2014-11-24 09:55:44

РОБОТА В КОМІСІЯХ як ЕФЕКТИВНА ФОРМА ПРОФСПІЛКОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

            З інформацією виступила заступник голови профкому міськвиконкому Оксана Ревуцька. Вона відзначила, що на профобліку в первинній профспілковій організації  перебуває понад 200 осіб. Профком спрямовує свої зусилля на організаційне зміцнення профорганізації, впровадження ефективних форм роботи відповідно до Закону України  “Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності” щодо захисту прав та інтересів працівників. З цією метою профкомом серед 5-и комісій створено культмасову комісію. Вона згідно з планами роботи  здійснює чимало культурно-масових заходів. У першу чергу це відзначення державних, професійних та релігійних свят, особисто членів профспілки за активну громадську діяльність, вітання їх з ювілеями. Щорічно колектив міськвиконкому святкує дні місцевого самоврядування, 8 Березня,  Збройних сил України, День матері тощо, на які запрошуються художні  колективи  міста, учасникам свят вручаються сувеніри, вітання.  Особливо це стосується свята Святого Миколая, коли  культмасова комісія профкому організовує  солодкі  подарунки для членів профспілки, їх сімей. А для незабутніх вражень тих працівників, які святкують свої ювілеї, їм готуються пам’ятні адреси та привітання. Урочисто організовуються і заходи для ветеранів праці, проводи їх на пенсію. Активно проводяться новорічні вечори з конкурсами та іграми.

            Серед культмасових заходів варто відзначити відвідування працівниками міського кінотеатру  «Люм’єр» з переглядом понад 10 кінострічок, а також польського кіно в рамках фестивалю «Високий замок». Останнім часом організовувались поїздки працівників  до  м. Львова, м. Бреста (Білорусія), де вони ознайомилися з їх культурними та історичними місцями.        Організовується щорічний сплав по Дністру з відвідуванням географічних та  історичних особливостей Прикарпатського краю.

            Культмасові заходи, як правило, включаються у річні плани діяльності профкому, колективний договір трудового колективу міськвиконкому. Організація їх виконання розглядається на засіданні профкому, його культмасової комісії. Предметом їх обговорення стають і питання про стан спортивно-масової роботи. Профспілковий комітет працював над формуванням команд міськвиконкому, які брали участь у різних спортивних турнірах. Для прикладу, з ініціативи голови профкому Андрія Лиса команда міськвиконкому  в минулому і цьому роках  взяла участь у змаганнях  партнерських міст з міні-фуболу, які проводились у м. Жешові (Польща). А в 2013 році вона стала чемпіоном серед 13 міст-партнерів. Постійно працівники міськвиконкому беруть участь у міських та обласних спортивних змаганнях з різних видів спорту.

            В обговоренні інформації взяли участь члени комісії обкому профспілки Ольга Дмитришак, Парасковія Рашковська,  Валерій Сенчук, Людмила Слюзар, Віталій Федорів, Марія Шавлак. Підсумки засідання підвів голова комісії Ігор Гриник.

У засіданні комісії взяв участь і виступив член президії, завідувач відділу організаційно - масової роботи обкому профспілки Михайло Мельник.

            Комісія прийняла постанову з питання, що розглядалося. Профспілковому комітету (голова профкому Андрій Лис), первинним профорганізаціям області рекомендовано у практичній профспілковій діяльності широко використовувати надані повноваження щодо  проведення  культурно - масової, оздоровчої та спортивної роботи відповідно до статті 30 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», при укладанні колективних договорів та угод, внесенні до них змін передбачати в умови про відрахування профорганізаціям не менше 0.3 відсотка від фонду оплати праці на культурно-масову,  фізкультурну та оздоровчу роботу відповідно до статті 44 цього Закону, Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні між Кабінетом міністрів України, профспілками та працедавцями.

 

                         На світлині: Комісію веде її голова Ігор Гриник  (крайній справа)