2022-08-25 10:18:02

ВІДПУСТКА БЕЗ ЗБЕРЕЖЕННЯ ЗАРПЛАТИ - НОВАЦІЇ З 19 ЛИПНЯ 2022 РОКУ

 

По-перше: відпустки за ст. 25 Закону про відпустки. Це – обов’язкові для надання відпустки.

В цій статті визначено 17 категорій осіб, що мають право на відпустку різної тривалості за наявності документальних підстав. Копії таких документів додають до заяви про відпустку.

По-друге: за ст. 26 Закону про відпустки працівнику можуть надавати відпустку без збереження заробітної плати за сімейними обставинами та з інших причин на термін, обумовлений угодою між працівником та власником або уповноваженим ним органом, але не більше 15 календарних днів на рік. Таку відпустку надають за домовленістю сторін.

По –третє:

За ст.26 Закону про відпустки працівнику можуть надавати відпустку без збереження заробітної плати на період карантину. ЇЇ термін не включається в загальний термін, установлений для відпустки за сімейними обставинами. Принаймні, карантин триває до 31 серпня 2022 року включно.

По-четверте: відпустка за п.3 ст.12 Закону № 2136. Протягом періоду дії воєнного стану роботодавець на прохання працівника може надавати йому відпустку без збереження заробітної плати без обмеження строку, встановленого в ст. 26 Закону про відпустки.

І нарешті, нова підстава: У період дії воєнного стану роботодавець за заявою працівника, який виїхав за межі території України або набув статусу внутрішньо переміщеної особи, в обов’язковому порядку надає йому відпустку без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною у заяві, але не більше 90 календарних днів.

Таку відпустку можна надавати не будь –якому працівнику, що виїхав за межі території проживання. Обов’язково підтвердження довідкою внутрішньо переміщеної особи на дату надання відпустки або перебування за кордоном.