2022-05-11 09:11:42

Відбулось засідання Штабу ФПУ з гуманітарної допомоги.

 

КАТЕГОРІЯ 1 – сім’ї військовослужбовців – безкоштовно проживання та харчування;

КАТЕГОРІЯ 2 – вимушені переселенці, які втратили місця постійного проживання  (міста за переліком, затвердженим Кабінетом міністрів України) – проживання безкоштовно, харчування 340 грн/3-разове.

КАТЕГОРІЯ 3 -  застраховані особи та члени профспілок – знижка на проживання 50 %, харчування 340 грн/3-разове;

КАТЕГОРІЯ 4 – особи, які самостійно влаштовуються на проживання, або за яких сплачують відповідні юридичні особи або фізичні особи – суб’єкти господарювання – за звичайними цінами, встановленими в санаторно-курортних закладах.

 

 

 

Також розроблено проект заяви, яку слід використовувати підприємствам, системи ФПУ, які розміщають внутрішньо переміщених осіб на пільгових умовах. Штабом ФПУ з метою підтримки внутрішньо переміщених осіб ініційовано низку звернень до міжнародних організацій щодо надання гуманітарної та фінансової допомоги.

Так, протягом березня - квітня ц.р. за сприяння європейських колег –  австрійських, польських, іспанських, італійських профспілок і профоб’єднань –  ФПУ надала гуманітарну допомогу санаторно-курортним  комплексам системи  ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», готельним комплексам та туристичним базам системи ПрАТ «Укрпрофтур», які розміщують вимушених переселенців, галузевим профспілкам та територіальним профоб’єднанням.

Також члени Штабу ФПУ з гуманітарної допомоги розглянули питання реалізації грантового проекту з благодійною організацією Corus Internetional, звернення до Кабінету Міністрів України щодо державної підтримки санаторно-курортних, туристичних закладів та інших профспілкових закладів, в яких розміщуються внутрішньо переміщені особи, а також низку звернень щодо надання Штабом гуманітарної та фінансової допомоги.

Пресцентр Федерації профспілок України