2023-05-09 10:20:18

Визначені кандидати від Прикарпаття на присудження Ордену Святого Пантелеймона, серед яких голова профорганізації

 

В умовах повномасштабної війни росії проти України Поважна рада відзнаки ухвалила рішення проводити конкурс у двох номінаціях: для військових і для цивільних медиків. На засіданні обговорено кандидатури від Прикарпаття, які подали документи на конкурс для отримання нагороди Орденом Святого Пантелеймона.

У номінації «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» (для військових медиків) висунуто і підтримано кандидатуру Олександра Соколюка – директора КНП «Яремчанська центральна міська лікарня», капітана медичної служби з позивним «Сокіл», учасника АТО у 2015-2016 рр., у 2022-2023 рр. – командира евакуаційної групи 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр».

У номінації «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» (для цивільних медиків) підтримано кандидатуру Світлани Вінтонюк – лікаря акушер-гінеколога КНП «Міський клінічний перинатальний центр Івано-Франківської міської ради», голови первинної профспілкової організації центру, активної волонтерки. Як зазначила під час її представлення голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України Наталія Бирчак, Світлана Вінтонюк проводить збір коштів для закупівлі необхідних захисникам із Прикарпаття засобів, медикаментів, продуктів харчування. Зокрема, закуплено і передано на передову чотири автомобілі, майже 50 дронів.

На засіданні члени Регіональної ради мали можливість побачити цікаві відеофільми про номінантів, в яких показана активна діяльність претендентів для отримання перемоги над російським агресором.

Кандидатури Олександра Соколюка і Світлани Вінтонюк будуть подані на розгляд Поважної ради відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

На засіданні Регіональної ради йшлося також про підготовку до проведення культурно-духовного Пантелеймонівського благодійного заходу, запланованого на початок червня – задля пошанування медичних працівників, волонтерів, які і на фронті, і в тилу роблять вагомий внесок у нашу Перемогу.