан Іллічов.

Цьому передувала робоча зустріч у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, яка відбулась за участю представників Союзу хіміків України, Профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України - з однієї сторони та представників аграрного сектору - з другої.

Союз хіміків України та галузева профспілка на цій нараді представляли інтереси трудових колективів підприємств хімпрому, де працюють понад 20 000 працівників.

Зустріч була викликана рішенням Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі (МКМТ) щодо імпорту мінеральних добрив з-за кордону. Фактично Комісія виступила проти національних виробників азотних та добрив, чим спровокувала зниження показників внутрішнього виробництва та початок звільнень працівників хімічних підприємств.

Підписанти Звернення закликали Президента України та Прем'єр-міністра України всебічно та об'єктивно розглянути проблему, що склалася на ринку мінеральних добрив України, не лише з точки зору інтересів імпортерів, іноземних виробників, агротрейдерів але і врахувати інтереси працівників вітчизняних виробництв щодо їх права на працю та захисту робочих місць.

Вважаємо за необхідне усунути умови, які створюють неконкурентну ситуацію та надають перевагу всередині України іноземним виробникам, зокрема - російським. Ми за конкуренцію вітчизняних та іноземних виробників, але пропонуємо нарешті визнати, що безконтрольний імпорт знищує український хімпром та веде до повної залежності українського АПК від іноземного виробництва, - наголошується у Зверненні.

 

Текст Звернення додається