2014-12-10 12:26:44

Якщо влада і не бачить , і не чує

        Що стосується  основної діяльності, то  в 2014 році для наших організацій особливо болючим залишалась проблема продуктивної зайнятості. Зупинені в 2013 році виробництва ТОВ «Карпатнафтохім» та продовження простоїв на ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття» ставлять перед нашими  членами  профспілки проблему виживання. Адже, якщо сьогодні працівники ще отримують, хай в неповному розмірі заробітну плату за простій не з їх вини, то що буде завтра -  невідомо.

      Кошти на реконструкцію Надвірнянського нафтопереробного заводу, який має більш як столітню історію, не виділяються уже не перший рік. І якщо простій заводу весь цей час пояснювали відсутністю сировини (нафти) для переробки, то ми розуміємо, що це тільки одна з причин. Не менш важливим є питання технічного переоснащення підприємства для забезпечення випуску нафтопродуктів на рівні євростандартів.  Це питання також не нове.  Профспілка неодноразово порушували його на різних рівнях. Торік шляхи відродження нафтопереробки в країні розглядалось на парламентських слуханнях. Але віз і нині там.

       Немає чіткої перспективи щодо роботи ТОВ «Карпатнафтохім» - чи не найбільшого підприємства області. П’ять тисяч працівників, зайнятих безпосередньо на виробництвах  та  забезпеченню їх діяльності, можуть залишитись без своїх робочих місць. Уже в цьому році ліквідоване ПрАТ «Лукор». Частина людей скористалась можливістю отримати одноразову допомогу при скороченні.  Допомога залежить від стажу роботи і складає від одного  до  чотирьох посадових окладів. За наполяганням профкому таке доповнення вдалось включити в колективний договір. Інша частина колективу передана в новостворені підприємства-аутсорсери. Застосування на ТОВ «Карпатнафтохім»  нетипових форм занятості поставило перед профкомами нову проблему. Як захистити своїх членів профспілки, які не з власної волі змушені перейти працювати на інше підприємство, залишаючись практично на своїх старих місцях?  Профком запропонував перенести терміни виконання наказу про переведення працівників на пізніший час, щоб дати можливість скористатися здешевленням путівок на оздоровлення і лікування за рахунок коштів соціального страхування. Я думаю, що тільки завдяки знання трудового законодавства та   вмінню домовлятись, в першу чергу, голів профкомів об’єднаної організації  Кушлика О.Д., енергослужби Мосейчука Ю.П., управління Феш Л.В., укладені  і укладаються  тристоронні договори для збереження пільг та гарантій,  передбачених колективним договором ТОВ «Карпатнафтохім», працівникам, які переведені на аутсорсинг. Але нема певності в тому, що такі дії роботодавців не є спробою приховати майбутнє звільнення.

        Враховуючи ситуацію, що склалася на  найбільших підприємствах м.м.Калуша та Надвірної, ми запропонували нашим партнерам по соціальному діалогу обговорити питання зайнятості жителів цих міст   на обласній тристоронній соціально-економічній раді.  Це питання загострювалось і перед головою облдержадміністрації. На нашу думку органи державної влади та місцевого самоврядування не приділяють належної уваги розвитку власного виробництва. Адже, зокрема, в м.Калуші потрібно терміново вирішувати екологічні проблеми і в першу чергу - переробки розсолів Домбровського кар’єру. А чому не  відновити випуск вітчизняних калійних добрив та магнію? Чому екологічні проблеми вирішувати не  силами місцевих працівників, так як це було кілька років тому. Дивно, коли для виконання робіт в зоні діяльності  калійного заводу завозились сторонні  «легіонери» , які навіть не знали специфіки дорученої їм роботи!

           Проблеми занятості в сьогоднішній ситуації  виникають і на інших, працюючих підприємствах. Але на разі там вдається забезпечити стабільність колективів.

           Ми не випускаємо з поля зору і питання заробітної плати. В лютому обласна рада підтримала пропозиції ФПУ щодо розрахунку рівня мінімальної заробітної плати в країні. На мою думку керівництво та спеціалісти найбільшого об'єднання профспілок займають правильну і послідовну позицію з цього питання. Дуже хочеться вірити, що новий уряд  прислухається та, по крайній мірі, вступить в діалог з профспілками. Зрештою це передбачено трудовим законодавством. І дуже хочеться, щоб поза тими проблемами, які існують в країні, влада побачила й простого працівника та створила умови для його нормальної життєдіяльності.

 

                 Голова облради профспілки

                        хімнафтохімпрому                                 Василь Олексин