2014-11-24 12:37:59

У Пенсійному фонді області роз`яснили, як не втратити зароблений стаж


– Ця робота актуальна для тих, хто нині працює, і її результати можуть позначитися на їхніх майбутніх пенсіях. Важливо інформувати наших людей про законодавче право самостійно контролювати свого роботодавця щодо своєчасної сплати внесків. Це можна зробити у найближчому управлінні Фонду, зокрема, через інформаційні кіоски, – наголосив у вступному слові начальник головного управління Фонду Анатолій Назаров.

Як відомо, тільки офіційне оформлення на роботу гарантує людині соціальне забезпечення при виході на пенсію. Розмір майбутньої пенсії прямо залежний від внесків до Пенсійного фонду. Але якщо страхувальник не провів цю фінансову операцію, то при нарахуванні пенсії найманий працівник не дорахується стажу. А таких випадків в області ще немало: помилки у сплаті внесків, що безпосередньо вплинуть на зарахування стажу, встановлено у понад 4,5 тис. страхувальників. Не тільки виявленню, а й аналізу причин, запобіганню виникнення і виправленню таких ситуацій вчилися спеціалісти структурних підрозділів надходження, прогнозування платежів, обліку застрахованих осіб та контрольно-перевірочної роботи територіальних управлінь.

Учасники семінару також проаналізували додержання порядку обліку страхувальників, які змінюють місцезнаходження (місцепроживання), повноту реагування у разі виявлення таких порушень.