2020-12-16 19:00:34

ТВОРЧІСТЬ ЛЮДЕЙ У БІЛИХ ХАЛАТАХ

 

Відкриває книжку вступна стаття «З глибини душі і серця» Наталії Бирчак — голови Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я — словами «П'ятнадцять років тому обласна організація видала першу поетичну збірку «Серця білих янголів». Перед вами четверта збірка, присвячена 80-річчю прикарпатської галузевої профспілки. Поетичні та прозові твори авторів медичної спільноти Прикарпаття об’єднує любов до України, до людей і до своєї професії, особливе ставлення до Слова і емоційне сприйняття світу, пошуки глибин людської сутності і готовність зцілювати не лише тіло, а й душу. Як писала Ліна Костенко, «поезія — це завжди неповторність». Тішимося, що серед наших колег так багато талановитих людей. Бажаємо їм нових творчих здобутків і Божого благословення».

У збірку ввійшли твори медичних працівників області — лікарів, медсестер, лаборантів, викладачів та інших категорій працівників закладів та установ охорони здоров’я області — різні за рівнем літературної майстерності, але щирі, сповнені любові та ніжності, які линуть з глибини душі і серця.

Читаєш, смакуєш кожне слово, переймаєшся почуттям гордості за ви-сокий потенціал працівників, які лікуючи тіло, дбають і про найдорожчий скарб на землі — душі людей. Про насущні потреби спраглої душі в доброму і щирому поетичному та прозовому слові. І цей запас найпотрібніших людині ліків медики щедро віддають читачам.

Поетична збірка не була б такою цікавою, якісно виданою, якби не висока фаховість і сумлінність усього редакційного колективу упорядниці Наталії Бирчак та літературної редакторки Галини Добош, Миколи Іванотчака (комп’ютерна верстка) та працівників видавництва «Нова Зоря» м. Івано-Франківська.

Щиро дякую авторам, які змогли зачепити душевні струни читача, і хочу побажати їм здоров’я, нових творчих здобутків. Нехай у ваших душах не гасне вогонь любові до слова, до життя, до людей, до милої серцю України!

Марія ПОРОХ,

член Клубу інтелігенції

ім. І.Пелипейка та РО «Просвіта,

м. Косів.