2021-12-21 12:44:53

Пленум Івано-Франківської обласної організації Профспілки працівників освіти та науки

 

 

Окрім того, у зв’язку із завершенням адміністративно-територіальної реформи, починаючи з 2021 року укладаються угоди на рівні громад, сторонами якої є територіальні профспілки галузі освіти та органи місцевого самоврядування чи відповідні відділи освіти громад. Така модель соціального діалогу відповідає нормам Закону України «Про соціальний діалог».

На засіданні також було підписано обласну Угоду між департаментом освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Івано-Франківською обласною організацією Профспілки працівників освіти і науки України на 2022-2025 роки. Підписантами цього важливого документу стали директор департаменту – Віктор Кімакович та голова обласної організації Профспілки – Зоряна Король.

Реорганізація структури Профспілки в умовах формування територіальних громад та нових районів була наступним питанням порядку денного пленуму. 

Учасники пленуму акцентували увагу, що одним із головних пріоритетів діяльності Профспілки в умовах децентралізації влади та створення об’єднаних територіальних громад є збереження організаційної структури Профспілки, представництво та захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів працівників навчальних закладів та установ освіти.

 Івано-Франківська обласна організація Профспілки