2021-02-22 13:26:28

МОНІТОРИНГ ФПУ. УРЯД ПРАЦЮЄ НАД ЗДЕШЕВЛЕННЯМ ТАРИФІВ НА ГАЗ І ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ

 

«Крім заходів, які ми озвучували, ми працюємо зараз над запровадженням, по-перше, річного продукту, для того щоб забезпечити стабільну ціну, якщо говорити про газ. Також ми опрацювали і внесли ще деякі доповнення до постанови стосовно ціни на газ у лютому-березні. Окремо з квітня-травня місяця будемо опрацьовувати і пропонувати річні продукти і стабілізацію на ринку ціни на газ для українців», — сказав Прем’єр.

З його слів, Україна звертається по допомогу до європейських партнерів з проханням поділитись досвідом та технологіями щодо того, як здешевлювати ціну на газ та електроенергію.

 «Ведуться переговори з міжнародними фінансовими організаціями щодо співфінансування проектів по здешевленню тарифів, цін на газ і електроенергію. Меморандум, підписаний з міськими головами, включає в себе цілий ряд заходів щодо стабілізації ситуації на ринку надання комунальних послуг в частині тепла і гарячого водопостачання. Також ним передбачено вжити заходи щодо унормування і впорядкування роботи КП, щоб не допустити їх банкрутств, забезпечити стабільне подання тепла в цьому і наступному опалювальному сезоні», — додав Д.Шмигаль.

Нагадаємо, що ФПУ у своїх пропозиціях до влади закликали врегулювати ситуацію з тарифами на природний газ і електроенергію та комунальні послуги для населення в умовах пандемії та низького рівня доходів більшості громадян.

Одним із заходів, що пропонували профспілки, було скасування необґрунтованого підвищення тарифів і відновлення державного регулювання цін і тарифів щонайменше до моменту виходу економіки України з кризової ситуації та внесення відповідних змін до законодавства.

Голова ФПУ Григорій Осовий у своєму коментарі дій влади сказав, що реакція на наші звернення була - владою вжито певних дій, але  запропоновані нею заходи здебільшого мають тимчасовий характер.

Тому профспілки будуть й надалі здійснювати моніторинг дій влади, стану виконання профспілкових пропозицій, за результатом чого вже наприкінці березня - у квітні ц.р. визначатимуться щодо подальших дій.

Потрібна солідарність громадян та велика відповідальність урядовців і народних обранців перед людьми, - наголосив профспілковий лідер.

Джерело: https://www.5.ua/polityka/plenarne-zasidannia-vr-hodyna-zapytan-do-uriadu-transliatsiia-237272.html

Прес-центр ФПУ