2023-03-20 10:51:22

МЕДИКИ ПРИКАРПАТТЯ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В БЛАГОДІЙНОМУ АУКЦІОНІ НА ПІДТРИМКУ ЗСУ

Серед лотів була, приміром, картина художника Нікіти Тітова у співавторстві з лікарями Івано-Франківського та Харківського перинатальних центрів. До речі, одна картина з підписами франківських лікарів вже висить у Харкові, друга – в Івано-Франківську з підписами харківських лікарів, а третя продана на аукціоні за 170 тис. грн.

 

На аукціон подав також свої фотокартини відомий нейрохірург, багаторічний завідувач нейрохірургічного відділення Івано-Франківської обласної клінічної лікарні, заслужений лікар України Юліан Худецький. Адже окрім роботи, у нього є хобі – він фіксує миті природи у своїх фотокартинах.

 

«Після складних операцій мені хотілося доторкнутися до природи й краси довкілля. І я так часто робив: брав фотоапарат і вирушав у гори, до лісу чи навіть виходив на подвір’я нашого закладу, щоби зупинитися біля квітів, дерев та спробувати збагнути велич природи, яка всім нам дає наснагу жити і творити. Безумовно, побаченим хотілося поділитися з іншими», – розповів Юліан Худецький.

 

За понад півстоліття професійного служіння в медицині він зумів також дати своєму оточенню приклад захоплення та бережного ставлення до краси та багатств Землі, презентуючи своє хобі в колі колег та друзів. У доробку фотоаматора більше ста робіт – 16 з них він надав для другого благодійного аукціону на підтримку прикарпатських бійців.

 

Загалом на другому благодійному аукціоні було зібрано 3 млн. 543 тис. грн. Ці кошти спрямують на придбання засобів зв’язку, автономного живлення та дронів для прикарпатських бійців.