2020-11-27 09:29:29

ПРОФСПІЛКА ВИМАГАЄ ВИКОНАННЯ ВЛАДОЮ НОРМ СТАТТІ 61 ЗАКОНУ «ПРО ОСВІТУ»

 

Таким чином практично «заморожено» норму про поступове наближення до 2023 року розміру посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікації до 4 прожиткових мінімумів, а також подальшої диференціації посадових окладів працівників, включаючи науково-педагогічних, що передбачена Прикінцевими та перехідними положеннями закону.

ЦК Профспілки вкотре звернувся до Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, а також до Комітетів з питань бюджету і соціальної політики та захисту прав ветеранів з приводу фінансового забезпечення альтернативної постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання оплати праці педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників», розробленого міністерством. Її проект погоджено профспілкою та СПО ще в жовтні 2020 року.

 

За розрахунками міністерства на реалізацію зазначеної постанови необхідно додатково34,6 млрд. грн, з них для працівників, оплата праці яких здійснюється з місцевого бюджету, приблизно 4,3 млрд. грн, які необхідно передбачити Верховною Радою України при прийнятті Державного бюджету на 2021 рік.