2023-03-13 09:37:39

ПРОФСПІЛКА АНАЛІЗУЄ І АКТИВІЗУЄ СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ

 

 

Розпочалося засідання із вшанування хвилиною мовчання пам’яті загиблих під час російської збройної агресії воїнів і мирного населення та профспілкових активістів.

Оскільки учасникам була роздана брошура з грунтовною інформацією щодо роботи обласного комітету Профспілки за 2022 рік,  його голова Ніна Гушпіт доповнила її розповіддю про діяльність виборного органу у січні-лютому поточного року, а також ознайомила з документами та законопроєктами, які надійшли з вищих за рівнем профспілкових органів для їх врахування в роботі чи внесення по них пропозицій і зауважень.

Про зведений статистичний звіт та про навчання профспілкового активу у 2022 році доповів завідувач відділу організаційно-масової роботи обласного комітету  Профспілки Валерій Крецул. У прийнятих з цих питань постановах визначено такі основні завдання для всіх виборних органів профспілкових організацій області:                                                                                                                           - посилити  контроль за дотриманням соціально-                                                  економічних прав та інтересів спілчан;                                                                                                                    - брати   участь  у   вирішенні   питань   оплати   і    охорони праці шляхом поглиблення соціального діалогу з роботодавцями;                                                                                                                                                                                                                                                                                      -активізувати колективно-договірну роботу;                                                                - покращити роз’яснення серед працівників галузі переваг профспілкового членства і можливостей Профспілки з метою збереження і зміцнення первинок та створення нових;                                                                                - підвищити ефективність навчання профспілкового активу, використовувати сучасні технології його проведення.

Головний бугхалтер обкому Профспілки Марія Лисаківська  проінформувала учасників засідання про виконання та використання профспілкового бюджету,  а голова ревізійної комісії Надія Стефанко повідомила про результати проведення ревізії фінансово-господарської діяльності обласної організації.  Вони констатували, що всі кошти витрачалися за призначенням і закликали до раціонального їх використання в наступних періодах.

Жвавий інтерес присутніх на засіданні викликало питання стану роботи з молоддю. Про це  доповіли голова Молодіжної ради Денис Рудницький та голова обласного комітету Профспілки Ніна Гушпіт. В обговорені виступили заступник голови обласної Молодіжної ради Роман Семенюк, голови Калуської районної і міської молодіжок Тетяна Шушайло та Мар’яна Витвицька, голова Верховинського райкому Профспілки Парасковія Рашковська, які запропонували своє бачення шляхів залучення молоді до профчленства та участі в роботі виборних профспілкових органів. У спільній постанові президії та Молодіжної ради накреслені конкретні організаційні та інформаційні заходи щодо активізації роботи з молоддю. Рекомендовано в рамках укладеної Угоди продовжити співпрацю з  Молодіжними радами Чернівецької та Тернопільської областей.

Присутній на засіданні Голова Ради профспілок області Володимир Уєвич проінформував про ситуацію у профспілковому русі та про спроби наступу влади на права профспілок і її зазіхання на профспілкове майно.

 

На світлинах:

-робоча президія розширеного засідання президії;